Att märka ord är den svages sätt att hämnas

INVANDRING. Flera, Mattias Karlsson och andra Sverigedemokrater har i veckan påstått att det pågår ett folkutbyte genom massinvandring till. Nu lägger sig Christer Mattsson, föreståndare för Segerstedtinstitutet vid Göteborgs universitet och forskare med inriktning på högerextremism, i debatten med en artikel i Expressen.

Forskaren Christer Mattsson påstår att den så kallade folkutbytesteorin är en högerextrem konspirationsteori och att Sverige har genomgått en mycket kraftig demografisk förändring de senaste femtio åren.

Christer Mattsson kan som forskare ta fram statistik som visar på en kraftig demografisk förändring av den svenska befolkningen och kan ur sin egen levda erfarenhet komma ihåg att befolkningen i bostadsområdena han lekte i som barn ser annorlunda ut i dag.

-Pettersson konstaterar att i forskarens värld är folkutbyte en kraftig demografisk förändring. Inte undra på att världen ser ut som den gör. Det är som vissa i skogsindustrin som kallar kalhyggen för siktröjning…

Lite siffror från en annan forskare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

31 thoughts on “Att märka ord är den svages sätt att hämnas

 1. Man kan väl börja med folkräkning i fängelserna och om det ska ha någon nytta, så måste man registrera ursprungsland och föräldrars ursprungsland. Det finns även en god poäng att kolla upp deras religion eller vilken religion de sympatiserar med. Sedan måste det finnas ansvarsfulla människor, som utför och omvandlar resultatet till det bästa för Sverige. Staten ska naturligtvis inte belasta Sverige med tung kriminalitet p.g.a. stor invandring från dysfunktionella klan-kulturer. Det är obegripligt hänsynslöst mot Sverige att ignorera den snabbt ökande brottsligheten. Sverige har grupperingar av bosättare, som rör sig i samhället likt militära fientliga sabotageförband. Så folkutbyte är en träffande och rättvis beskrivning av framsynta, som redan “sett det komma”.

 2. Vänsterextrema SVT ställer tjänstvilligt och kallar in sina likaledes vänsterextrema kumpaner. De har en så grandios självbild att de inte inser att de själv, just har avslöjat flyktinglögnerna.

  28
 3. Professorn avslöjar lögnen om migrationen till Sverige. I årtionden har vi blivit itutade att det är ”flyktingar som flyr för sina liv”. Nu avslöjar professorn hela bedrägeriet och erkänner, kanske utan att själv förstå det, att det rör sig om massinvandring av bidragsmigranter. Sedan att det inte är planerat, visst 17 är det planerat, det är resultatet av den av 7-klövern förda politiken. De rödgröna och även L och i viss mån även KD och M, talar sig fortfarande varma för fortsatt massinvandring. De rödgröna vill till och med öka massinvandringen ytterligare. Vad är det om det inte är ett planerat mål. Man ska vara en extra stor idiot om man inte tror att massinvandringen och mångkulturen är planerad. Byt ut beteckningen folkutbyte mot majoritetsbyte. Det är redan gjort i Malmö och på god väg i Stockholm och Göteborg. Svenskarna är i MINORITET i Malmö. Vad kallar man det?

  30
  • Ja, de kommer hit, för att DE HAR EN EGEN AGENDA, säger han!

   Inte för att de flyr för sina liv!

   Och DEN EGNA AGENDAN, har då inte något med oss och vårt land att göra, utan med att de vill utnyttja vår välfärd, och vårt lands svaghet för att bygga upp islam HÄR, till en massiv islamsk stat!

   Ett s k kalifat, där vi svenskar blir underordnade dimmies, som endast då kommer att vara till för att försörja de utnyttjande islamisterna!

 4. Jag tror att knallkorken Mattson behöver ta en tur till Specsavers och få synen
  undersökt så han ser klart nästa gång han går ut,om det nu kan räcka med det.

  34
  1
 5. Genom att spela förfärade över den aningen drastiska formuleringen ”folkutbyte” lyckades nu TV4, Christer Matsson m.fl. Äntligen lyfta demografifrågan upp på dagordningen. Detta är mycket välkommet. SD har tidigare fått upp immigrationsrelaterad brottslighet, kostnader och även t.ex. tiggeriet på bordet. Men demografifrågan har det varit hysch hysch om. Nu börjar även den få styrfart och Expressens läsare får höra en expert från motståndarlägret öppet erkänna:

  ” Sverige har genomgått en mycket kraftig demografisk förändring de senaste femtio åren.”

  Mycket bra!

  29
 6. Forskaren Christer Mattsson : Klart att en Vänsterextrem “tror” det eftersom det inte ingår i deras “bubbla” att se eller uppfatta verkligheten !

  27
 7. ” Högerextrem Konspiationsteori ” Ja ni förstår från vilken jordhåla han kommit ifrån!
  Alla som har andra åsikter än vänsterfjantarna hamnar under samma benämning, och
  ändå är vänsteråsikter det mest värdelösa som mänskligheten besudlats med.?

  Forskare här och Forskare där, lika devaslverat som Professorstiteln idag, riktiga
  forskare skriver inte i Ex pressen !

  46
  • Tyvärr ja!

   Och det visar hur falska vänsterfolket är, när de sällar sig till dessa, som de offentligt låtsas fördöma genom världshistorien!

   DETTA, är vänsterns sanna ansikte, det är därför de hänger upp sig på ordet! För att det är sant, och de själva är involverade i denna process!

 8. BRA! Nyspråk som vanligt…. de flesta som har några hjärnceller i arbete inser att det som TH skriver, utrikes födda plus inrikes födda med minst förälder utrikes född, ja snillen spekulerar och semantiker firar med tårta. Om vi säger att detta hänt på 20 år 8->10miljoner och nu är i de grupper som TH redovisar hälften “utrikes” sas….. 20år framåt torde med denna trend ge 75% i.st.f. 50% sas…. så två generationer framåt är bytet skett… sedan inrikes födda med en eller två utrikes födda….. genetiskt inrikes födda med inrikes födda föräldrar med en eller två utrikes födda föräldrar sas det hemska är att bytet förmodligen redan skett där olika grupper förblir homogena….. MEN det som pågår, uppblandningen, gör att det inte kommer att finns homogena grupper vare sig det är Tyskar eller Danskar osv….. vart har mångkulturen tagit vägen….. finns inga svarta, inga vita, inga gula osv längre…. vart har då den önskade mångfalden tagit vägen? Fins ju många som rör om i sin regnbågs-dryck ….. samtidigt i de delar av världen där man behåller homogeniteten Afrika, Kina, Japan osv förblir länder/områden väldigt homogena…. medan väst blir en “salig” röra där Sverige är “leaders of the gang” ..USA har ju en viss röra och samtidigt en homogenitet typ Chinatown, Little Italy osv i NY Så den mångkultur vi har i Sverige, eller strävade efter, förstörs genom att man blandar “hej vilt”. All koppling till tidigera generationer kommer på tid vara förstörd…… finns bara i museer…

  42
 9. Minns ett debattprogram för en 5 år sen där hela studion var full av SD hatare och denne Christer Mattsson bar sig så illa åt att jag aldrig förr eller senare har sett maken. 2 stackars SD grabbar hatades så vidrigt och denna Mattson var värst. Belinda som var programledare bad senare om ursäkt för hur det hela spårade ur. Var säkert ett upplägga av SVT.

  55
 10. “Folkutbyte” det är inte planerat nått folkutbyte, folk flyttar för de vill ha det bättre.
  Det är inte nån som har etnisk rensning i Sverige. Det kan man gilla eller ogilla.
  Petterssons verkar ha missförstått professorn.

  1
  64
  • Vissa har små händer…. eller heter Johnny…… “det är inte planerat nått folkutbyte,” på svenska “det är inte planerat något folkutbyte,” eller?? med tanke på språket….. sedan om man gått i skolan….. det finns 265miljoner på flytt/flykt i världen … det bor 65miljoner i UNHCR´s flyktingläger … och ingetdera minskar….. Sverige rör till hela samhället för generationer framåt innan det kan landas i ett homogenare samhälle Med 100k per år och de två siffrorna ovan ökar (265/65) kommer det att ta otroligt många generationer innan de lugnar ner sig…. OCH de som öser deg genom detta är alla som jobbar i migrationsverksamheten…. för ärligt de flesta som flyttar för att få det bättre kommer för att leva på andra…. snart en miljon som inte jobbar….det som genier som “Öskute guschelov ” vurmar för blir att de som är här kommer att få det sämre för att ett fåtal skall få det bättre genom flytt…. Vi som är här vill också få det bättre dvs då skall vi inte plocka in de som tär…..

   Beklagar “Öskute guschelov “

   39
   1
   • Det här är ungefär som att inte kalla en spade för en spade.Vi kallar den för ett grävverktyg istället ! I min ungdom bodde jag i en nybyggd närförort i Stockholm.Allt var så nytt så det fanns ej ens trottoarer att gå på. Snart fanns det dock en ICAbutik på plats.Alla som flyttade in var Svenska eller Finnar och många var småbarnsföräldrar som behövde större lägenheter.Jag var på besök där för något år sedan i ett ärende.Inte en vit människa i sikte.Affärernas utbud var enbart inriktade på den nya “demografiska” förändringarnas folk.Detta besök skedde sommartid så jag hade en högst anständig sommarklänning på mig då dagen var väldigt varm.Har aldrig blivit så utstirrad med så hatiska blickar varken förr eller senare.Jag var i ett främmande muslimskt land kändes det som.Efter denna upplevelse har jag aldrig satt min fot där igen….

    44
  • Rädd, jag har inte påstått att det är planerat eller någon etnisk rensning. Jag konstaterar bara faktum av den förda politiken.

   40
   1
   • Precis som jag skrev folk flyttar för att de vill ha det bättre…. ingen tänker på att de som redan är på plats får det sämre…… ELLER FÅR INTE TÄNKA SÅ fast det är precis det som händer…..

    27
  • @Öskute:
   Invändningen är relevant – det finns inga hårda bevis på att det är planerat, vi ser enbart en konsekvens – men du, liksom Christer Mattsson missar ju något ytterst väsentligt i sammanhanget i så fall.

   Om det inte var planerat, i meningen önskat, av de som styrt under de här åren, hur kunde det då ske? Planerar inte våra politiker framåt då de fattar beslut. För om de gör det ÄR det ju planerat. Och kom inte i Christer Mattsonstil dragandes med trams som försöker framställa migrationen som en oundviklig. Det vet vi att den inte är av det enkla skälet att nästan inget annat i-land i världen har haft samma inflöde. En del rika länder har i princip noll integration.

   Enda rimliga slutsatsen är att Sverige antingen har politiker som inte blickar framåt och tänker igenom sina beslut eller så är folkutbytet planerat. Troligtvis ör det en kombination av båda dessa ytterst oattraktiva alternativ.

   16
   1
   • Lrs, Ja, det fanns en idé om mångkultur, jag tror inte att de tänkte att så många skulle komma. Vidare tror jag att de grovt underskattade de problem som en invandring kan ge.

    2
    5
  • @Öskute:
   Frågan är vilka ”dom” är i så fall. För det är helt orimilgt att tro att inte någon enda statistiker, forskare eller annan sett detta och i vissa fall även redovisat för politiker.
   En annan viktig sak att tänka på är att en del grupper (kanske kan vi kalla dem eliter) tidigt sett att det finns pengar att tjäna på en ökande befolkning vars utkomst betalas av den arbetande befolkningen. Alla som säljer livsnödvändigheter i Sverige, mat, möbler, kläder, bostäder har ju i absoluta tal tjänat storkovan på att Svenssons fått betala för ”de nya svenskarna” via skattsedeln. Klart att dessa grupper, som annars kunde lyft frågan, valt att vara tysta. De bor ju sällan i de drabbade områdena.

   Likaså folk runt politiker som Reinfledt har nog knappast varit okunniga om konsekvenserna, de har velat ha det här eftersom de eftersträvad extrem marknadsliberalism och gärna vill ha ett trasproletariat med låglöneyrken som hämmar löedrivningen.

   O.s.v.

   Folkutbytesformuleringen ör drastisk men knappast helt gripen ur luften.

   10
   1
  • De var ju ”flyktingar som flytt för sina liv”. Har du glömt det? Vänsteridioterna är så knäppa i huvudet att de inte inser att de avslöjar sin tjuvlögner, som de har spridit i årtionden. Det stora flyktingbedrägeriet är planerat av 7-klövern.

   11
 11. Det pågår ett folkutbyte i Sverige!!!!!!!

  Åk tunnelbana, åk pendeltåg, åk buss, passera någon grundskola/yrkesskola, titta dagisgrupperna OCH du ser att något hänt med befolkningen sedan du var liten.

  Lyssna på vad folk samtalar om runt omkring dig. Hur mycket förstår du? Förr fattade du allt men idag har du ett sammelsurium av olika språk som du inte förstår runt omkring dig. Kanske pratas det bakom ryggen på dig. Kanske förminskas du eller hotas men du förstår inte.

  Hur kan man skapa gemenskap utan att ha ETT språk som vi alla förstår??

  Sverige har blivit MÖRKARE! Den sammanhållning som förr fanns finns inte längre och den kommer inte tillbaka om vi inte tar problemet på allvar.

  Vi levde länge tryggt och säkert. Somliga var rikare än andra men våra grundvärden var liknande. Nu har vi översvämmats av människor med helt andra socio kulturellt avvikande värderingar. Ondskan har kommit hit och den syns.

  Mattias Karlsson (SD) har helt rätt i det han säger. Vad tänker (SD) då göra åt saken?

  63
  2

Kommentera Avbryt svar