Ukraina beställer 100 pansarfordon från Polen

UKRAINA. Ukraina har beställt 100 pansarfordon av typen Rosomak som tillverkas i Polen på licens från Finland, meddelar Polens premiärminister. Jag kommer med en order som lades i går av premiärminister Denys Sjmyhal på 100 Rosomak som kommer att tillverkas här, säger Mateusz Morawiecki under ett besök på Rosomaks tillverkningsanläggning i den polska staden Siemianowice Slaskie.

Rosomak pansarfordon

Ordern kommer att finansieras genom medel som Polen har fått från EU och pengar som Ukraina fått från USA, enligt premiärministern. Han uppgav inte vad kontraktet är värt i pengar.

USA och andra allierade har försett Ukraina med bland annat finansiering och vapen sedan Ryssland invaderade landet i februari 2022.

TVP World

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Ukraina beställer 100 pansarfordon från Polen

 1. Väldigt spännande att googla på tillverkaren, alla trådar leder i slutet till en framstående finansfamilj.
  Sverige och Finland sitter väldigt ihop när det gäller krigsmaterial.

  6
  19
 2. Stackars det Ukrainska folket.
  Mera vapen är definitivt inte humanitär hjälp i en pågående konflikt.
  Det leder bara till en upptrappning av dödandet och mer förödelse i landet.

  20
  51
  • Gamling, vapen behöver inte betyda mer dödande om dom som står för dödandet åker hem.

   Skulle Ukraina vara utan vapen så skulle Ukraina utplånas. Putin vill gärna fortsätta med det Stalin började på 1930-talet.

   43
   16
 3. Polen och Finland har väl ändå inte mage att ta betalt för den här ordern? Arbetarna som monterar ihop dessa fordon kanske kan jobba lite gratis för att visa solidaritet.

  I andra nyheter angående hjälp till Ukraina så rapporteras att lantbrukare i 5 grannländer klagar över billiga, EU-tullbefriade ukrainska jordbruksprodukter (säd, ägg, socker mjöl, osv.) som skapar ett överflöd på den europeiska marknaden så att det blir svårt att sälja deras egna produkter till ett rimligt pris. Enligt uppgift skulle Ukraina sälja sitt till utanför EU men istället konkurrerar de nu med central-europeiska lantbrukare.

  12
  28

Kommentera Avbryt svar