”Fotbollen är en nyckel till ett bättre samhälle”

INRIKES. Fredrik Reinfeldt valdes på lördagen till ny ordförande i Svenska Fotbollförbundet. Direkt efter utnämningen höll han ett tal om sitt nya uppdrag: – För mig är fotbollen en nyckel till ett bättre samhälle. Och det är stort för vi har inte hur många nycklar som helst, sa Reinfeldt.

Fredrik Reinfeldt

Reinfeldt beskriver processen som lett fram till hans uppdrag som ”gedigen”. Han säger att han känner sig hemma i sitt nya uppdrag.

Arbetet mot rasism och att ge bättre förutsättningar för föreningarna är två saker Reinfeldt lyfter fram att han vill arbeta särskilt med.

Vi vill se svenska framgångar, vi vill uppmuntra alla dom tjejer och killar som vill bli bättre. Men vi vill också ta vara på vad det innebär att vara med i ett lag och åstadkomma saker tillsammans.

-Pettersson säger att nyckeln till ett bättre samhälle är inte Fredrik Reinfeldt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

42 thoughts on “”Fotbollen är en nyckel till ett bättre samhälle”

 1. Fatta att han endast ser detta som en möjlighet att bli president för internationella fotbollsförbundet där höga mutor hägrar… han skiter väl i vad gräsrötterna vill… undrar vem han mutat?

  10
 2. Är det inte lite konstigt att han valdes, fotbollsklubbarna ville ju inte ha honom.
  Blev han in kvoterad?

  19
 3. Renfield är den han är men vilka jävla blådårar har röstat på honom? Jag vill se en lista!

  15
 4. Hur i glödheta hel** Ken de välja den djä***…………. Han borde landsförvisas.

  21
 5. Den knivskarpa ärtjärnan Reinfeldt vet mycket väl vad unga arga män betyder ” i sin betydelse” han har också förstått varför militären
  är intresserade av unga män.Troligtvis har ärthjärnan också lyckats lista ut varför det gick vandaler i sandaler förr i tiden som reducerats
  i modern tid till boxning, ishockey och fotboll!

  20
  0
 6. Detta är en sorgens dag för Svensk fotboll !!
  Undrar vad det är för idioter som sitter i Svff:s valberedning ? Eller har dessa dårar fått del av hans feta arvode han kvitterar ut när han reser runt i landet och Orerar !

  42
 7. Jag är förbannat trött på att denna Moderata (!) ‘skinnskalle’ kallar mig och mitt folk rasister!

  (som om jag och andra svenskar skulle sätta oss ned och fundera på rimligheten och riktigheten i denna den grövsta av anklagelser, ju oftare han (implicit) kallar oss rasister, vars konsekvens hans svenska barnbarn kan få uppleva om de placeras i fel skola: “rasist”, “svennejävel”, “hora”)

  (och, kommer Reinfeldt tillåta att barn till Sverigedemokrater, eller de dryga 84.000 minderåriga som röstade på SD i Skolvalet 2022, får vara med i ‘hans’ lag? eller, likt fackförbund [#], utestänga dessa med hänvisning till fel “värdegrund”? )

  (Reinfeldt (M) i boken ‘Halvvägs’ (2015): –”Hur kan man förstå att 800.000 väljare röstade på Sverigedemokraterna?”)

  I jämförelse med vem då?

  Historiens Adolf Hitler och nazister?

  Dagens somalier i Somalia, irakier i Irak, afghaner i Afghanistan?…

  … och andra icke västerländska nationella folk som inte vill ha påtvingad mångkultur med etnisk mångfald?…

  … eller få sina länder bortskänkta till invandrare under en nationell högtidsdag?…

  Reinfeldt (M), TV4 2014-12-24:
  – “Ägs det här landet av dom som bott här i fyra generationer eller nån som hittat på nån gräns? Eller är det här ett öppet land som består av de människor som kommer hit [… ] och det är vad dom gör av Sverige och för mig är det givet att det är det senare”.

  (‘jag’ har bott här i över 900 år!)

  … eller få se sina gator dekorerade med en främmande religions högtids-Månad?…

  Mayor of London, Sadiq Khan [muslim]:
  (2023-03-24, Twitter status/1639234552252989440)

  – “I was delighted to officially switch on the West End’s first # Ramadan lights earlier this week.
  – “London is the first major European city to have a spectacular lights display like this. They are a beautiful expression of our capital’s inclusive values and diversity.”

  … och samtidigt få sin egen nationella religiösa tradition raderad?:

  2022-12-10 Sveriges Television
  “Mariehemsskolan i Umeå har luciatåg utan religiösa inslag – vill inkludera fler i firandet”
  – I kören ingår ett 40-tal barn i åldrarna 7 till 10 år. Förra året var luciagruppen ännu större, men flera elever med annan religiös tro än den kristna hoppade av under repetitionerna.
  – “EN DEL FÖRÄLDRAR var inte bekväma med barnens deltagande eftersom lucia förknippas med julen, så i år har vi har varit tydliga med att arrangemanget inte kommer ha koppling till någon särskild religiös tro”, säger körledare Jörgen Persson.”

  — Jag går ett steg längre än “Pettersson” (som förhoppningsvis uttrycker sig försiktigt) och säger att nyckeln till ett land som över huvud taget kan kallas Sverige är Återvandring!:

  Ur brevet 2020-09-28 från Dalarnas Studentkår till skolledningen:

  – “To experience its [Sveriges] rich culture and traditions, Dalarna is certainly a place for this. It is with this view that students enrol at Dalarna University.”
  – “The first impression of every student both national and international is ‘Oh! Where are We [Tjärna Ängar]? Is this Sweden?’.”

  (Wikipedia: Tjärna Ängar, Borlänge: “Området kallas ibland för Lilla Mogadishu på grund av den höga andelen invandrare från Somalia”)

  2022-12-11 Expressen Debatt
  “Vem ska lära barn svenska när det är slut på svenskar?”
  Hanif Bali (M?):
  – “I Malmö har enbart 32 procent av grundskoleeleverna två svenskfödda föräldrar, i Göteborg och Stockholm är motsvarande siffra 46 respektive 50 procent – och de blir färre för varje år.”

  (2020-01-31 Aftonbladet “Det här är Malmös vanligaste namn 2019″ –”… på namntoppens tredjeplats hamnar Mohamed”)

  [*]
  2019-03-27 Fackförbund.com (est. 2014, jämförelsetjänst)
  “Flera fackförbund säger nej till SD”
  – “Av de 14 fackförbunden som ingår i LO säger sju av dem nej till att ha ett förtroendeuppdrag i facket samtidigt som man är politiskt aktiv i Sverigedemokraterna”
  – “Handels, Kommunal, Byggnads, IF Metall, Pappers, Hotell- och restaurangfacket, Livs eller Fastighetsanställdas förbund accepterar inte att förtroendevalda medlemmar är politiskt aktiva i SVERIGEDEMOKRATERNA.”
  – “De förbunden som säger nej till förtroendevalda som är politiskt aktiva i SD hänvisar till VÄRDEGRUNDEN i deras stadgar som generellt säger att de arbetar för allas lika värde.”

  32
 8. Det är ett riktigt hån mot allmänheten att han har blivit ordförande för svenska fotbollsförbundet.

  46
 9. Renfält intresse för fotboll är naturligtvis att sälja kokain men hjälp av sina odugliga söner!!
  Detta innebär ju att det inte är renfälts ville i jursholm som tilldrar sig narkotipolisen intresse utan varenda fotbollsklubb i hela Sverige !! I klartext hållera ungar bort från dom narkotika försäljare fotbollsklubbar!!!
  Men en sak är ju bra nu får ju dessa kriminella gäng en konkurrent !!! Bakterien är ju att man kan inte vistas i dessa faciliteter sjutningar och sprängningar kommer ju att flytas dit från förorterna!

  23
   • ”Öppna era hjärtan” var ju början till katastrofen i Sverige. Jag tror han kommer att starta med en slogan: ”Öppna era mål” genom att ta bort målvakten. Då kan alla göra mål för sitt lag, och alla blir glada:)

    18
 10. Fredrik Reinfeldt säger att han vill ”ta vara på vad det innebär att vara med i ett lag och åstadkomma saker tillsammans”.
  Men f.d. M-riksdagsledamoten Anne-Marie Pålsson ger en annan syn på hans laganda och ledarstil, att det handlade om att stålsätta sig mot hans maktuttryck: ”Frihetsgraden var noll och utrymmet för egna ställningstaganden obefintligt”. När t.ex. M:s riksdagsgrupp inför beslutet om FRA-lagen försökte hävda sin mening, svarade Reinfeldt: ”Vad tror ni att ni är? Ett remissorgan? Som får tycka vad ni vill? Ni är här för att genomföra regeringens politik och inget annat”.
  https://sv.m.wikiquote.org/wiki/Fredrik_Reinfeldt

  40
 11. Fotboll är ett gissel ett lika stort problem som is hockey !
  Ett sätt för staten att rikta intresset ålt ett annat håll !!
  Det värsta är att det fungerar ett bra sätt för haggan att rikta intresset åt ett annat håll ? Istället för att ge en förklaring vad idén var med att stänga av energiförsörjning!
  Hade man inte haft dessa fyllon som kastar öl burkar på polisen då är det troligt att miljö mupparna inte lyckats med sin avsikt att stänga ned svensk industri..

  23
  1
 12. Jag tycker att på den bilden så är han mycket lik FIFA-ordförande Gianni Infantino. De båda kan ju träffas och jämföra vem som är värsta värstingen.

  Reinfeldt genom att klassa landets försvar som ett särintresse och sedan öppna för fri invandring. Infantino genom att hylla Qatar.

  39
  • Det svenska försvaret var sannerligen inte mycket att hurra för igår. Det kan inte bli annat än bättre nu när Fredrik kommer in i matchen.

   2
   33
   • Om du menar svenska landslaget, så har du ju helt rätt att de gjorde en usel insats, trots flera överreklamerade icke svenskar.

 13. Ja själv har idioten varit en nyckel till ett sämre samhälle? Var det allt vad SFF kunde
  skrapa fram till ledare, så är det ytterligare bevis på hur nerdekat Sverge blivit sen
  dåren släppte lös invandringen.

  52
  1
 14. Horse shit!

  Han förstörde landet men det räckte tydligen inte
  Nu skall fotbollen ner i invällarskiten

  De distrikt som röstade på Reinfeldt borde skämmas

  87
  1
 15. Nu kommer alla SVENSKA fotbollslirare att bytas ut mot ” TACK FÖR ATT NI VALDE SVERIGE FOLKET ”
  Ps. Hela Sverige havererar på alla fronter, Är det mut pengar som är med i spelet ???

  72
  1
 16. Visserligen är den mannen en psykopat, duktig på att manipulera..
  Men består Fotbollförbundet av ignoranta – allihop??!!

  72
  1
 17. Vad i helvete ska en sverigehatare vara ordförande för ett av våra älskade landslag för??
  Den jävla fårskallen tror ju att det mest svenska är en jävla soppa av importerade allsköns elände. Fy fan vad besviken jag är på alla jävla PK-arslen som låtsas att mångfald är lösningen på alla problem, när det i själva verket är precis tvärtom….

  91
  1
 18. Jag hade önskat svensk fotboll gjort ett bättre val för framtiden. De valde den, som tycker svensk kultur bara är barbari. Det hade varit trevligt med någon svensk, som sympatiserar med Sverige.

  89
  1
 19. Vad f-n vet den idioten om “ett bättre samhälle” ? Det landsförrädaren lämnade efter sig var ju ett Sverige i fritt fall. Ska han nu även smitta ner fotbollen med sin galenskap ? Och om så detta i sin tur åter ska påverka samhället, så är allt hopp ute för vårt gamla land. Men det var det väl redan…?

  76
  2
 20. Fotboll har aldrig intresserat mig…..vilket jag är tacksam för nu.
  Detta var väl spiken i kistan för svensk fotboll. Får se hur länge det tar innan han fördärvat detta med.

  82
  2
 21. Bedrövligt Hur tänker dom ? Att välja en så kontroversiell och av många hatad person till ordf är ju minst sagt oansvarigt. Så kan det gå när inte vanliga fotbollsfans har nåt att säga till om.

  93
  1
 22. ”Fotbollen är en nyckel till ett bättre samhälle”
  Och ruinfelt är nyckeln till ett SÄMRE samhälle, det råder det iaf ingen tvekan om.

  91
  1
  • Hur fan kan dom välja en Nazist .
   Undra hur svenskafotbollströjan kommer se ut i framtiden.

 23. En man som inte kan något om fotboll mer än suttit på läktaren, vad kan gå fel. Landslaget har aldrig varit så dåligt, svensk klubb fotboll är inte mycket att ha . Då väljer man ett stolpskott. Grattis fotbolls älskare

  100
  1
 24. “-Pettersson säger att nyckeln till ett bättre samhälle är inte Fredrik Reinfeldt…” PRECIS vi har facit. Sedan att detta val inte föll i god jord hos så många, väl? Hur kan det bli på detta viset då?

  80
  2
 25. Inom ett år har han fått sparken för att han blandar ihop invandring med fotboll. Sköter han Fotbollsförbundet på samma sätt som han skötte Sverige , är hela fotbollssverige på bommen inom kort .
  Han kommer inte att förstå att ett sånt här uppdrag är hands on.
  Inte bara låta käften glappa .

  97
  1

Kommentera