Kulturministern vill skrota myndigheter

INRIKES. Kulturminister Parisa Liljestrand (M) anser att antalet myndigheter under kulturdepartementet är för många, sa hon i Sveriges Radios Lördagsintervju. Uttalandet väcker kritik från den tidigare kulturministern Amanda Lind (MP), som i dag är ordförande i kulturutskottet.

Sveriges kulturliv är komplext med en mängd olika innehållsområden och verksamheterna behöver organiseras på olika sätt, så den här processen behöver göras med stor klokskap, säger Lind till Kulturnyheterna och menar att det i stället behövs att mer pengar satsas på kultur.

Enligt Liljestrand leder antalet myndigheter till att pengar som politiken lägger på kulturen äts upp av en för omfattande byråkrati.

-Pettersson säger att det idag finns 34 myndigheter under Kulturdepartementet enligt Wikipedia, var och en med en högavlönad chef, bland dessa finns exempelvis Forum för levande historia, Nationalmuseum, Riksantikvarieämbetet, Diskrimineringsombudsmannen, Sametinget, Statens kulturråd sedan tillkommer en mängd bolag, stiftelser och andra institutioner som sorterar under kulturdepartementets ansvarsområde, sammantaget ett 70-tal.

Myndigheter under Kulturdepartementet

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Kulturministern vill skrota myndigheter

 1. KULTUR-ministern
  KULTUR-departementet
  KULTUR-utskottet
  KULTUR-nyheterna
  Det var värst vad mycket kultur det blev nu då, helt plötsligt, för att vara ett land som helt saknar all form av KULTUR. Bortsett från Kebab-pizzan då. Ett flertal högt uppsatta KULTUR-ansvariga i detta land har ju klart hävdat att vårt land, som det enda landet i världen, helt saknar egen KULTUR.
  Brist på logisk slutledningsförmåga…Ä dä KULTUR dä ?

  17
 2. Skulle vara intressant att veta grupptillhörighet och ideologisk tillhörighet hos myndigheternas chefer samt anställda.
  Jag gissar att aktivister som hatar vit män är i dominans och resonemanget “vi har fått för mycket och nu ska vi dela med oss” eller “oj, vad här är vitt” är standardfraser.
  Kulturen just nu driver fram rasifierade artister och konstnärer. “Vi måste lyfta minoriteter” och det sker förstås på bekostnad av de som byggde landet.
  Kulturen som ska främjas är för svensk del främmande och ju osvenskare desto mer “jaaa, va bra” och “det här vill vi ha” skallar i korridorerna.

  19
 3. Jag hoppas ministern genomför detta. Vill ska vara ska i regeringen. För övrigt anser jag att MP bör läggas ner!

  23
  1
 4. MP är verkligen ett näste för de mest irrationella, känslomässiga och knasiga politikerna. Här tokstollen Amanda Lind som identifierar sig som neger

  29
 5. Nu får hon ett helvete. Alla som kallar sig kulturpersoner för att inte tala om alla kulturjournalister kommer att sätta henne på ett drevspett.

  I t ex SDS så är ofta kultursidorna dominerande till antal i tidningen; helt ointressanta och obegripliga för dem som inte tillhör den inre klanen.

  23
  • Ja det är klart att det finns gör många myndigheter !!?
   Dessa har ju bara en uppgift att se till att hålla den politiskt korrekta kursen !? Det första man bör göra är att lägga ned public servis och ta bort press stöd och distribution stöd .
   Samtidigt som man beaktar fackföreningar på samma där dom övriga företag

 6. Det finns ett enormt jobb att göra för att avveckla och slå samman myndigheter i Sverige. Sossarna och övriga PK har använt skapandet av nya myndigheter och organisationer dels som ett verktyg för att kontrollera befolkningen dels som en avstjälpningsplats för odugliga och korrupta tjänstemän samt som belöning till avdankade politiker.

  33
 7. MP är ett parti som hävdar att Svensk kultur är skit när det passar . Kultur för Lindh är en gubbe som brummar i en trädstam.
  Det är skit .

  30
 8. Det är sådant här våra pengar går till, istället för bra man till pensionärerna i livets slutskede….
  Men våra politiker kommer dit också någon gång, och kan då äta min sk….t,
  kall / tvångsmatad med sked, helst med en icke svensktalande juvel.

  https://youtu.be/8C1B5V6pShY

  32
 9. Tror sjutton att Amanda Lind gapar. Hennes tillskyndare har ju fått jobb på dessa ”myndigheter”, med höga löner, fallskärmsavtal, mm.
  En strålande idé att slå ihop smeten till en myndighet och se till att bli av med huvuddelen anställda. Med andra ord: Mer pengar till det som är viktigt i samhället.

  36

Kommentera