Ryssland redo att använda ”vilka vapen som helst”

UKRAINA. Den tidigare ryska presidenten Dmitrij Medvedev varnar för att Ryssland är redo att använda ”absolut vilka vapen som helst” om Ukraina skulle försöka återta Krimhalvön, rapporterar The Guardian.

Vladimir Putin och Dmitrij Medvedev

Medvedev, som idag är vice ordförande i Rysslands säkerhetsråd, uppgav på fredagen att man förbereder sig för en ukrainsk motoffensiv i kriget.

De förbereder en offensiv, alla vet det. Vår generalstab räknar på det och förbereder lösningar.

-Pettersson tycker världens näst starkaste militärmakt låter oroliga. Att hota har blivit en vana hos Ryssland, är de inte så överlägsna som de och deras vänner påstår…

Ukrainas gränser

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Ryssland redo att använda ”vilka vapen som helst”

 1. Det jag läst rörande oron är att UK planerar att skicka bomber med deployed uranium, DU är tyngre än det mesta därför effektivare i bomber….. Sådana bomber användes i Irak t.ex. problemet är inte att det blir mycket pang utan att den radioaktiva, tunga tillsatsen…… skapar en massa trista biverkningar missfall, cancer osv…. och lagras i den bördigaste jorden i östra Ukraina….. dvs blir ingen bra jord att odla i på länge…… Tänkte inte på det….. lite dumt att bomba med dessa bomber för återta östra Ukraina…. just saying…… MEN man kanske tror att Ryssland kommer att ta över de områden som man har kontroll över…… då kan det ju vara “klipskt”…….

  18
  20
  • Nonsens. Och det är ”depleted uranium”, inte ” deployed uranium”.
   Det är inte radioaktivt och används i normalt artillerigranater, speciellt pansarbrytande.

   24
   10
   • Helt rätt, men … Uran är en tungmetall och tydligtvis värre att sprida ut än både bly och kvicksilver. Ligger mycket nära en smutsig bomb. Inget jag vill ha i min mat.

    Men dessutom, bättre att hålla sig så långt borta från uran som möjligt, för att inte ge någon annan en ursäkt.

    15
    5
   • Mike E
    Utarmat uran är rester från kärnbränsletillverkning och från framställning av kärnvapenmaterial. Det består huvudsakligen av uran 238 och endast obetydligt med radioaktivt uran 235. Uranisotopen 238 är inte radioaktiv men allt uran är en mycket giftig tungmetall.
    DU-ammunitionens uran blir vid träff omvandlad till ett mycket fint pulver som förgiftar människor, djur, mark och vatten. Lungcancer och även andra cancersjukdomar är vanliga följdsjukdomar vid användning av DU-ammunition.

    5
    5
  • “Depleted Uranium, DU” är utarmad uran minst 99,7 % passiv U 238, som används för sin höga specifika vikt om 19.1 kilo per kubik decimeter (liter).
   Lite förvånad att det finns kvar i lagren, som Wolfram / Tungsten har en specifik vikt på 19.3 kilo per kubik decimeter(liter) och var schemalagt för att ersätta DU sist jag kollade för ca fem / tio år sedan,
   Rör sig bara om kinetisk energi via tungt material i hög hastighet

   13
   1
  • Ja det är intressant därför måste våt värden se till att all typ av mass sförstörelse vapen inte lämnar detta Sovjetunionen?! Det gäller att se till att all snvänin av den typen av vapen ger en respons på minst det fyrdubbla för att oskadliggöra dessa vapen. Och just för att Ryssland är stort går det åt ganska många vapeninsatser. Till att börja med finns det anledning att tro att det finns kärnvapen i kallingrad. Och det gäller att se till att kärnvapen detonera inom krigsområdet och det betyder en fullständig vapeninsats med kärnvapen över hela Ryssland det är troligt att det är bara där man har kärnvapen.
   Problemet är att Ryssland är stort och det är få lättare att gömma kärnvapen ! Det är därför ukriana måste dela Ryssland så kontrollen av kärnvapen försvåras från Moskva
   Och galning Putin

  • Precis. Putin skröt, ljög och blåste upp sig och fick världen att tro att Ryssland var en stark militärmakt men Ryssland har nu blivit helt avklätt och har bara WMD kvar att hota med.

   21
   11

KommenteraAvbryt svar