Ryska fartyg nära Nord Stream före sabotaget

SABOTAGE. Ryska militärfartyg ska ha befunnit sig i närheten av området där Nord Stream-ledningarna sprängdes bara några dagar före explosionerna. Det rapporterar tyska Focus med hänvisning till uppgifter som nyhetssajten T-online tagit fram.

Ryskt marinfatyg, bärgningstyp Kashtan-klass SS-750

Enligt uppgifterna lämnade minst tre ryska fartyg flottbasen i Kaliningrad vid Östersjön en knapp vecka före explosionerna. Ett av dem ska ha varit utrustat med en miniubåt med griparmar och två andra ska ha haft lyftkranar. När fartygen närmade sig platsen där explosionen sedan skedde ska en dansk patrullbåt gett sig ut för att kontrollera. Även svenska fartyg uppges ha anslutit.

De danska och svenska utredarna har inte velat kommentera T-onlines uppgifter.

Sprängde Ryssland Nord Stream?

Glasklart att Ryssland ligger bakom attackerna mot Nord Stream

Att herr Putin inte är främmande för att ockupera små grannländer såg vi 2008 i Georgien då Ryssland la beslag på 20 procent av landets yta och i Ukraina 2014 då Ryssland övertog Krim som även Putin erkänt tillhört Ukraina.

2:a världskriget slutade i Europa den 8 maj 1945 och då var det oerhört nära att danska Bornholm blev Sovjetiskt när Sovjetiska flygplan bombade Nexø och Rønne tre gånger den 7 och 8 maj.

Den 9 maj ockuperade Sovjet ön och stannade i 11 månader. Det fanns tyska trupper på Bornholm, men det var troligen inte anledningen. Sovjet ville nog ha en utpost i Östersjön men nöjde sig så småningom med Köningsberg som blev Kaliningrad och de Östeuropeiska länderna samt 12-14 miljoner deporterade tyskar.

Resultatet av sovjetiska bombningar av Nexö, Bornholm den 7-8 maj 1945. Bild från Bornholms museum

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Ryska fartyg nära Nord Stream före sabotaget

 1. Putins imperialistiska KGB-affärsmodell har talat. TerrorPutin har fallenhet för bombningar m.m. I Ukraina bombades barnsjukhus. Ett barn på två dagars ålder dödades, modern och en läkare skadades. Karlakarlen i Kreml är modig,modig,duktig, duktig. Hurra! Hurra!! Hurra!!! Den skamlöse krigsförbrytaren V. Putin bryr sig inte.

  10
  10
 2. Det var väl sen som Sverige skänkte dom så kallade Svenskhusen till Bornholm,
  tror där är hela kvarter med dessa Svenskhus, men vet inte hur många!

  16
  5
 3. Massor av antenner och mottagningsanordningar på det lilla fartyget, dom måste ha kontakter med hela världen?

  26
  6
 4. Nu gäller det bara att sjuta gas ledningen till Kina ! Man kan ju inte tillåta att kineserna betalar för dig med bilder och granater som används i ukriana!?

  31
  5
 5. Ja nu när väst uppenbart vaknat kan det vara idé att stödja ukriana fult ut !!! Då kan ju finnarna få tillbaka kadelien ? Och kineserna har ju en del byar som man ändrat namn på såsom plötsligt blev ryska?
  Har finns en jätte möjlighet sprida demokratin och friheten mot dogmatiska militär diktaturer .
  Det är alltså hög tid att förse ukriana med vapen och ammunition då man kan bryta ned Ryssland i små stater som omöjligt kan föra krig med varandra

  32
  11
 6. Den extreme socialisten, globalisten och nu även terroristen Biden sprängde den ryska gasledningen!
  Han har ju t.o..m. under ett av sina demens-anfall erkänt att det var han!
  Trots det så finns det konstigt nog fortfarande dom som inte begriper detta -dock ett snabbt krympande antal!

  Jag anser att Biden och hans medskyldiga socialistiska anhang omgående bör utlämnas till Ryssland och ställas till svars för alla sina brott!
  Det kommer att bli en mycket intressant rättegång -men han kanske kan beviljas mängdrabatt..

  24
  46
  • Har dina Ryska kontakter inbillat dig det? Du sväljer allt från den sidan utan prut?

   26
   13
 7. Ännu ett uttryck för att förvirra världens gräsrötter om sanningen bakom attentatet mot röret. AV ERFARENHET vet vi gräsrötter, att världen i stort endast har ett skrupelfritt land, som kan tänkas utföra attentatet, ev via ombud!

  17
  46
  • Helt korrekt, Gazprom genomförde attentatet för att slippa betala sina skadeståndskrav på närmare 500 miljarder.
   De fick hjälp av Puttes kontakter inom den ryska krigsmakten med att genomföra sabotaget.

   41
   19
  • Bra Roland, nu är vi överens, för du pratar väl om Ryssland och tidigare Sovjetunionen som startat mycket elände på jorden. Krig efter krig i Asien, Afrika och Sydamerika där de finansierade “befrielserörelser” som förstörde många länder.

 8. Det är märkligt vad många som var i närheten av sprängningsplatsen just då…….

  23
 9. Det är väl självklart att Gazprom är skyldiga till sprängningarna. Putin tvingade Gazprom att stoppa kontrakterade leveranser och det enda sättet för Gazprom att slippa stora bötesbelopp var att spränga ledningarna i Nord Stream 1.

  49
  19
 10. Rysslands kommunistiska ideologi att bara ta från andra är tragisk.
  Men att styra ett land med kommunistiska förtecken och krig känns förlegat idag 2023, och det tror jag Ryssland kommer få se ganska snart.
  Kommunismen och nazismen är nog det värsta som drabbat mänskligheten ändå finns det människor till och med i Sverige som stödjer detta elände.
  Det är säkert ryssarna som sprängt Nord Stream också.
  Allt för att skapa kaos, vilket det inte blev annat än för ryssarna själva.

  50
  18
  • Karl
   Har du ännu inte fattat att kommunismen numera finns i USA under det nya namnet globalism? Den oligarkstyrda globalismen dominerar partiet Demokraterna, som har regeringsmakten i USA sedan 2021.
   I Ryssland är kommunismen endast ett mindre parti långt utanför all regeringsmakt.

   19
   48
   • Tovartisch Håkan, du vet att Putte aldrig lämnade den socialistiska ideologin bakom sig. Han bara utvecklade den under sin tid vid makten.

    46
    15
   • Väldigt många konstiga kommentarer nuförtiden, folk fabulerar hur som helst, det blir ointressant.

    2
    16
 11. Troligen ligger Fascist Ryssland bakom sprängningen som ytterligare ett försök att utöva sitt energikrig mot väst

  Gäller för övrigt också de cyberattacker vi ser. Fascist Ryssland har bestämt sig för det totala kriget. Ett krig som INTE kommer upphöra förrän demokratin är ett minne blott och ONDSKA, TERROR och LIVEGENSKAP gäller på fascist ryska villkor.

  SÄG NEJ TACK TILL FASCISM OCH ISLAMISM!!!
  INGET AV DEM LEDER TILL FRIHET!!!

  56
  25
  • Nästa hypotes! Alla teorier om vem? Blivit många nu…. Himla tur att Sverige inte hemligstämplat något utan vi har vartefter fått en palett av möjliga misstänkta Underhållande minst sagt. Dock Occhams Razor är fortfarande den vassaste kniven i lådan.

   12
   42

Kommentera