Kärnkraften borta i nya IPCC-rapporten

ENERGI & KLIMAT. FN:s klimatpanel, IPCC, är Förenta Nationernas organ för att sammanfatta och bedöma vetenskapen relaterad till den globala uppvärmningen. Panelen sammanställer regelbundet forskningsrapporter om den globala uppvärmningen, konsekvenser, sårbarhet och möjliga lösningar.

Kärnkraften är borta ur IPCC:s scenarier, skriver Kerstin Lundell. Foto: Pressfoto

Den 20 mars 2023 släppte IPCC sin senaste rapport och i den saknas kärnkraften som en möjlig lösning på världens klimatproblem, skriver Kerstin Lundell på Aktuell Hållbarhet, tyvärr bakom betalvägg.

I föregående rapporter från IPCC fanns scenarier för utbyggd kärnkraft. ”Kraftigt utbyggd kärnkraft i IPCC:s scenarier”, skrev till exempel Energiforsk angående rapporten om 1,5-gradersmålet som kom år 2018.

-Pettersson har inte läst någon av IPCC:s rapporter och saknar dessutom tillräckligt med kunskap, men undrar om kärnkraften försvunnit vad är det mer som “försvunnit”? IPCC sammanställer mängder av angelägen forskning som spänner över flera områden, men de rapporter som oftast når den offentliga diskussionen är sammanställda av politiska tjänstemän och ska betraktas som det.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Kärnkraften borta i nya IPCC-rapporten

 1. En enkel servettkalkyl visar att utsläppen är dubbelt för vindkraft andra material 25ggr mer, mark/areal 1000ggr mer Kostar 3x mer på anläggningsnivå 6ggr mer på systemnivå….. några som fått ordentligt med deg……..

 2. Vindkraft och PFAS-utsläpp måste utredas ordentligt eller arbetar IPCC m.fl. på att jordens befolkningsökning ska minska ”naturligt” genom att kvinnor blir infertila p.g.a. PFAS.
  PFAS finns redan överallt och det diskuteras om utfasning och förbud, det görs försök att rena dricksvatten från PFAS-ämnen.
  Ska samtidigt mer PFAS ut i miljö, dricksvatten och våra kroppar?

 3. Har ni inte lärt er att IPCC VETENSKAPLIGA rapporter är något helt annat än IPCC POLITISKA sammanfattning. D v s kärnkraften är den viktigaste komponenten i de vetenskapliga rapporterna, medan politikerna (läs de vänsteraktivistiska tjänstemännen) tar bort alla sådana inslag i sammanfattningen. Och det är endast sammanfattningen som MSM/Public Service rapporterar om.

  18
  • De vänstervridna journalisterna och politikerna klarar inte av att läsa det vetenskapliga som skildrar en del av verkligheten, utan de håller sig till de globalist-politiska sagorna i sammanfattningen för beslutsfattare.

 4. Spelar ingen roll alls
  Klimatalarmismen kommer att fortsätta, energi blir inte billigare.
  så varför ska jag bry mig?

  9
  2
 5. Vi lever i ett extremt “förljuget” samhällssystem orkestrerat av ekonomiska Globalistiska strukturer och personer !!!!

  30
  1

Kommentera