Hel vårdavdelning på äldreboende utvisas

ARBETSMARKNAD & INVANDRING. Äldreboendena i byn Harads utanför Boden mister personal motsvarande bemanning för en hel vårdavdelning när åtta anställda utvisas ur landet, rapporterar Sveriges Radio.

Harads

Redan innan var personalläget så ansträngt att Bodens kommun hyrt in vårdpersonal från Spanien för att klara sommaren.

”Det är katastrof för oss att personal som kan språket och jobbat flera år i detta bristyrke tvingas lämna landet. Det är chockerande”, säger Béatrice Öman (S), socialnämndens ordförande.

-Pettersson lyssnar på Sveriges Radios reportage och hör att det rör sig om åtta personer, fem har fast jobb och tre är vikarier, de kan språket och jobbet, men ingen talar om varför de utvisas.

Jag har mejlat frågan Sveriges Radio men inte fått något svar ännu.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Hel vårdavdelning på äldreboende utvisas

 1. I Sverige myndigheter, nämnder och departement politiskt placerade utan enda krav på kunskap utgör att efter oerhört många årtionden demokraturfasoner raserat staten inifrån och avseende Béatrice Öman (S), socialnämndens ordförande måste hon ha brutit mot ett stort antal lagar vid anställning av denna personal och att då åberopa att det är ”katastrof för kommunen att personal som kan språket och jobbat flera år i detta bristyrke tvingas lämna landet” säger mer om hennes kunskaper kontra motsatsen, än om av henne anställda utlänningar

  Socialdemokraternas ordförande Béatrice Öman i socialnämnden är i detta ärende största katastrofen som brutit mot så ock nedan lagar avseende arbetstillstånd i Sverige
  Arbetstillståndet måste vara beviljat innan resa in i Sverige.
  Vid avslag ansökan om asyl och beslut om avvisning eller utvisning som vunnit laga kraft kan i vissa fall ansökas om arbetstillstånd utan att lämna Sverige.
  Ovan gäller även dem som fått asylskälen prövade och har ett avvisningsbeslut eller utvisningsbeslut i ett annat ärende.

  Dem som vill arbeta under asylansökningstiden ska ha AT-UND, som undantar kravet på arbetstillstånd.
  Avslag på ansökan om asyl med anställning kan i vissa fall ansöka om arbetstillstånd och på så sätt stanna i Sverige och fortsätta arbeta.

  För att få arbetstillstånd ska ansökan arbetstillstånd kommit in till Migrationsverket senast två veckor efter att beslutet ansökan fått laga kraft och krav är.
  Styrkt identitet med giltigt pass, haft AT-UND under tiden asylsökande,
  varit anställd hos samma arbetsgivare senaste fyra månaderna med fortsatt anställning i minst tolv månader framåt med anställningsvillkor på lägst samma nivå som svenska kollektivavtal eller vad som är brukligt inom branschen eller yrket i Sverige.

  I anställningsvillkoren ska utöver lön, även sjukförsäkring, livförsäkring, trygghetsförsäkring vid arbetsskada och tjänstepensions försäkring ingå.
  Kraven gäller fyra månader bakåt i tiden och kraven måste ha varit uppfyllda under de senaste fyra månaderna av anställning också vid deltid måste sökanden ha arbetat i en sådan omfattning att deltidstjänsten motsvarar Kollektiv avtalsenlig lön inom yrket och uppgå till minst 13 000 kronor i månaden före skatt.

  Vid tidigare tidsbegränsat uppehållstillstånd och arbetstillstånd vid arbete i Sverige (innan ansökan asyl) fås inte
  ett nytt arbetstillstånd om de redan befinner dig i Sverige.
  I ett sådant fall måste de först lämna Sverige och ansöka om ett nytt arbetstillstånd och eventuellt återkomma till Sverige
  efter beviljat arbetstillstånd.

  För att bli folkbokförd med svenskt personnummer krävs – i regel – att minst ett år beviljat uppehållstillstånd i Sverige med planering bo i Sverige ett år eller längre.
  Beslutet börjar gälla (får laga kraft) avseende dem som accepterat och skrivit under en – Nöjdförklaring –
  * tre veckor från den dag Migrationsverket informerat om beslutet
  * under förutsättning att beslutet inte överklagats,
  * det har gått tre veckor från migrations domstolens dom och inte överklagat den till Migrationsöverdomstolen.

  Det sistnämnda är märkligt ty Migrationsöverdomstolen ger inte prövningstillstånd.
  Mvh.

 2. Bland annat Serber ! De har väl fel religion ! Sitter någon klädd i huckle på migrationsverket och utvisar alla icke muslimer från det tilltänkta kalöifatet.

  39
  3
 3. Antagligen filippinskor som kommit som arbetskraftsinvandring för att jobba inom vården men som nu på grund av något byråkratiskt måste åka hem eftersom de är kristna och arbetsamma.

  48
  4
 4. Ett riggat fall av utvisningar för att ge negativ publicitet till restriktivare invandringspolitik.
  Media och politiker jobbar ihop, deras kreativa hjärnor går på högvarv och skruplerna är få…

  56
 5. Förmodligen är det skötsamma människor. Då ska de inte vara här. Kan ju bli bra då. Bättre med missanpassade människor som inte gör någon nytta

  65
  4
 6. Ett solklart exempel på hur sossarna kör Sverige i botten.
  De borde ha insett att det inte är en framkomlig väg att stifta lagar och regler för att sedan bryta mot dem .
  Och orätt mot de stackare de lurat och fått att tro att de ska få stanna .
  Luckan har öppnats . Nu väller myglet och skiten ut till allmän beskådan .

  59
  2
 7. Det finns nog en anledning, men nu var dom ju inte från Sverige, och då tiger man med anledningen av ren feghet, inte säga sanningen när det handlar om folk från andra länder.

  53
  1

Kommentera