Sverige går mot en polisstat

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Advokatsamfundet riktar skarp kritik mot Moderaternas förslag att utvisa gängmedlemmar som inte är dömda för brott. Moderaterna vill tillämpa Lagen om särskild utlänningskontroll, en lagstiftning som används när det gäller risk för terrorism och spioneri.

Mia Edwall Insulander

Advokatsamfundets generalsekreterare Mia Edwall Insulander påpekar att det inte är en straffrättslig lagstiftning. Att det är en hemlig process där den anklagade inte får reda på vilka bevis som finns mot en.

Den som blir anklagad har rätt att försvara sig. Sedan ska det prövas av en domstol. Då är det inte rimligt att polis och åklagare enskilt ska bestämma vad som gäller. Ska jag hårdra det går vi i så fall mot en polisstat, säger Mia Edwall Insulander.

-Pettersson förstår att Mia Edwall Insulander är rädd om sina kunder men hon måste förstå att vi kan inte ha lagar som under 1950-talet sedan vi lät Mellanöstern flytta in i folkhemmet Sverige.

Hellre lite mer polisstat än en dysfunktionell stat där de kriminella invandrargängen och deras advokater bestämmer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

32 thoughts on “Sverige går mot en polisstat

 1. Tydligt att Advokatsamfundet signalerar att de är en integrerad del av extremvänstern, precis som resten av rättsväsendet. Kusligt att cancern från 68-vänstern ännu inte har botats.

  3
  1
 2. Eftersom det handlar om utvisning är det inte svenska medborgare det handlar om. Om hon kallar det för polisstat tycker jag nog först hon skall motivera varför utlänningar överhuvudtaget skall ha någon slags självklar rätt att vistas i Sverige. De har ett hemland att bo i redan. Om vi tror att de sysslar med fuffens så är det väl alldeles självklart att de skall ut. Det måste inte till superkomplicerade dyra processer med debiterande advokater.

  Men Petterssons observation att det förmodligen handlar om snöd ekonomisk vinning för advokaten gör inlägget än mer skrämmande. Hur låg moral kan man ha som advokat? Offra sitt land för lite pengar, som en spion….

  14
  1
 3. BROTTSLINGAR MÅSTE SKYDDAS!!!! Vad skulle annars våra advokater leva på???

  Rättsväsendets kollaps visar sig INTE endast i hur advokaterna använder det till sin fördel. Impotensen hos polisen och i slutändan regering/riksdag visas även upp vad gäller verkställelse av utvisningar.

  https://www.dn.se/sverige/mohamed-23-gar-inte-att-utvisa/

  Om ursprungsländerna INTE vill ta emot sina kriminella medborgare VARFÖR skall vi då göra det??

  VARFÖR TAR INTE REGERING och RIKSDAG INITIATIV I FRÅGAN?

  Varför stryper man INTE bidragen till länder som vägrar ta emot sina medborgare?

  Varför inrättar man INTE ett mottagningscenter i tex Uganda där de kan placeras i väntan på att länderna skall acceptera att ta emot sina medborgare?

  VARFÖR SKALL KRIMINELLA UTLÄNNINGAR HANTERAS MED SILKESVANTAR

  MEDANS MAN

  FULLSTÄNDIGT SKITER I BROTTSOFFREN???

  Här borde Richard Jomshof (SD 20%) träda fram och förklara sig!!

  Eller är det bara “toy boys” beundrarna som är det verkliga problemet?

  26
  1
 4. Så här blir det .
  Efter år av misskötseln krävs det extraordinära insatser för att komma till bukt med de problem Socialdemokraterna och deras eminente justitieminister skapat .

  24
  1
 5. 90 procent av de Ajner å vakter som är i tjänst i dag är Ajner /de
  minst,1500 sökande till idag som blev nobbade i tro de hade ADHD
  kan nog få upprättelse me me snorisarna i Abzurdien, sälla/ snälla
  som AVTJÄNADE MINST10 åriga kåkvistelser lämpliga Svenne per-
  soner…de kan sin sak…hälften av dessa i Staterna har inte bara mylla
  i fickorna…ngt andra hälften haft som är Leffe Person personer…de
  som överlerver till 55 å te pension där har varit bra snutar

 6. Allt handlar om pengar!? Troligtvis säljer dessa sin barn och föräldrar, allt för pengar? Sälja sig själv och sitt lands lagar kostar? Allt för att bli ”god”
  Inga personer man bjuder hem utan skrattar åt myndigheter som inte hänger med? Bra att bli årets mest …. enl …?

  13
  1
 7. Naturligtvis vill inte Advokatsamfundet att deras inavlade guldkalvar ska utvisas. De vill fortsätta att tjäna oförskämt mycket pengar på dessa kriminella.

  43
  1
 8. Det måste bli förbjudet för Advokatsamfundet att uttala sig,
  om dom inte begriper det olämpliga i detta själva!

  Naturligtvis skall dom vara neutrala om dom ska vara trovärdiga.

  Dessutom borde vi ändra lagarna så att man bara kan få advokat på skattebetalarnas bekostnad första gången, eller möjligtvis andra man döms.

  Sen får man klara sig själv.

  Är så innerligt trött på alla advokater som är som privatsekreterare till yrkeskriminella för mina skattepengar!

  48
  1
  • Om advokater som är som privatsekreterare till yrkeskriminella, skriver Kalasbetalaren här ovanför:
   Det finns delar av advokatkåren som flörtar med den organiserade brottsligheten, med resultat att förtroendet raseras för rättsväsendet. Resonemanget blir ”varför ska jag behöva sköta mig, när inte ens advokater gör det”, och allmänheten kan i frustration välja att ta lagen i egna händer.
   https://www.opulens.se/opinion/kronikor/nar-ett-fortroende-skandas-gang-pa-gang/

   27
 9. Med rätt politik går vårt fosterland mot en normalisering. Danmark ligger före. Sverige måste fasa ur direkta och indirekta parasiter. >>> Lägre skatter och högre pensioner för de som gör/gjort rätt för sig.

  33
 10. Det är gängkriminella söner och döttrar som blir advokater, så det som måste göras är att minska advokaters inflytande rejält

  29
  1
 11. Mycket bra om kriminella försvinner. Sverige förstörs pga utänningar. Svenskar har rätt att leva här, utlänningar ska hållas kort, tills de visar att de vill vara lika bra som oss svenskar. Sedan är det lite ge och ta förstås!

  37
 12. Damen ifråga är en Storhilda och således medlem in den obskyra förening Hilda, skapad av en av Sveriges största SD-hatare.

  41
  1
 13. sverige är ju inget neutralt land.. nu ligger vi i norden i krig mot ryssland ..belarus kina.. mf .Polis å korruption har alltid varit ok i detta spagetti land.. jag personligen ser bara en utväg ett rejält krig som utrotar några miljarder i en smäll…å dit driver ju allla politiker myndigheter människor som bara går omkring å hatar alla grannar till länder å på gatan där dom bor. Vi får se när den första rejäla bomben smäller…Tror ni inte det!!! kom ihåg vem som sa det.

  5
  5
 14. Typiskt SVT. Nu ska alltså programledaren och den intervjuade få sitta och spy galla över andra som ej får vara med och försvara sig.

  41
 15. Många advokater skulle bli arbetslösa om regeringen lyckas knäcka gängen, det är väldigt totalitärt. Ännu en människa som talar ut angående sitt egenintresse på bästa sändningstid utan att bli emotsagd

  48
 16. Ännu ett korkat socialistfruntimmer som blivit generalsekreterare (till och med titeln skriker Högsta Sovjet) i advokatförbundet.

  44
 17. Den dagen hennes egen unge drabbas (om hon har någon), av brutalt våld, så kommer hon förmodligen knipa igen sin liberala trut, eller så kommer hon framhärda i sitt vansinne.

  50
  1
 18. Advokatsamfundets (Ruben, Hida, Ida) är det stora hotet mot demokratin.
  När den Svensk fientliga Dan Eliasson placerats i Ruben så förstår man att det är socialisterna som styr över lagarna i landet.
  Därav Sveriges förfall.

  44
  3
 19. Självklart har de tagit position för sin egen verksamhet!
  De lever ju gott på att försvara kriminella.
  Att det är så svårt att fatta

  51
  1
 20. Helt rätt att utvisa gängledare, jag tycker personligen att man kan utreda hela klaner och kollektivt utvisa hela rasket.
  Utvisar man bara klan / gängledaren kliver en ny fram nästa dag.
  Nej tuffare tag måste till, ska vi komma ikapp kriminaliteten måste vi skynda på rejält, Sverige ligger steget efter invandrarkriget och det måste vi sätta stopp för snarast möjligt.
  Låt miljöpartister, Advokatsamfund och kommunister gnälla bäst dom vill, vi som vill ha ordning igen i Sverige är många många fler idag 2023.
  Kör hårt nu Sverigedemokraterna och regeringen.

  60
  1
  • Bara att köra över flumvänstern. Importerar man ett krig så får man ett krig. Return to sender!

   27
 21. Ja nu är det ju då att bara idén att tillåta denna brottsligheten i sig är ju något som inte bör tillåtas !!
  Och hur är det med ingångna avtal!
  Är det inte lämpligt att följa ingångna avtal ?

  25

Kommentera