Tragedi att Trumps taktik fungerar

USA. Åtalet mot amerikanske expresidenten Donald Trump markerar startpunkten för ”en bitter ny fas” i amerikansk politik. Det skriver CNN:s Stephen Collinson i en analys. Enligt honom innebär det också ett unikt farligt ögonblick för USA, eftersom Trump kommer att göra allt för att skydda sig själv.

”Åtalet […] kommer sannolikt att ta över USA:s redan förgiftade politik, hota att skaka ytterligare ett presidentval och kan utgöra den största prövningen hittills för rättssystemet”, skriver Cillinson.

The Guardians David Smith är inne på samma spår. Han konstaterar att Trump historiskt har gapat högre ju grövre anklagelserna mot honom har varit och skriver att åtalet troligen kommer skapa mer kaos i USA:s redan sargade politiska landskap.

Smith skriver att Trump ”utan tvekan” kommer att rikta blicken mot åklagaren Alvin Bragg – och att han redan gjort det med ett ”avhumaniserande och rasistiskt språkbruk”.

”Tragedin är att taktiken kommer att fungera på många republikaner”, skriver Smith.

Reuters Nathan Layne och Gram Slattery skriver att åtalet kommer att väcka vreden hos många Trump-anhängare. Men de tror också att många republikaner ”som är trötta på all dramatik” kan börja leta efter andra presidentkandidater.

-Pettersson trodde en gång på Donald Trump och det han sa att han stod för, nu har jag tänkt om och menar att Donald Trump enbart kämpar för det som är bra för Donald Trump och för att få som han vill skriker han högt, ljuger och tar till olagliga metoder.

Donald Trump kommer formellt att åtalas på tisdag.

Vilka åtalspunkter det rör sig om är fortfarande hemligt och kommer inte meddelas förrän den inledande domstolsförhandlingen.

Förhandlingen uppges starta klockan 14.15 lokal tid.

Fox News ljög om valfusk

Georgia-utredning: Inget valfusk – misstänkt mened

Trump förlorar mot USA:s högsta domstol

Republikan: Inga bevis för valfusk som påverkar valet

Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Tragedi att Trumps taktik fungerar

 1. Så som kommentarsfältet ser ut denna gång måste jag gratulera SVT och SR till en mycket lyckad hjärntvätt av den svenska befolkningen. Har man bara dem som nyhetskälla är det inte så svårt för dem att lyckas.

  37
  40
 2. Nu får ni ta och skärpa er hela bunten.
  Trump står på vår sida, har man inte förstått det har man endast hållit sig till MSM som hatar honom numera. Innan han åkte ner för rulltrappan 2016 så älskade media honom.
  Varför ändrade de sig? Det är 6 företag som äger ALL media och Trump är efter dem, och de som håller på med trafficking från små barn till unga kvinnor.
  Ta reda på vad som faktiskt skedde på Epsteins Ö.
  Vad händer på Disneyland?
  Vad har hänt i Hollywood?

  Jättebra att Trump blir “åtalad”. Det öppnar för att åtala alla korrupta politiker och tidigare presidenter. MYCKET BRA!

  Ser att ni skriver om JFK, han blev skjuten för att han försökte bryta det banksystem som vi har haft illegalt i ett par hundra år. Abraham Lincoln var först att försöka, sen JFK och nu Trump. JFK Jr lever och samarbetar med Trump.

  49
  60
 3. Nähä, så Trump är inte bra och gynnar bara sig själv? Märkligt när DT var den ende som varnade Europa för rysk gas. Då satt några tyska fåntrattar och hånflinade. Vem fick rätt? Och vem kommer få rätt?

  55
  35
   • Jag har läst och står som alltid för min kommentar, även om den blir censurerad. Vad är det Pettersson inte förstår?

    26
    18
   • Jag är lite ambivalent nu när det gäller Trump, men jag tycker fortfarande att han var den bästa president som USA någonsin har haft.

    54
    62
  • Oj, det har varnats för beroendet av rysk gas och olja sedan 1970-talet.

   Ronald Reagan försökte i början av 1980-talet göra slut på det europeiska beroendet av rysk-sovjetisk energi.

   USA ville då strypa inte bara gasimporten utan även de importerande ländernas försäljning av avancerad teknik till Sovjet.

   Västtyskland, Italien, Frankrike, Österrike och andra länder ville inte lyssna eftersom gasen gav affärsmöjligheter och bidrog till ökad sysselsättning och ekonomisk tillväxt på hemmaplan.

   Att Donald Trump gjorde detsamma som många före honom var bra men gjorde ingen skillnad, men Trump då och Trump idag är för mig inte samma person.

   25
   12
   • Pettersson
    Det var gas från Sovjetunionen som man varnade för fram till 1991.
    Från 1991 spelade USA vän med Ryska federationen.
    USA försökte dock lura av Jeltsin allt av värde i Ryssland, något som Putin satte stopp för när han blev premiärminister 1999 och president år 2000.
    Först år 2006 som Putin helt tappade förtroendet för USA.

    23
    34
 4. TRUMP är inte och kommer ALDRIG att bli småfolkets frälsare.

  Han var även korkad nog att avspisa sin egen säkerhetstjänst till förmån för fascisten Putin. Fascist Putins löften vet vi är av intet värde.

  Om Trump blir president igen kommer fascism och islamism att få livsluft.

  Låt oss hoppas att det finns människor i USA som kan se världen som den är med ONDSKA och TERROR som är Fascist Rysslands kännemärke och Kinas imperialistiska ambitioner i Asien.

  STÅ UPP FÖR DEMOKRATI, YTTRANDEFRIHET, JÄMLIKHET, BRODERSKAP, HEDERLIGHET och FLITIGHET UTAN SKOJERI!!!!

  78
  61
 5. Jag tycker Trump bör få en chans till! Han är så pass annorlunda, att det kan bli bra! Han är lite galen, okej, men det är också som en frisk vind! Och det hände aldrig så mycket nydanande saker i USA, som under hans förra period som president! Och världspolitiskt, var han en av de bästa som USA har haft!

  75
  84
 6. Detta är naturligtvis en skandal utan dess like. Hela USA är i uppror mot orättvisorna mot Trump.
  Politisk terror och förföljelse beordrad av den korrupte skurken Biden och hans anhang!
  Åtalet är en enda stor bluff från början till slut och kommer med största sannolikhet att resultera i seger för Trump och att hans position kommer att stärkas ytterligare.
  Donald Trump kommer att återta makten som USA:s rättmätige president.

  Och mycket snart är det Bidens tur att stå inför skranket och för hans del är det betydligt allvarligare brott, än påhittebrotten emot Trump!
  Biden tillsammans med sin son kommer att åtalas för bl.a. grov korruption.
  Sen får vi hoppas att han utreds och åtalas även för sina grova terrorbrott mot rysk egendom.
  Ett åtal som bör ske i rysk domstol, dit han naturligtvis bör utlämnas!

  83
  99
 7. Sorry Mr Pettersson nu ser vi hur duktiga nyheterna ar att vanda folks tro, hade givit en million att Mr Pettersson inte andrade sig sa snappt

  41
  13
 8. John F Kennedy och Robert F Kennedy mördades på grund av kampen mot den djupa staten.
  Trump försöker man istället karaktärsmörda med hjälp av falska vittnesmål och en Soros stödd åklagare vid namn Alvin Bragg.
  Socialisterna
  (globalisterna) är i gungning i USA och jag hoppas att trenden sprids till EU.
  DRAIN THE SWAMP 🙏

  72
  85
  • Gamling, intressant att du vet vem som mördade John F. Många trodde att maffian låg bakom, andra skyllde på Sovjet eftersom mördaren varit i Sovjetunionen.

   Robert mördare var palestinier och sitter inne ännu.

   Jag undrar hur det står till med dig?

   70
   53
   • Pettersson
    Vad jag vet så blev ingen dömd för mordet på John F Kennedy.

    Många tror att CIA sköt Kennedy från två olika håll, dock inte från boklagret, och att Lee Harvey Oswald bara blev utsedd till syndabock. Därför som den cancersjuke gangstern Jack Ruby fick i uppdrag att skuta Osvald före innan någon rättegång hann påbörjas.

    18
    27
   • Håkan, mordet på Kennedy anses vara historiens mest välutredda statsmannamord.

    Warrenkommissionens slutrapport är på 888 sidor plus 26 volymer vittnesförhör och 9800 bilder.

    Trots detta tvivlar en del människor att Lee Harvey Oswald var presidentens baneman och det är inte mycket att göra åt. Andra tror att jorden är platt eller att Vladimir Putin är god.

    22
    17
   • Pettersson
    Warrenkommissionens slutrapport är nog den mest kritiserade utredningsrapporten här i världen. Mängder med böcker och artiklar har genom åren kritiserat den hårt, dessutom dog osedvanligt många vittnen, i sin bästa ålder, de närmaste åren efter presidentmordet.

    10
    14
 9. Hur kan Pettersson ha CNN som trovärdig källa ? Trump har rätt och förtjänar stort stöd.

  65
  71

Kommentera