SD hotar med regeringskris om reduktionsplikten

INRIKES. SD:s ekonomisk-politiska talesperson Oscar Sjöstedt säger till TV4 att regeringskris hotar ifall Tidöpartierna inte lyckas komma överens i frågan om reduktionsplikten.

Ulf Kristersson (68 mandat), Jimmie Åkesson (73), Johan Pehrson (16) och Ebba Busch (19)

I Tidöavtalet står det att reduktionsplikten ska sänkas till EU:s miniminivå – objektivt faktum är att det finns ingen sådan nivå. Vår tolkning är därför att den nivån är noll procent, säger Sjöstedt.

Reduktionsplikten reglerar hur mycket biodrivmedel som ska blandas i bensin och diesel. SD vill ha 0 procent, M och KD vill se en andel på runt 6 procent, L vill se 12-16 procent.

I dag måste man blanda i 30,5 procent biobränsle för diesel, och 7,8 procent för bensin.

-Pettersson tycker att bara för att Miljöpartiet tvingat fram ett dåligt system så behöver vi inte behålla det. Jag kan inte tänka mig att det är bra att köra bilar på mat som kan användas till livsmedel eller skog som kan fortsätta växa.

Forskning & Framsteg

När jag blev intresserad av bilar på 1960-talet vägde en VW 1200 runt 700 kg och en 30 hk motor drog 0,7 liter per mil. En Volvo Amazon vägde runt 1100 kg och 80 hk motor drog c:a 0,85 liter per mil.

Nu väger en VW Golf 1300 kg och drar marginellt mindre än föregångaren från 1960-talet. Volvos modeller i samma storlek som Amazonen drar lika mycket eller mer och är mycket tyngre.

Varför har bilarna blivit tyngre och fått mycket starkare motorer? Tunga bilar sliter mer på vägarna och det går åt mer resurser vid tillverkningen.

Tänk om det gick att bygga en säker bil med VW 1200:s halva vikt och 30 hk motor som skulle ge bra drag med en förbrukning på några deciliter per mil?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “SD hotar med regeringskris om reduktionsplikten

 1. Har SD fullständigt mist förståndet? Under årtionden har politiker, påhejade av media, importerat kriminalitet och bidragsberoende. Och nu ser vi resultatet: En accelererande utveckling mot kaos i vårt land. Det var för att – om möjligt – hejda denna utveckling vi röstade på SD. Och nu säger de att de kan ställa till regeringskris p.g.a. reduktionsplikten!!!??? Reduktionspliktens vara eller inte vara är fullständigt betydelselös för oss, för vårt land och för dem som kommer efter oss. Nu måste SD skärpa till sig och fokusera på att lösa de verkliga problem med våld, utanförskap, otrygghet och bidragsberoende som de andra partierna skapat, Om inte SD heller har något förstånd, hur skall det då gå för vårt land?

 2. Ja det är rimligt dessa bio drivmedel förstör motorerna
  Det är lämpligt att använda miljö bränsle som just bränsle och då bör säljas som konkurrerar med pellets och torv .
  Det är ju vansinnigt att man tvingar på folk ett bränsle som förstör motorerna!

  17
 3. Nissan Micra 1989 1,2 l drog i stadskörning strax under 0,5 l/mil.
  En stor liten bil, rymligare än en större VW Golf. Bra att parkera och gick tillräckligt fort på motorvägen.
  Annars en fantastisk stadsbil.

 4. Vi ska vara medvetna om att Fredrik Reinfeldt har ekonomiska intressen i detta och gynnas av en hög reduktionsplikt.

  15
 5. Samtidigt sparkar man sin expert Elsa Widding. Ni är inte trovärdiga för oss som röstade SD.

  30
  1
 6. När Jimmy säger: Hoppa! Då ska ta mig fan Kristersson, med anhang, hoppa!

  39
  2
 7. Konstigt att det överhuvudtaget finns krav på biodrivmedel i diesel/bensin, när inte ens EU har det kravet. Då är det är väl för f-n bara att ta bort skiten så priserna sjunker rejält, eller har “De gröna khmererna” säkrat leveranserna för Preem via något avtal ihop med S?

  52
  2
  • Leif
   Det är en tanke. Sosseriet tangerar hela tiden gränsen för korruption. Varför inte glida över lite?

   31
   1
 8. Enligt Sossarna så ska vi få “folkhemsel”? Det “folkhem” dom snackar om har dom själva
  raserat, det låter ungefär som “vi bygger Sverige” det enda dom gjort är att rasera Sverige.

  56
  2
 9. Fler områden där (SD) måste sätta ner foten

  – bidrag till papperslösa
  – gymnasielagen
  – automatisk utvisning av allah kriminella utlänningar och deras familjer
  – kärnkraften
  – migration skall vara NOLL
  – svenska språket
  – betala själva för tolkhjälp efter 12 mån i Sverige
  -.återvandring

  Om (SD) vill vara kvar i riksdagen bör de värdera sin väljare högre

  64
  2
  • Många av deras väljare verkar väldigt puckade! Alternativet till om SD sätter sig för mycket på tvären är en rödgrön regering, men det är väl det du vill ha egentligen, eller hur? S ökar så in i hel*** trots att det är de som har ställt till all skit vi har i landet. Är det missnöjda SD-väljare som höjer sozzarnas siffror?

   19
   1
 10. Sossar, vänstern samt övriga PK-sekten har haft som mål att förstöra Sverige genom att kraftigt överstiga flera EU-krav, detta gäller migration, detta gäller biståndet och naturligtvis även reduktionsplikten. Dessa politiker och politruker älskar att sola sig i glansen när de kan berätta hur duktiga vi svenskar är och letar ständigt efter nya områden där kan visa på sin överlägsenhet mot andra länder.

  71
  1
  • Nils Dacke
   Icke att förglömma de pekpinnar som ”bästa tjejgänget” i den feministiska regeringen, delade ut till en viss muslimsk turkisk diktator!

   34
   1
 11. Lill-Uffe har fullt upp med att fjäska runt som “värd” för EU. Och Nato.
  På hemmaplan tar sig Korv-Johan ton trots darriga siffror. Ebbaslebba blev plötsligt vindkraftsvän efter besök hos Ursula. Och från Jimmie är det knäpptyst.
  Detta håller inte. Magdalena “skär pipor i vassen”. Extraval på gång?

  59
  2
 12. Helt rätt att ta bort HVO från bränslet.
  Det fördyrar och förstör fordonen.
  Och gnällspiken Per Bolund yrar om dum dummare……. osv.
  Det var den cyckelburna tokstollen som ställde till med HVO eländet för alla som inte kan cykla runt i Stockholm på skattebetalarnas bekostnad.
  Dra igen truten Bolund alla kan inte cykla i stan.
  Vi kanske ska förbjuda däcken till cycklarna också.
  Tillverkningen av däck är inte heller bra för miljön har det pratats om.
  Nej Bolund sluta terrorisera folk utanför storstan.

  80
  1
 13. Jag jobbar på ett försäkringsbolag jag märker hur mycket maskinskador det är p,ga detta bränsle. spridare spkällhus NOX sensorer EGR ventiler mm dyra reparationer p,ga bränslet dessutom drar bilarna mer. ta bort reduktionsplikten NU!!!

  99
 14. Fan mig på tiden att SD sätter ned foten. Vår sk regering är ju en lame Duck utan SD. Att skippa den där dyra ock skadliga skiten de blandar in är ju ett vallöfte som ska hållas,

  90
  2
  • Ja, blir ju bra med en regeringskris, som kanske leder till ett nyval där sossarna kommer tillbaka och tar makten med hjälp av C och MP.
   Kanske vi får tillbaka Morgan, Strandhäll Ygeman och Bolund som ministrar.

   27
   11
   • Äntligen händer nåt. Det är liberalerna som spjärnar emot. Sätt maximal press på dom. Tror inte dom vill ha regeringskris med ev. nyval och risk att åka ur riksdagen. Sänkning av reduktionsplikten står i Tidöavtalet som alla 4 partier skrivit på. Nu vill vi se att det blir som man sagt.

    76
   • Det är precis SD:s dilemma. Viker de ner sig, så blir många av deras väljare förbannade och hotar med ”att aldrig rösta på dem igen” eller bli soffliggare i nästa val. Det andra alternativet är regeringskris med risk för en ny rödgrön regering. Det är bara en fråga om vad som är värst. Läser man kommentarer här eller på Riks, så är det många ”SD-väljare” som skyller regeringens brister just på SD. Frågan är förstås om de klagande verkligen är SD-väljare eller om de är rödgröna troll. Min tolkning är att de som är missnöjda med SD egentligen vill ha en rödgrön regering med fortsatt massinvandring, höga el- och bränslepriser, mer vindkraftverk och färre kärnkraftverk. Sozzarna ökar och ökar i opinionsmätningarna, så jag tror att jag har rätt.

    19
    1
   • Tja, med lite tur åker både miljöfascisterna och centerpedofilerna ut från parlamentet.

 15. Eftersom EU normer alltid följs i andra fall kan man undra varför 7 Klövern är emot att reduktionsplikten stannar vid EU normen i detta fall ???

  71

Kommentera