Ryssarna kommer att få panik

UKRAINA. Ryssland kommer att få panik när Ukraina inleder motoffensiven. Det säger Ukrainas vice försvarsminister Volodymyr Havrylov till The Independent. – De kommer att lida av konsekvenserna av detta, säger han.

Ukrainska soldater tränar

Experter har tidigare bedömt det som troligt att Ukraina inleder motoffensiven så fort marken torkar från vinterns lera och regn. Något exakt datum har inte offentliggjorts.

Enligt den vice försvarsministern Volodymyr Havrylov kommer motoffensiven att starta ”mycket snart”.Vi kommer att inleda vår motoffensiv. När och var spelar ingen roll nu, säger han till The Independent.

Ryssland kommer att få panik. Ni kommer att se mycket panik. De förstår fortfarande inte att deras propaganda visar upp en falsk bild av vad som faktiskt händer på marken. Det här kriget kommer att vinnas på marken, inte på tv-skärmar, inte på internet, fortsätter han.

Havrylov hävdar att Ryssland medvetet försökt dölja antalet offer i de egna leden under krigets gång. Men framöver kommer det att bli allt svårare, säger han.

Du kan inte lura ditt folk i många år … särskilt när de börjar se en skillnad på marken. De börjar se de dödade och skadade. De ser familjer som förlorat männen i hushållet. Du kan inte dölja din sons död, eller din makes, eller din brors, säger Havrylov till The Independent.

Samtidigt står det klart att även Ryssland förbereder sig inför motoffensiven. I september mobiliserade presidenten Vladimir Putin omkring 300.000 reservister. Nu cirkulerar uppgifter om planer på en ytterligare mobilisering, rapporterar New York Times.

Den ryska taktiken beskrivs som långsiktig. Försvarsministern Sergej Sjojgu ska i privata samtal ha sagt att Ryssland har möjlighet att mobilisera uppemot 25 miljoner män i stridbar ålder, säger en källa till NYT.

-Pettersson säger som vanligt att krig sällan går som planerat och att Ryssland inte ska underskattas, men hittills har Putin misslyckats med alla mål han hade med den fullskaliga invasionen av Ukraina.

Putin har misslyckats medan Joe Biden har lyckats

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Ryssarna kommer att få panik

 1. Det var visst köer igår igen vid bron, många ryssar som vill lämna Krim

  30
  10
 2. Putteterroristernas omoderna befälsstruktur (officerare gör underofficerarnas jobb), inflexibla organisation kombinerat med hög åtgång på utbildade officerare i kriget innebär att putteterroristerna har ingen kommunikation och vet inte vad som händer.
  Detta kombinerat med ukrainsk psyops vid fronten och mot putteterroristernas informationskällor innebär att de känner sig extremt utsatta och nervösa inför vad som komma skall.
  Detta är värt mer än stridsvagnar eftersom det innebär att en mindre styrka kan få hela frontavsnitt i panik och fly eftersom ingen putteterrorist vill ensam möta den ukrainska offensiven utan låter hellre grannen ta den smällen.

  31
  13
 3. Den demografiska utvecklingen tillsammans med alkoholism kommer att krossa dagens Fascist Ryssland.

  Kina avvaktar men kommer med stor säkerhet att vilja ta över stora delar av östra Fascist Ryssland.

  Iran kommer att liera sig med islamismen i Kaukasus.

  Kvar blir en spillra väster om Uralbergen.

  Fascist Putin kommer att gå till historien som förlorare. Allt pga att han ville bli en ny Tsar och terrorisera sin egen befolkning och även sina grannar.

  34
  14
 4. Vet inte om 25 miljoner är tillräckligt för att ockupera Ukraina. Såg en analys för ca. ett halvår sedan som visade att Ryssland kommer behöva 30 miljoner soldater för att ockupera hela Ukraina och av dessa 30 miljoner räknades 10 miljoner att dö.

  34
  14
  • Ska man ockupera ett annat land brukar man behöva ungefär 3 ggr motståndarens antal soldater, det är militär fakta.
   Om Ukraina nu har omkring 400000 man (ren gissning) så skulle ryssen behöva 1200000 man om han nu verkligen vill ta hela Ukraina.
   Eftersom att Ryssland inte satt in i närheten av de numerären så lär heller inte en ockupation av områdena väster om Dnepr stå på agendan.

   10
   16
 5. Ryssarna kan väl få mobilisera så mycket kanonmat de vill. Utan träning, utrustning och kompetent ledning blir de ändå inte mycket farligare än en flock lämlar. Det enda de åstadkommer blir att fortsätta Lenins och Stalins tradition att hålla den ryska folkmängden nere på samma nivå som i slutet på 1800-talet.

  40
  15

Kommentera