Hotas demokratin om Socialdemokraternas lotterier försvinner?

DEMOKRATI & KORRUPTION. Regeringen och SD vill förbjuda partipolitiska lotterier. S får en stor del av sina intäkter via lotterier. Det senast redovisade året, 2021, fick Socialdemokraterna in 152 miljoner kronor från A-lotterierna, som har Kombilotteriet, Femman och Glädjelotten. Det är nära hälften av partiets totala budget 2021 på 340 miljoner kronor. Konsekvenserna kan bli stora för Socialdemokraterna om partilotterier förbjuds, enligt statsvetare. S skulle då förlora en betydande intäktskälla. – Det är dyrt att driva offensiva kampanjer, hålla ihop en organisation och ha anställda. Att driva ett parti kostar pengar.

Det är intressant att Socialdemokratiska partipolitiska lotterier enligt partiledaren Magdalena Andersson (S) och Aftonbladets desinformatör Anders Lindberg (S) är en förutsättning för demokratins överlevnad. Förslaget om att förbjuda partianknutna lotterier är ett exempel på en ”otäck utveckling” i Sverige, säger S-ledaren Magdalena Andersson i TV4:s Nyhetsmorgon. Syftet med förbudet är enligt Andersson ”att tysta oppositionen”.

-Pettersson har i 20 års tid skrivit om den Socialdemokratiska spelmaffian i insändare och i över tio år på bloggen, något av det på länkarna nedan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Hotas demokratin om Socialdemokraternas lotterier försvinner?

 1. Lika vidrigt är de med ”Hyressättningsavgift”, som Hyresgästföreningen i det fördolda plockar in från alla som hyr sin bostad. 12:-/månad tar de in från cirka 2,5 miljoner hyrda bostäder. Det blir 360 miljoner/år som delvis används till att driva sozzarnas bostadspolitik. LO-medlem, och hyr din bostad, så finansierar du sozzarna oavsett om du vill eller inte. Sedan har vi COOP, Folksam, Fonus, m.fl. Tidigare också Sparbankerna/Swedbank. Hur det är med Swedbank idag vet jag inte. Hyresgästföreningen är intressant speciellt i Sozzestyrda kommuner med ”allmännytta”. På ena sidan sitter sozzepolitiker och representerar allmännyttan och på andra sida sitter en annan sozzepolitiker och representerar Hyresgästföreningen! Resultatet av deras ”förhandlingar” blir sedan (av någon anledning) ”hyresledande” och avgör vilken nivå privata fastighetsägare får lägga sina hyror på. I praktiken innebär detta att det är sozzarna som bestämmer hyresnivåerna för samtliga hyresgäster i Sverige. Ytterligare ett exempel på sozzarnas makt i samhället som är gravt odemokratiskt.

 2. Det är ju detta som ÄR demokrati, och blir ännu mer!

  Se, nu bara imorgon, när sossarna har en egen helgdag, som vi andra tvingas foga oss i! ÄR DETTA DEMOKRATI!

  Eller att 90%, av generaldirektörerna är sossar!

  Eller, som sagt, att sossarna har gynnat sig självt, med ett särlotteri, och massa andra saker också!

  Eller, att de har forcerat dödandet av pensionärer i äldreboenden, särskilt under pandemin, då de visste att det var de borgetligas väljarbas mer en sossarnas! Till detta hade de istället öppna gränser under många år från mena-länderna, då de visste att dessa var mer socialisttänkande, och skulle rösta på dem, för att behålla den höga invandringen! Således, självstärkande faktorer!

  10
  • Dessutom, är det ju snarare diktatur och förtryck, som sossarna har byggt upp, än demokrati! Och ju mindre av sosseriet vi får, desto MER demokrati får vi!

   Se bara på det sossariserade rättssystemet, som är ett självöverlevande missfoster! Och all annan införd byråkrati, som stoppar upp förändring! Sossarna JOBBADE HÅRT, när de senast hade makten, för att stärka sin egen verkställande makt, även efter sin regeringsmakt! Så att de borgerliga efter, skulle ha stora problem att förändra något, genom alla nya lagar som sossarna infört!

   ÄR DETTA DEMOKRAT?!

   Eller intolleransen gentemot ososseistiska anti-pk-åsikter! Bara sossesynen, får existera för dem!

   ÄR DETTA DEMOKRATI DÅ?!

   Så, det finns inte ett uns av demokrati hos sossarna! Det som de säger sig eftersträva! Men för sossarna är,

   DEMOKRATI = SOCIALDEMOKRATI!

   Och därigenom, ENVÄLDESDIKTATUR! D v s ENPARTISTAT!

   • Ja, ju mer vi luckrar upp den offentliga sektorn, stramar upp den, och minskar ned den, och får bort dess ledande sossekikt, ja, JU MER DEMOKRATI FÅR VI!

    INTE mindre!

 3. Den “demokrati” som sossarna ägnar sig åt är finansierade lojaliteter som andra betalar.

  21
 4. Hmm det verkar som (S) själva är det största hotet mot demokratin. Med Magda (S) vid rodret och hennes klavertramp istället för en konstruktiv kritik och en avsaknad av egna visioner gör nog att dagens regering kan sitta länge om man nu vågar ta tag i invandringsproblemen och brottsligheten.

  37
 5. De rakt igenom korrupta socialdemokraterna, kan inte ens stava till demokrati, än mindre definiera innebörden. Ett förbud för politiska partiers lotterimångel, är en i grunden sund tanke. Lotterier vänder sig framförallt till människor, som egentligen inte har råd.
  Jag njuter, varje sekund, när tumskruvarna dras åt på Sveriges vidrigaste parti. Pengarullningen till pressen och den kopiösa mängden pengar till SVT/SR, skulle vara lämpligt att dra ner på. Det hade stärkt demokratin!
  Jobba på, det finns mängder av sosseaktivister i offentlig tjänst, som numera enbart fungerar, som sabotörer av demokratin och som bara väntar på en fot i akterkastellet!

  48
  • Den fantastiske MAJ-blommeförsäljarens familj har under sina 12 år i Sverige haft 15 olika boenden så flytta verkar INTE vara ett problem. Eller flyttade man bara för att bidragen drogs ner i en kommun men inte i en annan?.

   31
 6. Förlåt mej haggan Maggan, men fy fan vad du ljuger om allting, du är den absolut vidrigare kärring jag sett och hört, men passar ju bra bland dina sozzar.

  57
 7. Social(demokraterna) är kroniskt fartblinda av att själva ständigt runda de demokratiska principerna.
  * December-överenskommelsen.
  * Januari-överenskommelsen.
  * Mutorna till kurd-terroristerna, för att Magda skulle få bli statsminister.
  * Mutorna till kurd-terroristerna, för att rädda Morgan J.
  * Den ständiga mobbningen av Sveriges 3:e största parti.
  * Det ständigt återkommande valfusket.
  * Importen av röstboskap till såssarna.
  * Att använda skattemedel till att muta väljare.
  * Att aldrig klämma åt gängen då de är såssarnas kärnväljare.
  * Att muta SVT/SR med skattemedel, för sin egen propaganda.
  * Att förskingra stora delar av medlemmarnas fack-avgifterna till partiet.
  * Att kringgå de lotteri-bestämmelser såssarna själva beslutat om, till förmån
  för partiet.
  * Etc. etc………….

  60
 8. Allt som hotar Partiets maktbas eller pengaflöde är ett hot mot (social)demokratin. Därför är val ett hot mot (social)demokratin och bör helst avskaffas så fort Partiet fått 175 riksdagsledamöter i Riksdagen.

  34
 9. Hot mot demokratin?, finns väl inget större hot mot demokratin än sossepolitiker och dess hantlangare av korrupta politruker inom byråkratin.

  61
 10. Hot mot demokratin ? På grund av förbud mot sosselotterier ??
  Vad ska man då säga om Socialdemokraten Stefan Löfven som gång på gång förbjöd sverigedemokraterna att delta vid blocköverskridande regeringsmöten angående bla.. invandringen etc..
  sverigedemokraterna var redan då ett av folket demokratiskt valt parti i topp 3 i Sverige.
  Det kallar jag att bryta mot demokratin, men då var det Socialdemokraternas spelregler som gällde.
  När det gäller Socialdemokratin fattar man ingenting, dom beter sig som diktatorer.
  Det är på tiden att dom får smaka på lite.
  Man kan inte bete sig hur som helst och sedan tro att alla ska dansa efter deras pipa oavsett dom sitter i regeringsställning eller inte.
  Så bra att sverigedemokraterna städar upp nu i träsket.
  Finns utrymme för ännu hårdare tag det är jag säker på.
  När det gäller invandringen vet jag att polisen klappar händerna under bordet för varje skärpning angående invandringen som kommer.

  63
 11. På Spelinspektionens hemsida kan man läsa:

  “Varför har vissa lotterier ett undantag från kreditförbudet?

  Spelmyndigheten får medge undantag från kreditförbudet för så kallade prenumerationslotterier om dessa säljs till förmån för ett allmännyttigt ändamål. Krediten avser köp av sådana lotter och det sammanlagda kreditbeloppet får uppgå till högst 1/40 prisbasbelopp.”

  Att sossarna skulle vara allmännyttiga är inte så lie kul. Före 1969 var det nog mera sant än osant men de senaste decennierna har de varit svårt svenskfientliga. Sviken kärlek gör ont och föder hämndbegär vilket de tydligt visat i flera mandatperioder.

  56
  • Sossarna har suttit vid makten så länge att dom blivit fartblinda. Dom får pengar från lotterier och från LO. Inget annat parti har sådana fördelar. Detta måste stoppas. De flesta LO- medlemmar är inte sossar så varför ska dom betala till dom ? Sossarna är genomruttna och nu skriker dom när inkomsterna minskar. Bort med mygelpengarna nu

   57
   1
   • När det gäller LO så borde medlemmarna gå på möten och rösta bort stödet till S eller gå ur LO och vara med i en oberoende fackförening eller bara vara med i A-kassan.

    29
 12. Men snälla nån! Hur kan de få det till ett hot mot demokrati. Nu måste de väl ändå ge sig. Det är väl ändå ett av det dummaste man hört

  65
  • Jo om inte Sossarna får göra precis som dom själva vill är det ett hot mot demokratin,alltså sossarnas demokratisyn, lagar och bedstämmelser gäller bara för
   andra partier, inte sossar!

   64

Kommentera