Turkiet favorit för svenskarna – kraftigt lyft för charterresor

RESOR. Mallorca har varit svenskarnas favoritresmål i 67 raka år. Men strax bakom har Turkiet snabbt blivit en ny favorit, uppger resebolagen Ving och Tui för Dagens Industri. Nästan ingen ville åka dit när Natodebatten rasade som värst.

Natodebatten har blivit lite lugnare och många inser att man får mycket för pengarna i Turkiet, säger Vings kommunikationschef Claes Pellvik.

Även Bulgarien, Montenegro och Albanien har blivit mer poppis. Tuis kommunikatör Dian Martinez Valencia säger att skralare tider bidrar till att fler spanar efter platser där ”man får mer för reskassan”.

-Pettersson har länge varit förvånad över att Maldiverna verkar vara ett favoritresmål hos välbeställda och kändisar.

Maldiverna har islam som statsreligion. Offentligt utövande av andra religioner är förbjudna enligt lag.

Maldiverna har återinfört dödstraffet, även barn kan dömas till döden. Maldiverna utdömer inte sällan spöstraff för bland annat äktenskapsbrott, något som nästan uteslutande drabbar kvinnor.

Religionsfriheten är begränsad och den strikta tolkningen av islam innebär omfattande inskränkningar i människors rättigheter.

Maldiverna

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Turkiet favorit för svenskarna – kraftigt lyft för charterresor

 1. Det är nog mycket få riktiga svenskar som turistar i Turkiet.

  Däremot finner sig nog islamisterna som våldtar vårt land sig väl tillrätta i Turkiet

  19
  3
 2. Svensken är av naturen Dumsnäll och Dumsnål,det är givetvis väldigt billigt att turista där, vilket gynnar odågan erdogan, som samtidigt sitter och djävlas med Sveriges snsökan till Nato och hela tiden kommer med nya orealistiska krav!

  21
  2
 3. Jag körde bil genom Turkiet en gång på 70-talet, till då fria Iran.
  Hotellet i Erzerum var sämre än ett utedass, ingen nyckel till dörren, ingen toa.
  Turkarna är sämre folk än djur. Ingen gör något, alla väntar.

  18
  • Varför åker folk till såna jävla SKITLÄNDER ???

   Tacka vet jag tex. Irland, Skottland, Kanada, Norge. Där finns otrolig natur och det går att snacka med folket. Dessutom är vårt eget stora land fantastiskt. Många har ju aldrig varit norr om Stockholm eller på Gotland. Här finns otroligt mycket att uppleva. Heja Sverige

   29
   2
  • De flesta som åker dit för något annat än sol och bad åker dit för den grekisk romersk kristna historien. De ruiner och kvarlevor som finns från tiden före 1453.
   Ingen bryr sig om vad som hänt efter muhammedanerna tog över landet. Inte ens muhammedanerna.

   Och nej, jag skulle aldrig åka till Turkiet. Faktiskt inte till något islamiskt land.

   26
   1
 4. Skulle aldrig få för mig att turista hos muslimerna. Turkiet, Egypten, Marocko etc, nej tack. Och vad Maldiverna beträffar så gör det väl inget om det nu försvinner i havet (vilket jag iof inte tror kommer hända).

  46
  1
  • Vi får väl hoppas att det inte försvinner i havet för då får vi väl ytterligare berikning.

   24
   1

Kommentera