Dagens tankeställare 184

Absolut oärlighet.

I tiderna hade jag samröre med en familj som hörde till Jehovas vittnen. Trossamfundet lever efter en centralstyrd Sanning och i regelverket ingår allehanda förbud, till exempel mot att fira olika högtider.

”Firar ni verkligen inte jul?” frågade jag mamman i familjen.

”Absolut inte!”, svarade hon och tog på sig en omutlig min. Hmpf – att jag överhuvudtaget täcktes ställa en sådan fråga!

Julmat? Nej! Men det var väl inget fel i att äta lite gott under helgen, och då föll det sig naturligt att köpa säsongsprodukter.

Julgran? Tja, pappan i familjen tog inte religionen så allvarligt, så efter några glas glögg gick han ut och köpte en gran. När han började klä den samlade sig familjens fem barn omkring honom och snart deltog alla i bestyret. Det var ju trevligt att pappa och barnaskaran hade en gemensam stund, det kunde man inte neka dem.

Julklappar? Aldrig i livet! Men man kunde väl överraska sina nära och kära med en gåva ibland, oavsett vilken tid på året det råkade vara. Eller ska man kanske inte få visa kärlek och tillgivenhet med en spontan present?

Så på julafton fylkade familjen sig vid ett dignande julbord. I vardagsrummet väntade julklapparna under granen, från den påslagna tv:n klingade glad tomtemusik. Men någon jul firade de inte. Absolut inte!

Påminner om somliga politiska partier, särskilt på vänsterkanten. Man gör precis det som man dyrt och heligt lovat att avstå från, men genom att töja på logik och moral och ändra på språket, så är det plötsligt en helt annan sak.

Rune Holmström

14 thoughts on “Dagens tankeställare 184

  • Jöns H
   Fyra av de fem barnen har lämnat sekten i vuxenåldern. En gick ner sig i knark och prostitution, två klarade sig efter väldigt smärtsamma brytningar, utbildade sig sedan inom vården och byggde sig ett nytt liv. De andras öden känner jag inte närmare till.

   17
   4
 1. Det ska bli intressant att se hur det går för Sannfinnländarna i valet. Kanske de kan göra underverk på fyra månader?

  16
  28
 2. Bra analys Peter!

  Massinvandringen till Sverige började redan i slutet av 60-talet och har sedan eskalerat till oanade och även oönskade höjder!
  Och att reparera, laga och täta alla gapande hål och sprickor tar naturligtvis tid.
  Det är alltid lätt att riva och förstöra, men tar betydligt längre tid att bygga, speciellt då ett trasigt och sargat land som Sverige!
  Om SD fått 51% i valet så hade läget varit betydligt ljusare, men nu sitter dom som sagt inte ens med i regeringen!
  Vi ska inte heller glömma att det fortfarande sitter drösvis med socialistiska politruker på höga befattningar och ämbeten, som kan vara nog så besvärliga att flytta!

  57
  6
 3. Det gör vi lite till mans. Ibland är det faktiskt bra speciellt om man får det lite roligare.

  5
  11
  • Hoppas svallvågorna efter alla tidigare påhopp som du fått dom senaste dagarna har lagt sig nu Rune.Dina tankeställare verkar ta skruv med inte alltid så trevliga resultat.Nog om det nu……Sekter är aldrig av godo.Barn kan ju tyvärr aldrig välja vilken miljö dom ska danas i.En del gör uppror medan andra blir kopior av sina föräldrar.Vänstern har många likheter med sektmentaliteten.Dom ska pådyvla oss “icke troende “sina åsikter men skrapar man på ytan så lever många knappast själva efter sina “ideal”.Det mesta handlar bara för dessa människor om makten över orden, politiken och kulturen..Trevlig kväll önskar jag dig i skrivarlyan…

   13
   2
   • Vän av ordning vill nog gärna påpeka att det är Rune som hoppar på. Läste du inte förra tankevurpan?

    2
    19
 4. Rune, i migrationsfrågan gör regeringen exakt detsamma som du berättar. DE SÄGER EN SAK MEN GÖR NÅGOT HELT ANNAT!!! Bra att veta inför valet 2026. Om det finns några etniska svenskar som känner för att rösta kvar vid den tidpunkten.

  46
  2
  • Problemet med saktfärdigheten är nog arr SD sitter bredvid och inte i regeringen ! (?)

   SD har upplyst om att de till skillnad från sossarnas slarviga tillfälliga snabb-lagar så vill SD göra ordentliga ändringar som ska permanentas i lagboken samt ändra i grundlagen så att t.ex kriminella kan förlora medborgarskapet ! !

   Det nya regeringen gör är INTE att göra snabba ryck hit o dit . . De håller på att bygga om fundamentet allt står på . . Till julen eller nästa vår så vet vi mer om hur bra de är ! !

   Tänk på att Sverige har raseras i 30-40 år och detta lagar ingen på en pisskvart !

   Varför är alla så rastlösa när de borde förstå att det tar en jäkla tid att reparera ett helt land ?

   43
   4

Kommentera