Putin skapar inte en militärallians med Kina

UTRIKES. Ryssland och Kina är inte på gång att ingå en militärallians. Det säger den ryske presidenten Vladimir Putin i en tv-intervju, rapporterar Reuters. Däremot konstaterade han att länderna har vissa samarbeten på det millitära området. – Allt är transparent, det finns inga hemligheter, sa Putin.

Xi Jinping och Vladimir Putin tar en sup tillsammans

Samtidigt anklagar han väst för att skapa en allians som liknar den mellan Nazityskland och Japan under andra världskriget.

Uttalandet kommer sedan den kinesiske presidenten Xi Jinping nyligen besökt Moskva. Under besöket hyllade de båda presidenterna ländernas samarbete och vänskap.

-Pettersson undrar om Putin har glömt pakten mellan Sovjet-Ryssland och Tyskland och som gav klartecken för andra världskriget.

Molotov–Ribbentrop-pakten var en icke-angreppspakt mellan Sovjetunionen och Tyskland. Pakten undertecknades den 23 augusti 1939 i Moskva av ländernas utrikesministrar, Vjatjeslav Molotov och Joachim von Ribbentrop, efter kort och intensiv diplomati. Ledarna i de båda länderna, Josef Stalin och Adolf Hitler, medverkade direkt genom telex och personligen, både vid utformningen av fördraget och i efterföljande justeringar. Pakten innebar ett icke-aggressionsavtal staterna emellan, men inbegrep även i hemlighet en uppdelning av Östeuropa i intressesfärer. Molotov–Ribbentrop-pakten gav ett slags klartecken för andra världskriget, eftersom pakten tillät Tyskland och Sovjetunionen att anfalla länder mellan dem utan att den andra parten i pakten blandade sig i det, så länge man höll sig innanför de uppgjorda gränserna för intressesfärer. Andra världskriget startade också en vecka senare då Tyskland anföll Polen i gryningen den 1 september och Sovjet några veckor sedan angrep Polen från andra hållet.

Vladimir Putin vill ha något liknande idag. Ryssland ska enligt Putin bestämma grannländernas politik, trots att han vet hur det gick för drygt 80 år sedan.

Hitler och Stalin delade upp Europa och lade grunden för andra världskriget. Putin villockså han kontroll över östra Europa

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Putin skapar inte en militärallians med Kina

 1. NATO har i flera decennier återskapat “Axelmakterna” i världen.
  Länder som inte accepterar USA:s hegemoni och unipolära världsordning går sin egen väg för att skydda sina intressen.
  Att Kina och Ryssland samarbetar i högre utsträckning är konsekvenserna av ett mer aggressivt västvärlden (styrt av USA) .
  Det är inte konstigt att BRICS växer.
  Precis som alternativa medier gör i västvärlden.
  Västvärlden har utvecklats till en kommunistisk diktatur som inte går att förneka längre.
  ❝…𝒜𝓃𝒹 𝓎🌸𝓊 𝓌𝒾𝓁𝓁 𝒷𝑒 𝒽𝒶𝓅𝓅𝓎❞

  8
  23
  • Gammeldags Fascist, axelmakterna är väl benämningen på Iran, Fascist Ryssland, Kina och Nordkorea. GLÖM INTE att ta din medicin mot hallucinationerna innan du lägger dig i kväll.

   8
   5
 2. Då vet vi att Moskva jobbar på någon typ av krigssamarbete med Kommunistkina.

  44
  10
 3. Kina/Ryssland behövs som motvikt till USA/NATO.
  Världsläget var klart stabilare under kalla krigets terrorbalans än vad det blivit efter Sovjetunionens fall. USA började genast agera världspolis runt om i världen med katastrofala resultat.

  19
  59
  • Håkan, världen var inte ett dugg stabilare under Sovjetunionen.

   Har du glömt Korea, Ungern, Kuba, Tjeckoslovakien, Vietnam, Afghanistan, Sovjet-Kina och massor med krig i Asien, Afrika och Sydamerika osv.

   57
   9
  • Håkan D, eller så kanske de demokratiska staterna behövs som en motvikt till fascismen och islamismen?
   Det finns många sorts “poliser”! De som slår ner varje viljeyttring med våld, ondska och terror och de som diskuterar motsättningarna i de folkligt förankrade parlamenten.
   Fortsätt du putsa på dina stövlar.

   41
   8
  • Dahlberg brukar förvisso skriva jubelidiotiska inlägg men detta var bland de värsta. Vad gör världen bättre av att det finns ondska? Givetvis blir det bättre ju färre diktaturer det finns, kan ju en femåring förstå.

   1
   3
 4. “Ryssland och Kina är inte på gång att ingå en militärallians. Det säger den ryske presidenten Vladimir Putin”
  Asgarv.

  46
  11

Kommentera