Ukrainas drönare orsakar surr på och utanför slagfältet

UKRAINA. I en hemlig byggnad i Donbass i Ukraina sitter unga ukrainare och bygger drönare som ska användas i kriget mot Ryssland, skriver Sky News i ett längre reportage. Teamets uppgift är att ta hand om donerade drönare. De omprogrammerar farkosterna så att de kan flyga under radarn, utrustar dem med sprängmedel och flyger dem sedan mot den ryska armén.

Vi slåss för vårt land, för vår historia och för vår kultur. Vi slåss för vår frihet, vår frid och vi slåss för vårt folk, säger 23-åriga Anna, som leder drönarteamet.

Anna 23, leder drönarteamet i Donbass, Ukraina

Just nu riktar de unga ukrainarna in sig på att bidra i striderna vid Bachmut.

Huvudsyftet är att se till att vi behåller kontrollen över staden, säger Artem, som också är en del av den hemliga drönargruppen.

ABC reder ut vad det är som gör kamikazedrönarna så speciella

Striderna om staden Bachmut har pågått i över åta månader och världens näst största militärmakt har flera gånger påstått att de är nära att omringa staden, att de är nära att inta staden, att de är i stadens centrum osv. men än håller Ukraina ut.

Nedan en fem dagar gammal video på Bachmut…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Ukrainas drönare orsakar surr på och utanför slagfältet

Kommentera