Putin har inget behov av att delta i dansk undersökning om Nord Stream

SABOTAGE. Det finns inte någon anledning för Ryssland att delta i den danska undersökningen av ett föremål som hittades på havsbottnen nära Nord Stream-ledningarna. Det säger den ryske presidenten Vladimir Putin enligt DR, som citerar ryska nyhetsbyrån Tass.

Putin gasvapen

– Jag tycker inte att det finns någon mening för oss att vara med, sedan ett Nato-land, Danmark, informerat om att de redan undersökt föremålet vilket betyder att situationen inte är explosiv, säger Putin.

Den danska Energistyrelsen bjöd i veckan in ett ryskt företag att delta när föremålet ska bärgas.

Ägarna till Nord Stream 2 AG har tackat ja till att delta i undersökningen. Nord Stream 2 ägs av Nord Stream 2 AG som har huvudkontor i Schweiz. Nord Stream 2 ägs av ryska Gazprom tillsammans med några större tyska gasbolag, bland annat Uniper.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Putin har inget behov av att delta i dansk undersökning om Nord Stream

  1. Putin vet precis vad som hände med gasledningarna, hans folk sprängde dem.
    Allt för att Gazprom inte skulle drabbas av skadestånd för utebliven leverans, pga. Putins leveransvägran.

    3
    5

Kommentera