Är Carina Bergfeldt och SVT opartiska?

PUBLIC SERVICE. De tre public service-företagen (SR, SVT och UR) får 9,087 miljarder kronor år 2023 av skattebetalarna för sin verksamhet. (varav SVT 5.350 miljarder, SR 3.265 miljarder och UR 472 miljoner kronor. Anslaget innebär en uppräkning med 2 % jämfört med år 2022.

Carina Bergfeldt, är reporter, kolumnist och författare. Hon har bland annat arbetat på Aftonbladet och varit SVT:s USA-korrespondent. Hösten 2021 blev hon programledare för sin egen pratshow på SVT där hon den 17 mars sände det senaste programmet.

SVT har strikta regler för reklam och medarbetare som släpper böcker med mera. På sin hemsida skriver SVT att huvudregeln i deras medarbetarpolicy är att medarbetare ”inte ska medverka i reklam eller säljfrämjande aktiviteter”, och att policyn är extra viktig för personer som kan ses som företrädare för SVT, till exempel programledare.

Trots det syns Carina Bergfeldt på första sidan på reklambladet som medföljer ICA:s kundtidning Buffé med en upplaga på 2,3 miljoner exemplar där hon gör reklam för sin ljudbok “En bra dag att dö” som släpps i slutet på mars. Intervjun presenteras inom ramen för ett samarbete mellan Ica och strömningstjänsten Bookbeat.

Om Carina Bergfeldt på bloggen…

-Pettersson ser att Bergfeldt har fått tillåtelse att göra reklam för sin bok av SVT vilket tyder på att SVT har svårt att följa sina egna regler och avtalet med staten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Är Carina Bergfeldt och SVT opartiska?

 1. Det där självgott flinande motbjudande nyllet önskar jag ingen välgång.
  Snarare tvärtom.
  Usch.

 2. Slutat se på SVT, för mycket invandrare. Prova utländsk tv BBC, CNN, finns oändligt med tv kanaler, nyheter på polska TVPworld är utmärkt.

 3. Jag har slutat handla på ICA sedan de slutade med Edet Extra. Willys toapapper Fixa är ett fullgott alternativ. Dasspapper är ingen skitsak om man säger så.

  Varför får man säga ‘lägga *n kab*l’ men inte ‘strypa *n n*g*r’?

  14
  1
 4. ICA borde inse att det finns reklam som retar och som därför är dålig reklam. Jag är Stammis och blir förbannad när jag ser hennes flinande nuna.

  Jag hör till dem som aldrig kan glömma hennes egoistiska och vänstervinklade rapportering från USA. Belöningen till henne från SVT blev ett eget program på bästa sändningstid med full support och trailers som poppar upp när jag väntar på ett program som jag vill se – inte hennes som jag dock tvingas betala med tvångsskatten. Och nu även tvingas löna henne när jag handlar på ICA.

  42
  1
 5. Jag tittar väldigt sällan på TV eller lyssnar på radio, tack o lov.
  Har ingen användning för propaganda baserat på¨åsikter.
  Självklart måste vi tvångsbetala för propagandan i inte vill se, men det är ju ganska logiskt

  10
  4
  • Jiissess, något mer
   partiska svårt att hitta.
   Svennebanan tiger still..
   Arma land.

   15
 6. SVT/SR och UR med flera kan inte stava till opartiskhet. Illröda hela patrasket.

  35
  2
 7. Hittills har dom aldrig varit det. Så länge svt/ sr består av minst 75% vänstervridna kan vi inte vänta oss det. 9 miljarder i tvångsavgifter säger väl allt.

  39
  2
 8. Carinas arbete som journalist ger jag inte mycket för , hon var i USA så länge som Trump var president och rapporterade om all skit som skrevs om honom utan något som helst faktakoll . Sedan när Biden kom till makten pös hon hem som en skållad bäver .

  69
  2
 9. Aha! Var det hon som var på första sidan? Visste hur människan såg ut, vet ju bara det jag hört. Gjorde en sökning på det Pettersson skrev. Stämde. Ingen reklam. Dubbel moral

  38
  2
 10. Som vanligt gäller lagar och regler medborgarna men inte Partiet. Partiet står över allt.

  68
  2

Kommentera