Wagnerchefen: Ta inga krigsfångar – döda dem

UKRAINA. Ryska Wagner-styrkor i Bachmut ska inte längre ta krigsfångar, utan i stället döda ukrainska soldater, säger Wagnerchefen Jevgenij Prigozjin. – Vi kommer att döda alla på slagfältet. Ta inga fler krigsfångar, sade han på söndagen.

Jevgenij Prigozjin

Uttalandet från Prigozjin kom enligt The Moscow Times som ett svar på en inspelning som postats på en Telegramkanal med Wagnerkoppling, där man enligt uppgift kan höra två ukrainare som bestämmer sig för att skjuta en rysk krigsfånge.

Telegramkanalen har inte uppgett var inspelningen ska ha kommit från och det går inte att verifiera dess äkthet.

Vi vet inte namnet på vår kille som har skjutits av ukrainare, säger Prigozjin i sitt uttalande.

Han poängterar att Wagnergruppen enligt internationell lag är skyldig att ”ta hand om, behandla och inte skada” några krigsfångar, och att man eftersom gruppen inte ska bryta mot internationell lag i stället ska döda alla soldater på slagfältet.

-Pettersson säger att det finns säkert plats för Prigozjin bredvid Putin i Haag…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Wagnerchefen: Ta inga krigsfångar – döda dem

 1. Självklart ska man ta fångar och förhoppningsvis talar någon Prigozjin till rätta.
  Men till alla er som skriker om fascism och Haag, vad säger ni om USA?
  Hur brukar dom bete sig i strid?
  Föredrar dom att ta fångar?
  Scott Ritter, f.d marinkårsofficer var själv förundrad över med vilken vänlighet ryssar och ukrainare som regel visar.
  När marinkåren anfaller en fiende så tar man inte fångar menade han, undantag gjordes för sårade och därigenom oskadligjorda fiender.
  Han menar att om man stannar upp och uppmuntrar fienden att ge sig vilket båda sidor i denna konflikt oftast gör då tar man själv en viss risk.
  Fienden kan faktiskt skjuta eller kasta en handgranat medans du frågar honom om att ge upp, därför gör inte marinkåren så.
  Man anser att egna liv betyder mer än fiendens enligt Ritter.
  Men som sagt, jag hoppas att Wagner fortsatt försöker ta fångar framledes också.

  11
  30
  • Mikael, när du hänvisar till Scott Ritter kan du lika gärna citera Putin, Lavrov eller någon annan av den ryska regeringens talespersoner.

   William Scott Ritter Jr. (född 15 juli 1961) är en före detta underrättelseofficer för United States Marine Corps och dömd pedofil (fem och ett halvt år i fängelse) och bedragare.

   Ritter träffade sin fru 1988 när han var i Sovjetunionen och gjorde vapeninspektioner. Hans fru Marina Ritter var en del av en grupp “unga tjejer” som introducerades för amerikanska inspektörer av KGB.
   Varför rysstrollen lyssnar och återger vad den pedofilen säger är för mig obegripligt.

   Scott Ritter har haft fel i det mesta han påstått.

   Ritter har arbetat åt och fått betalt av ryska statliga nyhetsbyrå RT.

   27
   4
   • Pettersson
    Har du kött på benen när du går ut med dessa grova anklagelser mot Scott Ritter och hans fru?
    Jag förmodar att du kan ta fram domen/domar som styrker dina anklagelser.
    Eller har du tagit dina uppgifter från “anonyma karaktärsmördare” (Wikipedia)?
    Saxat från den sajten.
    Läs och begrunda Scotts CV vs etiketten “förståsigpåare”.

    “William Scott Ritter Jr. (född 15 juli 1961) är en amerikansk författare, förståsigpåare, före detta underrättelseofficer för United States Marine Corps , tidigare vapeninspektör för FN:s specialkommission (UNSCOM) och dömd Sex förbrytare” .

    4
    18
  • Din referens till Ritter påvisar bara vilket fån han är.
   Absolut enklaste sättet att vinna en strid är att inte behöva slåss alls. Om det betyder att fienden ger sig är det den bästa lösningen. Detta vet marinkåren precis som alla andra vapengrenar.
   Om fienden vet att du inte tar fångar innebär det att de har ändå inget att förlora och därmed kommer dina egna förluster öka dramatiskt.

   12
   1
 2. Det var ju bekvämt att det finns ett rykte om att det finns en ljudfil på Telegram där påstådda ukrainska soldater säger att de ska skjuta/ har skjutit en påstådd rysk soldat.
  För det finns ju absolut inga personer som kan ukrainska bland terroristerna som skulle kunna fejka en sådan inspelning om den ens är på ukrainska, så vitt vi vet är det ryska de pratar på inspelningen.

  27
  5
  • Ja det är ju bra att han säger det ? Då behöver ukriana inte ta särskilt stor hänsyn till ryssarna eld skall med eld bekämpas

   37
   4

Kommentera