400.000 behöver anställas

ARBETSMARKNAD & INVANDRING. Över 400.000 behöver anställas i välfärden de kommande åren. Det visar en färsk rapport från intresseorganisationen Sveriges kommuner och regioner, SKR. I takt med att befolkningen i Sverige blir allt äldre behöver den totala personalstyrkan i välfärdssektorn öka med 91.000 jämfört med i dag.

Arbetskygg syrier. Illustration: Rasmus Sand Høyer

Lägger man till pensionsavgångar behövs 410.000 nya anställda, enligt SKR:s beräkningar. Störst behov av personal finns inom äldreomsorgen där antalet anställda kommer behöva öka med 30 procent.

Ulla Andersson, var riksdagsledamot för Vänsterpartiet under åren 2006 till 2022. Hon var under nästan hela sin riksdagstid ekonomisk-politisk talesperson för Vänsterpartiet. I februari 2022 efterträddes hon i det uppdraget av Ali Esbati.

Andersson skriver på Twitter: “Men vi ska ju stoppa all invandring och de som är här ska ut. O vi ska dra ned på utbildning för att möta framtiden, ja, enligt högern i alla fall. SKR: 400.000 behöver anställas”

-Pettersson säger att det går utmärkt att stoppa asyl och anhöriginvandringen och kasta ut dem som inte bidrar. Vi har 1,3 miljoner i landet som är arbetsföra men inte självförsörjande.

Arbetsmarknaden för icke-svensktalande analfabeter är begränsad i Sverige, och jag undrar hur mänga tjänster vi skulle kunna frigöra till annat utan invandringen av dysfunktionella.

Ulla Andersson (V) är upprörd över att anställda får arbeta ihop sin egen lön.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “400.000 behöver anställas

 1. Nu faller det sig så att de flesta komuner inte anställer fler utan det fåtal som vill och brinner för att jobba med dem äldre får sällan vila då det är just inom hemtjänsten man spar på personal.
  Jag praoade på Mariebergsgården under 80 talet då fanns det tid för att både umgås och gå ut med dem äldre.
  Gjorde min praktiktjänst vid min kockutbildning på samma ställe allt lagades från grunden och de äldre kunde få sig en hutt om så önskades.
  Idag så hinner man inte ens med att samtala knappt byta blöja så jag skäms över hur komuner runt om i landet behandlar våra äldre.
  Dyra hyror och urusla matlådor till ocker pris.

  20
  • Det konstigaste är väl att 80% PK gillar tillståndet för Sverige och våra gamla, hur tänker dom?

   16
 2. Lika bra att inse att den svenska urbefolkningen skall straffas till att försörja hela världens befolkning i just sverige.
  finns tydligen inte en vänster mäniska som kan nedlåta sig att tycka något annat.
  så om något år till har pensioner och bidrags sverige utarmat sig till den milda grad att vi får svenkar betala för att finnas till, i det land vi och våra föräldrar sen generationer byggt upp.
  Tack så hemskt mycket och ni vet vem vi tackar !
  (detta är skrivet under liten deprimerad stund mitt i livet då man undrar vad f….. som sker med landet)

  19
 3. När den ursprungliga vita nordiska folkgruppen blev fler i antalet så var det inga problem att öka ut och anställa till välfärdsapparaten, svenskar ville arbeta och det fanns de som var lämpade att arbeta med de yrken välfärdsapparaten erbjuder.
  Obalansen och underbemanningen i välfärden har ökar och hela tiden blivit värre med utlänningarnas ankomst. Je fler utlänningar i Sverige desto större problem i välfärdsapparaten. Det går att göra en enkel slutsats på det och att alla problem med välfärden beror på utlänningarna och de politiker som vill förstöra nationen Sverige!

  Så fort en politiker eller parti ser problemen dyker några skuggor upp och vill bli deras vänner. När vänskapsbanden och förtroendet stärks så säger skuggan att “det var så Tysklands nazism göddes och blev starkare”. Ingen vill misstänkas av en skugga att vilja skapa grogrund för nazism. Att bevisa sig för en skugga är ett steg mot en mycket stadig karriär, skuggorna har kontakter nästan alla Sveriges maktkorridorer (de fick det på 60-talet för att verka som garant så ingen ny adolf kom till makten).

  15
 4. Kan det vara så att de “400.000” som behöver anställas är pga att man tänker importera 1 miljon socio kulturellt befriade under de kommande 5-10 åren??

  Varför är (SD) så tysta??

  23
 5. Vad var det de sade i Filipstad, “arbetsmarknaden här är MYCKET begränsad för analfabeter”

  Eller Leif Östlings SCANIA som gjorde ett försök med 100 st somalier där max 10 klarade av ett enkelt arbete

  Eller afghanerna som lurat sig in i Sverige och fick en friplåt via gymnasielagen. Hur mycket kriminalitet har de fört med sig? Hur många våldtäkter?

  Osv……

  ÅTERVANDRING ÄR DET ENDA RÄTTA!!!

  27
  • Var skall man hitta dom 400000 någonstans ..dom bidragstagare som finns i Sverige är ju arbets skygga

   17
 6. För att rensa Fosterlandet på umbärliga personer behövs lagändringar. Permanenta uppehållstillstånd förbjuds. All försörjning av icke svenska medborgare sker via respektive lands ambassad. Personer utan identitetshandlingar släpps inte in i landet.

  30
 7. SKR kommer med samma lögner som panikropen de och många andra körde med när 40-talisterna skulle gå i pension. 2016 hade de allra, allra flesta 40-talister gått in pension. För samhället som helhet, märktes det inte ett dugg. Nu drar SKR igång nästa lögnkampanj. Deras uttalanden är lika faktagrundade som horoskop.

  23
  • Just det ”intresseorganisationen” SKR, inte ”myndigheten”, som många verkar tro.

   13
 8. Elefanterna i debatten kan bara nämnas i Fria media.
  I Det sossedominerade SVT och gammelmedia får de inte nämnas .

  28
 9. Om Ulla Andersson(v) behövde anlita en hantverkare för någon reparation i sitt hus ; Skulle hon då utan tvekan betalat fakturan även om något arbetet ej utförts ?

  31
 10. Ju fler invandrare desto fler behövs som tar hand om dem !
  Andelen kusiningifta bland alla dessa “nya svenskar” från i huvudsak MENA är större vilket medför ett större vårdbehov …

  Begreppet “assistansinvandring” är ju ett vedertaget begrepp.

  VEM skall betala detta ?
  Med en större bidragsfinansierad invandring ?

  Men, det finns inte några arbeten för utrikes födda analfabeter!

  https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/arbetsformedlingen-finns-inga-jobb-for-utrikesfodda-analfabeter

  29
 11. “-Pettersson säger att det går utmärkt att stoppa asyl och anhöriginvandringen och kasta ut dem som inte bidrar. Vi har 1,3 miljoner i landet som är arbetsföra men inte självförsörjande.” Briljant…. sedan är detta förvisso ett område som man glömt…… antal arbetsföra 5miljoner… många gör annat…. de som inte har jobbat på ett tag bör ju söka nya möjligheter i andra länder…… inget konstigt med det…… de enda som inte gillar det är de som har en riklig ersättning skattefinansierat ….. skicka vidare de som inte passar…. finns många länder som kan ta emot…. eller hemska tanke…. det går ju att åka hem……

  21
  3
 12. Skickar vi hem 2 000 000 kulturberikare så behöver vi inte anställa så många fler i äldrevården.

  37
  • Den som är frisk och i arbetsför ålder ska jobba. Stoppa alla bidrag till dessa parasiter. Jobba eller flytta – välj själv

   23

Kommentera