Tio saudiarabiska domare “riskerar dödsstraff efter att de ansetts för milda mot kvinnorättsaktivister”

Tio domare riskerar dödsstraff i Saudiarabien för att vara för milda mot människorättsaktivister och kvinnorättsaktivister .

Männen har alla anklagats för högförräderi – vilket är belagt med dödsstraff – efter att de erkänt att de hade varit för “milda” i fall som rör statens säkerhet.

En av domarna, Abdullah bin Khaled al-Luhaidan, lät den framstående kvinnorättsförkämpen Loujain al-Hathloul gå fri två månader efter att hon dök upp inför honom i december 2020.

“Genom att åtala dessa domare skickar MBS ett meddelande till alla domare i landet att de måste vara så brutala som möjligt för att undvika deras offers öde.”

Förra året var antalet personer som avrättades av Saudiarabien minst 138, vilket är fler än totalen för 2020 och 2021 tillsammans. Detta trots att myndigheterna införde ett moratorium för att använda dödsstraffet för icke-våldsbrott 2021.

LÄNK

Fjärranösternredaktören konstaterar att här ligger Socialdemokraterna i lä, sparka två nämndemän bara för att dom inte fatta att Snippa och Fitta är samma “ställe” på kvinnokroppen.

8 thoughts on “Tio saudiarabiska domare “riskerar dödsstraff efter att de ansetts för milda mot kvinnorättsaktivister”

 1. Kvinnliga Svenska medelålders , 50+ Pedofiler , vita Muslimrättsaktivister i Sverige anser att Saudiarabiska riktiga kvinnor ska ge faan i deras TOYBOY !

 2. Om Sverige skulle tillämpa detta system så skulle det inte finnas en enda dommare kvar i landet.

  • – Pågen ska bli domare när har bli stor!
   – Far jag kan väl inte bli dommare än jag är?

   2
   4
 3. En del människor har svårt för aktivister, de vill själva bestämma hur allt ska vara.

  1
  2
 4. Ja dessa idioter har ju samma åsikter som Iran!
  Det är enligt islam helt ok att kasta kärringar från hustaken.
  Ett stort problem är USA gillande med dessa vanabis jihadister ? Det är konstigt man skriker terrorister om Iran samtidigt som man skyddar lustmördande mullor i Saudiarabien??

  11
 5. Kan inte säga att jag bryr mig ifall dessa tio muslimer blir ett huvud kortare i någon vägkorsning i Saudiarabien.

  12
  5
 6. Nu måste såzzarna genast skicka ner ett nytt gäng underdåniga fruntimmer. Denna gång iklädda både burka och kyskhetsbälte. Måtte Saudi då skratta ihjäl sig.

  22
  2
 7. Ärkebiskopen Marcus kommer under dagen att skicka sin Ramadan hälsning speciellt till dessa domare, han ber säkert en sväng också för deras liv.

  22
  2

Kommentera