Putin förlorar energikriget också

ENERGI. Vinterns elprischock blev inte så tuff som befarat och terminerna inför nästa vinter indikerar att det värsta är över. Det säger Bixias elprisanlytiker Johan Sigvardsson till Privata Affärer.

Anledningen är det milda vintervädret som håller de europeiska gaslagren fulla.

Det blir inga problem för Europa att fylla på lagren inför nästa vinter. Det var det man var rädd för när nu de ryska leveranserna är minimala, säger Sigvardsson.

Men mycket kan hända och Sigvardsson vill inte blåsa faran över.

Elpriset väntas ligga runt 63 öre per KWh under våren och 50 öre under sommaren.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Putin förlorar energikriget också

 1. Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
  Roland Salomonsson skriver:

  Nja! det är bara ren tur att Europa haft en mildare vinter än genomsnittligt. Hårdare vinter än genomsnitt har det däremot varit på Grönland, Arktis, Sibirien Centralasien, Kina, Indien, Nya Zeeland, Australien, M.Ö, Nordafrika.

  Vad säger att den turen fortsätter kommande vintrar?
  https://youtu.be/qNSPiMmuIvI

  4
  1
 2. Med minst tre gånger högre energipriser vet jag fler som förlorat energikriget. Det hade inte behövt vara så om vi haft regeringar som tagit strid för svenska folket mot globalisterna i EU. Nu subventionerar svenska energikunder tyskar, danskar och polacker. Vinnare är också energibolagen och inte minst energiöverföringsbolagen. Norska Statkraft tjänar miljarder på Baltic Cable samtidigt som de som bor i de sydligare länen får gå ifrån hus och hem. De klagar dock samtidigt på de som gjort stora uppoffringar och lever nära vatten- och vindkraftverk men vill inte se några som helst kraftverk i deras närhet.

  Klipp kablarna nu!

  28
  5
  • Så går det när man som energibilligt land lägger ner kärnkraftverk och gör si beroende av andra. Jämför sv jordbruk som få betala dieseln ca trettio procent mer än andra länder. På åkern fick man köra med billigare, inte inblandat palmolja, bränsle innan. Nu är hälften och mer import

   7
   1
 3. Kriget slutar innan hösten i år. När våroffensiven är klar och ryssen jagad ut ur Ukraina. Putin avslutar på samma sätt som idolen Hitler. Slava Ukraina 🇺🇦

  46
  24
  • Enligt tidigare tillrättaviselser på bloggen ska spekulationer indikera att de är just spekulationer. T.ex. starta med “Jag tror att”.

   Ang. artikelns titel så är det bra att tyskarna klarar sej utan rysk energi. Dom varnades mer än en gång för att sätta i sej i ryssarnas klor. Kina och Indien tycker nog att det är bara bra att ryssarna inte säljer till europeiska länder längre. De drar fördelar av god tillgång på rysk olja och gas. De handlar dessutom i kinesk valuta istället för dollar. Vem som är vinnare och förlorare kanske inte bedöms lika i alla delar av världen.

   16
   7
  • Det är Sverige som är vinnare, moderat toppolitiker som köper kurdisk sex, professor på Södertörns högskola försöker locka 14åring till sex.
   Slava Sverige!!

   8
   9
 4. Ja han kommer förlora allt !!
  Putin är vår tids största looser alla kategorier.
  Det är nog lättare för omvärlden att gardera sig, än det är för Putin att sälja olja och gas till marknadsmässiga priser.
  Xi Jingping betalar nog bara för frakten skulle jag tro.
  Hoppas kinesen lurar upp Putin rejält, skulle inte bli förvånad, då båda är lika oärliga.

  44
  18
 5. Kriget i Ukraina slutar innan hösten 2023 med att Ryssland behåller alla de områden de nu har kontroll över.
  Zelenskyj lär antingen fly Ukraina eller bli avrättad av sina egna trupper.
  Ytterligare minst ett tjugotal banker i västländerna går omkull i år.

  34
  54

Kommentera Avbryt svar