Visa ingen nåd

“Vi kommer inte att visa någon nåd mot de kvinnor som inte bär slöja”. Så lyder det klara budskapet från det iranska rättsväsendets högsta ledare.

“Att inte bära slöja är en fientlig handling mot våra värderingar”, säger Gholamhossein Mohseni Ejei, chef för Irans juridiska råd.

Protesterna i Iran fortsätter efter 22-åriga Mahsa Amini uppmärksammade död. Två aktivistgrupper hävdar att runt 20 000 iranier har arresterats sedan protesterna inleddes i oktober och att 500 har dödats av den iranska regimen.

Sky News

Det är inte bara regimen och landets religiösa elit som försöker kväsa de iranska kvinnornas kamp för att få klä sig som man vill. En film som sprids över världen visar hur en mor och hennes dotter konfronteras av en man för att de inte bär slöja. En konfrontation som slutar med att han häller youghurt över deras huvuden.

Mannen ifråga angrips av andra män som befinner sig i butiken och arresteras sedermera enligt BBC.

Runt om i världen ger män sitt stöd till de iranska kvinnor som vägrar bära hijab, även i Iran. Men In Hijab är en rörelse som bildades i Iran 2016 i solidaritet till de kvinnor som tvingas bära detta religiösa attribut. Det var också i Iran som rörelsen My Stealhty Freedom bildades ett par år tidigare. En rörelse som fått stöd världen över och som slåss för kvinnors rätt att slippa slöja.

Det finns en given fråga som sällan eller aldrig ställs i Sverige. Är slöjan ett frivilligt klädesplagg som alla andra eller är slöjan ett religiöst påtvingat plagg? Frågan borde ställas med tanke på att muslimska kvinnor vänder sig till DO och media varje gång de inte får ett arbete, inte kan idrotta eller ställs utanför i andra sammanhang för att de vägrar ta av sig slöjan.

Den här bilden från den socialdemokratiska regeringens besök i Iran 2017 visar tydligt hur rädda eliten är för att stöta sig med muslimska regler.

Med anledning av bilden ovan måste Ardalan Shekarabis (S) ord i sociala medier ett år senare tas med en nypa salt.

Bilden på den svenska regeringsdelegationen i slöjor fick hård kritik. Inte bara i Sverige, utan också i den muslimska del av världen som kämpar mot förtrycket att tvingas bära slöja. En av de hårdaste kritikerna var grundaren av My Stealthy Freedom, Masih Alinejad, som skrev ett öppet och mycket kritiskt brev till Magdalena Andersson, då finansminister, som på sitt sätt raljerade över den hårda kritiken mot Ann Linde och övriga kvinnor i den socialdemokratiska delegationen.

17 thoughts on “Visa ingen nåd

 1. Det stöd som iranska kvinnor behöver är militärt träning !
  Det gäller för kvinnorna att enkelt och snabbt kunna expider mullorna och eventuellt även våldtäkt männen som islam lyder under .. det är viktigt att veta att Persien nu mera Iran är ockupera av araber som påtvingar perserna sin religion .
  Kvinnorna borde lära sig från asarnas att man faktiskt borde behandlas kvinnor som drottningar det är nämligen dom dom ser till att av arten överlever !! Och islam borde inte överleva efter den sista tiden lustmördande.

  • Ett problem infinner sig då, det blir inte många länder kvar. De får byta namn på den genomkorrupta organisationen. Tanken var god, det var också allt

 2. Ja hellre än att medge att dom är ute och cyklar med sin värdegrund, så kommer
  Svenska Feminister fortfarande hävda att förtryckarsymboler är bra för kvinnorna!

 3. Det är så här en majoritet svenska kvinnor vill ha det. De vill också införa förbud mot att bränna koranen.

  13
  1
 4. Men blöja på huvudet är ett sätt att visa intelligensen och rädslan att förlora makten över kvinnan.
  Ett slukhål för dessa länder skulle passa bättre så de försvann för gott.
  Smack bara.

  14
  1
 5. Han inspirerar verkligen allah dessa goda och naiva feminister som hyllar slöjan i Sverige!!!

  LÅT ONDSKAN FALLA ÖVER ER I ERT SJÄLVUPPTAGNA PARADIS

  20
  1
 6. Islam (samhällsomstörtande verksamhet) är brott mot vår grundlag.

  13
  1
  • Bra att svensk media engagerar sig om problemen i andra länder, vi tycks vara problem fria i Sverige.

   27
   • Jävligt bra att våra “kvinnokämpande” feminizter engagerar för dessa utsatta kvinnor…

    4
    1
  • Du menar värdegrundet? Undervattensklippan där flera hundra år av demokratisk utveckling i västvärlden kapsejsar. 😉

   23
   1
   • Nu gläds de Svenska Feministerna. Och I Iran mister kvinnor livet .
    Värdegrunden regerar.

    21
    1

Kommentera