Kokainet flödar som aldrig förr i Europa och Sverige

BROTTSLIGHET. Ökad kokainkonsumtion och nya smugglingsvägar höjer trycket på EU:s hamnar. Polisuppgifter från Sydamerika pekar ut Sverige som ett av de största mottagarländerna. ”Vi ligger på fjärde plats”, varnar EU-kommissionär Ylva Johansson, rapporterar Dagens Industri.

Ylva Johansson (S) Bild: Twitter

Den illegala drogen kokain flödar som aldrig förr inom Europa. Enligt en färsk FN-rapport visar avloppsanalyser att konsumtionen på kontinenten har fördubblats sedan 2015. Liberalare attityder bland unga européer i kombination med produktionsökningar i Sydamerika och sjunkande priser ses som förklaringar.

Under 2022 stoppades 5,3 ton kokain som varit på väg till Sverige med bananbåtar från hamnstaden Guayaquil, Equador, världens största utskeppningsplats för bananer.

”Det innebär att vi ligger på fjärde plats av mottagarländerna. Bara Belgien, Nederländerna och Spanien ligger högre”, berättar Ylva Johansson, EU-kommissionär, bland annat med ansvar för EU:s inre säkerhet, brottslighet och terrorism.

-Pettersson har ingen praktisk erfarenhet av knark men googlar fram att en dos kokain är c:a 0,1 – 0,2 gram så bara det beslagtagna kokainet är doser för många och jag undrar vilka det är som konsumerar allt detta?

Vad gör vi åt konsumtionen? Utan konsumtion av knark minskar brottsligheten troligen radikalt även om jag vet at de kriminella hittar nya sätt att tjäna pengar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Kokainet flödar som aldrig förr i Europa och Sverige

 1. Efterfrågan finns, för att samhället har blivit total skit för ungdomarna på alla sätt! Se bara hur de som mår psykiskt dåligt ökar! Detta människofientliga skitsamhälle, har sossarna och deras likasinnade skapat!

 2. Har för mig att det är herr Renfälts och hans söner som har den största knark kvarten i Djursholm!
  Och ja renfält vilken släkt har han ?

 3. Varför är Sverige alltid sämst? Krisersson och Magdalena t.o.m schablade bort Nato.

  • Vi är alltid sämst, NU, för att vi var bäst en gång!

   Då kunde det bara gå utför! För att det var enklast!

   Annars skulle det krävt mycket arbete! Men då skulle vi ha blivit ett fantastiskt framtidskand! För vi hade alla förutsättningar där på 70-talet, att bygga framåt, mot nya höjder! I stället sumpade vi allt, och drog ner oss i smutsen! Så vi ändå blev bäst! PÅ ATT VARA SÄMST! Bara för att politikerna var lata, och inte orkade se positivt framåt, som man gjorde på 50 -och 60talen!

 4. Vad fan har Ylva med detta att göra? Hon är ju inte ens längre svensk utan EU-medborgare i Bryssel. Vem bryr sig om hennes tyckande och varningar. När hennes uppgift är att stoppa invandringen till Europa och där händer ingenting.

  10
 5. Invandrare tar hit skiten och säljer till missbrukare, på så vis göds klanerna med invandrarkrig som följd.
  Exempel: turk med restaurang eller pizzeria som täckmantel.
  Vräker ut kokain i samhället.
  Men nationaliteterna varierar kraftigt.
  Vissa blir avrättade vilket är bra, men dessvärre tar brossan över direkt.
  Polisen måste sätta hårt mot hårt mot detta elände, och direktutvisning är enda åtgärden som är aktuell, naturligtvis på livstid.

  27
 6. Ylva Johansson – den wallraffande kommunisten med ett stort uppmärksamhetsbehov och en ifrågasatt kompetens.

  25
  1
 7. Löfven visste att det var ungdomarna i Danderyd och Djursholm som höll hela Sveriges kriminalitet under armarna med sitt knarkande
  Och han led ALDRIG av några fördomar.
  Åååånej.

  18
  1
 8. Ylva Johansson är inte tillräckligt begåvad för att förstå sambandet mellan importerad gäng-kriminalitet och knarkets inflöde. Eller också vill hon inte.

  31
  1
 9. Ja alla toy Boys lever ju på kokainet norska tullen snodde några kilo av dom svenska jihadister senaste sändningen!

  17
  1
 10. Är det så här Löfven menar att dom blir en vinst för samhället lite längre fram?

  24
  1

Kommentera