Norsk toppolitiker: Vi vill inte följa i Sveriges fotspår

BROTTSLIGHET. Grannländerna måste ta konsekvenserna av att Sverige inte förmår att städa upp i det ”kriminella kaoset”. Det skriver Norges tidigare justitieminister, Fremskrittspartiets Per-Willy Amundsen, i en debattartikel i Expressen. Amundsen refererar till Norges och Danmarks skärpningar av gränskontrollerna.

I debattartikeln målar han upp en mörk bild av utvecklingen i Sverige. Han skriver att norrmännen ser med förskräckelse på skjutvapenvåldet, skräms av bomb- och granatattackerna och chockas av den brutala våldsspiralen.

”Och vi gråter över att Sverige förlorat sin oskuld och kontrollen över sitt våldsmonopol. Vi älskar Sverige, men vi vill inte följa i dess fotspår.”

-Pettersson läser “Norges kriminella är som småbarn i jämförelse”…Märkligt att många svenska politiker och journalister inte ser det dom ser i Norge…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 thoughts on “Norsk toppolitiker: Vi vill inte följa i Sveriges fotspår

 1. Det finns många somalier i Oslo, hur de lever vet jag inte. Många har jag sett på seven eleven som biträden. För cirka 10 – 15 år sen, såg jag narkotika försäljning lite överallt, helt öppet. Det kunde komma en försäljare av knark helt plötsligt var han omringad av en massa köpare. Jag kommer inte ihåg nationaliteter på försäljarna utom en som var vietames.

 2. SAMTLIGA SVENSKAR MED ETT NORMALT TÄNKANDE måste inse att helvetet i brott / kriminalitet som nu sker i Sverige är orsakat av den Socialistiska politik som har förts de sista åtta åren. ( Drogerna ,Kokain,Ice,Heroin mm flödar in i Sverige ) Tullen står maktlös personal, pengar saknas för att stoppa vansinnet.
  En Vänster politiker kan ALDRIG erkänna att den har gjort något fel, det är alltid andra som är orsaken till felen / katastroferna .
  Hoppas att vi aldrig mer får en SOCIALDEMOKRATISK regering mer.

 3. Apropå åklagare så:
  I dagens dn är riksåklagare Petra Lundh intervjuad. Hon säger att “Vi har låtit det gå alldeles för långt”. Vilka vi? åklagarna, medborgarna, polisen, samhället, rättsväsendet, politikerna?
  Intervjuen är låst så jag gissar att hon skyller på samhället, det är ju som bekant vi!

  Roligt att påpeka är även att där texten suddas ut (pga låset) så står det “Det är utsatt att vara i den här positionen”. Vi kan alltså konstatera att Sverige har fått ett nytt utsatt område – åklagarmyndigheten.
  Kan det bli mycket jävligare än så? Fast ändå inte, in med piketen i det nya utsatta området, arrestera hela bunten och ge dem fängelse i 10 år. Sedan kan vi kanske få ordning på Sverige!

  11
 4. Så går det när politiker slickar invasiva arter i röven och skriver avtal med mussarna.
  Det är så bedrövligt så man kan spy,rätta till det här ni har skapat,innan allt går åt h-e.
  Eller det är kanske det NI vill,oduglngar,vad fan håller SD hus har dom abdikerat?

  41
  1
   • maar, du har helt rätt. 2026 väljer vi partiet “Petterssons Sverige”. (SD) lurade oss 2022 men aldrig igen. Nu gäller förändring och Petterssons Sverige 2026.

 5. Bra att det finns några vettiga politiker, synd bara att dom finns i Norge Danmark ,Finland. Vi hade två stora idioter som skapade våra problem Reinfeldt o Löven. S idag förstår fortfarande inte vad dom ställde till med. Låt dom aldrig komma till makten igen

  55
 6. Jag tror att Löfven är ganska nöjd med sin import, som är en liten ansträngning i början men blir lönsam lite längre fram.

  25
  4
 7. Inte direkt någon högoddsare att svensk media kommer vara helt ointresserade av att plocka upp denna debatt. Ingenting sett, ingenting hört.

  35
 8. 100 % av VANSINNET inom det kriminella våldet som pågår dagligen i Sverige,
  är SOCIALDEMOKRATERNA med hjälp av MP. samt Centern ansvariga för.
  Dessa politiker är exakt som dom tre aporna : SER INGET, HÖR INGET, FÖRSTÅR INGET.
  Ps :citat av en Sosse Statsminister, Vinsten kommer senare ! Är inte detta en dåres tal ?

  36
  2
 9. I valet 2026 röstar vi på partiet “Petterssons Sverige”!

  Ett parti som får något gjort och som står säkert i den svenska mylla.

  29
  3
 10. Det är fler som förstår vad ett “FOLKUTBYTE” för med sig i form av otrygghet, kriminalitet och kaos. Hur lång väntetid har du för att gå till tandläkare?

  Norskar verkar vara smartare än svenskar. De förstår enkla sammanhang som vi missat.

  46
  1

Kommentera