Ramadan skapar förvirring i Libanon

ISLAM. Vad klockan är i Libanon råder det delade meningar om. Numera finns det nämligen två tidszoner i landet, rapporterar Reuters.

Orsaken till förvirringen är att den libanesiska regeringen sent omsider i veckan meddelade att landet skulle skjuta på övergången till sommartid till den 20 april. Beslutet togs med hänsyn till den muslimska högtiden ramadan som fortfarande pågår.

Vanligtvis brukar Libanon, likt Sverige och de flesta europeiska länder, flytta fram klockan en timme den sista söndagen i mars.

Alla har dock inte valt att följa regeringens sena förändring. Medan offentliga institutioner är bundna till beslutet har privata bolag, skolor, tv-stationer och landets största kristna kyrka, maronitiska kyrkan, ignorerat uppmaningen vilket gör att det numera råder två tidszoner i det lilla landet.

Jag hade en tid att passa klockan 8 och en lektion klockan 9, vilket nu kommer att ske samtidigt, säger japanskan Haruka Naito, som jobbar på en organisation i Libanon.

Kritiker menar att tidförvirringen flyttar fokus från den djupa ekonomiska och politiska kris som landet befinner sig i.

-Pettersson undrar vad en timme har för betydelse för muslimerna när de ligger 1400 år efter…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Ramadan skapar förvirring i Libanon

 1. Svenska UD gratulerar muslimer i hela världen på Ramadan (till skillnad mot andra trosuppfattningar, vars högtider UD inte gratulerar):
  https://samnytt.se/svenska-ud-gratulerar-muslimer-pa-ramadan/

  …och Sveriges ambassadör i Malaysia gläds personligen över att Malaysia skickar 20 000 koraner till Sverige i en kampanj för att ”upplysa” svenskar och få dem att ”bättre förstå” islam:
  https://samnytt.se/svensk-ambassador-valkomnar-muslimsk-kampanj-i-sverige/?fbclid=IwAR0RP5LN7FrVwGuKkynLDuUiDouQXQa3W93rFbGFCIIUJBD1D7cQooEReJA

 2. Det antyder, uppenbart felaktigt, att muslimer kan klockan och lever efter den. De som försökt boka ett möte med en muslim vet vad jag menar.

  10
 3. Jag kommer ihåg när den rolige Henrik Schyffert skojade om att en grupp skulle bajsrunkas i munnen, alla skrattade och tyckte det var jättekul. Så jag tänkte liva upp stämningen lite här och vara lika rolig och hälsa att alla muslimer borde bajsrunkas i munnen.
  Oahahahahhhaaa hör ni skrattsalvorna från etablissemanget, alla ska med och alla ska skojas om!

  16
 4. Bra kommentar Pettersson! Men kunde dom skjuta på Gustav III –
  så kan väl Libanon skjuta tiden…

  19

Kommentera