Ryssland kan tappa trycket mot Bachmut

UKRAINA. De ryska styrkornas angrepp mot ukrainska Bachmut kan vara på väg att minska i intensitet, enligt brittiska underrättelseuppgifter. Storbritanniens försvarsdepartement skriver på Twitter att striderna runt stadskärnan visserligen fortsätter men att en ukrainsk motoffensiv väster om staden har minskat trycket på viktiga transportsträckor.

Enligt uppgifterna beror det något ljusare läget för Ukraina också delvis på omstuvningar inom det ryska försvaret.

På tisdagen stoppade Ukraina ett ryskt försök att avancera in i Bachmuts centrala delar.

Kampen om Bachmut bedöms ha ett litet strategiskt värde, enligt experter. Men för Ryssland vore en belägring en stor symbolisk seger.

-Pettersson säger att världens på papperet näst största militärmakt har i drygt åtta månader försökt erövra Bachmut…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Ryssland kan tappa trycket mot Bachmut

 1. VÄSTVÄRLDENS (GLOBALISTER) HAR GÅTT FÖR LÅNGT.

  Storbritannien tänker skicka stridsvagnsprojektiler som innehåller utarmat uran (DU-vapen) till Ukraina.
  Vi såg konsekvenserna av det i både Gulf och Jugoslavien kriget.

  “Den ryska ambassaden i Storbritannien varnade London för att skicka sådan ammunition till Kiev” .

  “Den vitryska presidenten påpekade att “Ryssland har mycket mer än bara utarmat uran.” “Ryssland kommer att förse oss med äkta uranammunition”, konstaterade Lukasjenko och talade om en hypotetisk möjlighet”.

  “Så fort den här ammunitionen träffar ryska truppers positioner kommer du att se att det kommer en skräckinjagande reaktion. Det kommer att tjäna som en läxa för hela planeten”.

  2
  4
  • Gamling, ryssarna behöver inte utsättas för någon typ av ammunition alls om dom åker hem och börjar följa de avtal de undertecknat.

   3
   1
  • Gammalt skrot alltså. Plus Ryssland behöver mobilisera 400 000 man har jag för mig. Det rullar på för vodka-folket som skulle ta Ukraina på några dagar.

   4
   2
 2. Idag är det precis ett år sedan, det stod klart, att ryssen skulle komma att bli den stora förloraren. Det var en överraskning, som slog den civiliserade världen med häpnad. Idag är det endast den lilla desperata klicken, av de närmast sörjande som envist hävdar, att den civiliserade världen har fel. De satsar fortfarande fullt ut på den underutvecklade utedassdelen av världen.

  7
  4
 3. Varning. Tryck inte på länken. Det finns skadlig kod i den. Min dator fick tuppjuck och började visa prorysk propaganda.

  8
  12
  • Av säkerhetsskäl klickar jag inte på proryska länkar, inte chinesiska heller för den delen eller random skumma länkar som kan vara kopplade till Kreml. Där är nog en och annan till som fattat det. Hubertus anger samma skäl att inte klicka på Tass tex. Förståndigt …

   11
   9
   • Självklart trycker jag inte på länkar från Dahlberg/tass sedan länge tillbaka. Ville bara varna övriga.

    10
    4
   • @OJ:
    Han kommer väl in på kvällarna, eller har jag missat nåt? Har inte varit här på några dagar.

    1
    2
  • Oj och Al Gore Rythm
   När alla argument tagit slut, då återstår för Er endast skrämseltaktiken.
   Ni beter er på precis samma sätt som de hemska klimatalarmisterna.

   11
   14
   • Det är snarare du Håkan som beter dig som de hemska klimatalarmisterna. Dom precis som du blir sura eller arga på dom som opponerar sig mot deras trams. Vi köper inte din propaganda helt enkelt. För det andra svamlar du om argument. Jag har aldrig påstått mig ha argument för eller emot kriget. Jag är inte tillräckligt insatt i turerna och de historiska trådar ni drar i. Jag vet vad argumentation är.

    För övrigt räcker det med att läsa Petterssons käftsmällar mot dig och din Putinsvans på bloggen. Han gör er alla själv och han har väl underbyggda argument som ni ofta går bet på.

    11
    7
   • Håkan
    Vad har de “hemska klimatalarmisterna” för skäl att alarmera? Vad vinner de på det?

   • Om Kiev regeringen ljuger, varför är inte Bakhmut i putteterroristernas händer än tovaritsch? Det försvaras ju bara av 15-åriga pojkar och gamla män enligt Moskva.

    9
    4

Kommentera