Grus i maskineriet – och vi misstänker SD

INRIKES. S kräver att arbetsmarknadsminister Johan Pehrson (L) ska reda ut varför frågan om etableringsjobb – som ska hjälpa nyanlända och långtidsarbetslösa in på arbetsmarknaden – har dragit ut på tiden, rapporterar TT.

Teresa Carvalho (S), bild: Norrköpings kommun

Det har knådats fram av olika instanser under flera år. Nu när det väl borde rulla igång har det uppenbarligen kastats in grus i maskineriet, och vi har anledning att tro att det är Sverigedemokraterna som ligger bakom det, säger Teresa Carvalho (S), vice ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott.

Carvahlo begär nu att Pehrson ska komma till utskottet och förklara varför regeringen inte genomfört de förordningsförändringar som krävs.

Etableringsjobb är en ny reform som ska hjälpa nyanlända och långtidsarbetslösa in på arbetsmarknaden. Riksdagen har fattat beslut, EU-kommissionen har godkänt åtgärden och fack och arbetsgivare är överens om ett avtal sedan 2017.

-Pettersson noterar att Socialdemokraterna haft fem år på sig att genomföra reformen om Carvalho tycker den är viktig, men det är viktigare att gnälla på SD…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Grus i maskineriet – och vi misstänker SD

  1. Och vem tycker S ska anställa/ ta emot alla dessa ”etableringsjobb”?

    En småföretagare söker helst utbildade som de snabbt kan få in i arbetet efter en kortare introduktion. Gärna en yngre, intresserad som de kan satsa på för framtiden i företaget.
    Att kunna tala och läsa svenska är idag ett krav dvs kunna läsa en instruktion, muntlig eller skriftlig, kort sagt kunna kommunicera på flytande på svenska.

    Hur de stora företagen resonerar har jag ingen erfarenhet av, men de har säkert krav som alla andra som vill anställa folk i verksamheten.

  2. ”..S kräver att arbetsmarknadsminister Johan Pehrson (L) ska reda ut varför frågan om etableringsjobb – som ska hjälpa nyanlända och långtidsarbetslösa in på arbetsmarknaden – har dragit ut på tiden, rapporterar TT…”

    Ja ha ja..
    Och VEM bryr sig egentligen ?
    Sverige MÅSTE bli mindre ”bekvämt” för migranter som bara vill komma åt de svenska sociala förmåner som ännu finns kvar !

    VI i Sverige har INTE någon förpliktelse eller skyldighet att erbjuda permanent boende och arbete och hela världen och utrikesfödda analfabeter med en helt åtskild kultur, religion och språk samt inte minst utvecklings- och utbildningsnivå

    14
  3. Vi ska inte ha några nyanlända, vilket krig ”flyr” de ifrån nu? Sozzepacket har tippat ner ett helt grustag ner i svenska samhällsapparaten. De flesta kommer från Syrien, Uzbekistan!? Irak, Iran!? Afghanistan, Ukraina, Eritrea, Mongoliet, Somalia och Turkiet. Dessa siffror är från 2010. Jag hittade inga färskare siffror. Detta visar på det ENORMA bedrägeri 7-klövern och Migrationsverket utsätter oss för. 2020, var det inget krig i Ukraina! Uzbekistan? Vad fan flyr de ifrån? Mongoliet? Är det någon som drattat på röven i en Jakskit och slagit i svanskotan. För inget NOLL av dessa länder finns det skäl att söka asyl i Sverige, men dårarna i Riksdagen har hittat på oändligt antal skäl för att söka asyl. De har flykting (enligt FN), alternativt skyddsbehövande, kvotflykting, övriga skyddsbehövande, särskilt ömmande omständigheter. Finns det något djävla skäl att INTE bevilja asyl? De flesta, för att inte säga alla länder ovan borde Migrationsverket klassa som säkra länder, men det har Ribbenvik, som påstår sig inte vara asylaktivist vägrat. Vem har rätt han eller Björn Söder?

    24
  4. Uppochnervända världen. Vi importerar inte arbetskraft för att utföra arbete, vi importerar människor som vi måste skapa kostsamma anställningar för. Vänsterfeministisk idioti.

    23
  5. Politiker kan väl ersättas av AI-robotar numera. I alla fall till nästa val. Så blir vi av med dom arga och dom som inget vet och inget kan.

    14
  6. Ledsen att behöva påminna er,
    men socialdemokraterna har inte regeringsmakten just nu.
    Ni kan inte kräva någonting

    49
    1
    • Det är precis tvärtom. Har man inte regeringsmakten behöver man inte kräva.

      1
      3
  7. Ju mer den Arga och hennes underhuggare gnäller på SD ju mer kommer SD att öka
    i opinionen, så bara gnäll på!

    54
    1
    • Opinionen? Det är valresultatet som räknas De krävs ett extra val och det snart. SD tappar i trovärdighet för var dag.

      1
      10
    • Det här debaclet har kostat en del. Hur mycket får vi se nästa val

      Stirriga tider. Särskilt i våra tider som är så neurotisk och stirrig. Ett förfluget ord görs till stor skandal. Medverkan på en konferens leder till anklagelser om att hålla med det som någon bland hundratals andra på konferensen råkat göra eller säga. Allt enligt konspirationsteorin ”guilty-by-association”.

      1
      2
  8. Haggan är väl avpolierad hennes regering stängde av energiförsörjning och blev där med avskeda.?
    Uppenbara förstod inte kärringen meddelandet?
    Släng ut fanskape innan hon samlar sina toy boys och attakera rikstashusets

    27
    2
  9. Ytterligare en lögnaktigt och uppnosigt krävande s-kvinna
    som tar ton och plats.
    Nej tack 🚫

    56
    1

Kommentera