Tusentals ryska fångar ska benådas

UKRAINA. Flera tusen ryska fångar som stridit för den paramilitära Wagnergruppen kommer att benådas de kommande veckorna, skriver Storbritanniens försvarsdepartement med hänvisning till underrättelseuppgifter. President Vladimir Putin uppges personligen ha gett grönt ljus för benådningen.

Ryssland har sedan tidigare lovat stridande fångar att de ska släppas fria. Uppskattningsvis tros ungefär hälften av rekryterna ha dödats eller skadats i strid.

Brittiska försvarsdepartementet på Twitter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Tusentals ryska fångar ska benådas

 1. Det skulle inte förvåna mig om flera av de uttjänta Wagner-kriminella dyker upp i asylköarna till väst. “дать им ад!” säger Putin och skickar ut de för att skapa kaos EU.

 2. Tja, kan inte säga att jag tycker synd om ryssarna som får dessa personer som grannar.

  15
  7
 3. Ja vi får se !! Ge dom vodka och släpp ut domi Moskva!
  Då kan dom göra skillnad i krigföringen! Det låter bra!

  22
  5
 4. Då kommer det att bli stor show när de efter att ha överlevt kriget kommer ut fria i samhället! Kommer antalet poliser att räcka till för att förhindra dem att begå nya brott?
  Eller är det en ny fascistisk härskarklass som växer fram efter oligarkernas sorti?
  Grattis allah ni ryssar som tror på tomtar och troll!

  21
  8

Kommentera