Soldater vädjar till Putin: ”Vi skickas till slakt”

UKRAINA. En lång rad videoklipp där ryska soldater desperat vädjar till Putin har under våren spridits i sociala medier, rapporterar Washington Post. I ett av dem står ett tiotal män i ryska uniformer, med ansiktena täckta av balaklavas, i ett mörkt rum. En av dem läser med förvrängd röst upp ett meddelande till presidenten, och säger att gruppen inte fått vapen eller ammunition.

Vi ber om att våra killar kallas tillbaka från det här anfallet eftersom de inte har nödvändig träning eller erfarenhet. Käre Vladimir Vladimirovitj, vi ber dig att reda ut den här situationen.

I andra klipp har ryska rekryter klagat på att de skickas att dö på fronten, med ordval som ”kriminella order” och ”vettlösa anfall”.

Den 7 mars spelade rekryter från en enhet från sibiriska Irkutsk in ett videomeddelande till Putin – deras tredje – där de sa att de ”skickas till slakt”

Ukraina kräver att Ryssland drar tillbaka sina trupper från landet. Kravet kommer samma dag som Kinas president Xi Jinping väntas besöka sin ryske motsvarighet Vladimir Putin i Moskva.

Oleksij Danilov, ledare för Ukrainas säkerhets- och försvarsråd, skriver på Twitter att det viktigaste för att Kinas ”fredsplan” ska lyckas är att den ryska ockupationen av Ukrainas territorium upphör.

Danilov syftar på det tolvstegsprogram för fred som Kina la fram i slutet på februari. Ett program som mött hård kritik från väst.

-Pettersson säger att här har Vladimir Putin tidernas chans, han kan rädda en massa ryska soldaters liv genom att dra tillbakadraga de ryska ockupationstrupperna från Ukrainas territorium i enlighet med folkrättens normer och FN-stadgan, för att återställa Ukrainas suveränitet, oberoende och territoriell integritet som Ryssland garanterat i minst tolv internationella och bilaterala avtal.

Ukrainas internationellt erkända gränser var även erkända av Ryssland

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Soldater vädjar till Putin: ”Vi skickas till slakt”

 1. Anders Nilsson
  Oligarkerna köpte snabbt upp folkets andelar billigt och blev rika “(vouchers)” .
  Stölderna ledde till Rysslands ekonomiska kollapsen 1998.
  Jeltsin kunde inte drömma om att forna Sovjetstater skulle gå med i Nato.
  När Ukraina blev självständigt 1991 togs det för givet att landet skulle tillhöra en gemenskap med Ryssland, inom ett samarbete som benämns CIS (Commonwealth of Independent States).

  15
  29
  • Faktafel som vanligt gammelkommunisten. OSS bildades och alla stater kunde ansluta sig det frivilligt. Jeltsin förstod konsekvenserna lika lite som du gör mer än 30 år senare. Vakna !

   28
   21
  • Tovartisch Håkan, när har Macgregor någonsin haft rätt?
   I videon rapar han bara upp samma gamla lögner som Kreml pumpar ut dagligen. Att han gör det med en amerikansk accent gör inte lögnerna mer sanna.

 2. Hur ska fascisterna ha det? Den ene skyller på Gorbatjov den andre på Jeltsin . Har ni inte synkat er med Kreml ikväll. Rysspuckon!

  30
  18
 3. Kinas fredsplan är nog inget värd, Kina och Ryssland träffs enbacke att försäkra varandra om ömsesidigt stöd för ryssarnas intrång Ukraina samt för Kinas plan för invasion av Taiwan.
  Säger kommunister ja betyder det nej och vise versa……
  Jävligt farlig kombination Putin och Xi Jinping terrorister och kommunister.
  Nej någon fredsplan för Putin står nog inte på agendan.
  Putin kommer köra kriget till sista andetaget för ryssarna.

  39
  15
 4. Det var samma på Stalintiden. Sovjetmedborgarna trodde att Stalin var oinformerad om svälten, terrorn från NKVD och det allmänna eländet, och trodde att om bara högste ledaren fick reda på hur hans underhuggare betedde sig så skulle allt ordna sig.

  Nu är det Lillefar Putin man vädjar till, fortfarande utan förståelse för att han vill ha det så.

  42
  12
  • Jonas
   Du borde istället ta reda på vad “vouchers, Glasnost och Perestrojka” betyder .
   Det har nämligen en stor betydelse för varför kommunistiska oligarker blev några av världens rikaste över en natt.
   Det var den alkoholiserade Gorbatjov som öppnade dörren för västerländska bankirfirmor
   (Goldman Sachs mm) .
   Naturtillgångar såsom olja, gas, kol och andra mineraler skänktes i stort sett bort till oligarkerna.
   Det var först när Anatoly Chubais tillslut tog beslutet om att förstatliga alla Ryska bolag för att stoppa
   plundring
   från västvärldens “bankirer”.
   1999/2000 blev Putin vald till president så stängde han dörren för västvärldens bankirer ……… därav uppkom hatet från globalisterna väst .
   Så kriget i Ukraina handlar igentligen om att krossa Ryssland militärt/ekonomiskt.
   Även Europa kommer att drabbas hårt av stödpaketen till Ukraina och sanktionerna mot Ryssland.
   Det går inte att blunda för verkligheten längre.
   Ukraina används enbart som slagfält för att uppnå globalisternas mål.
   Men önskemålet från USA är att även Sverige, Finland, Moldavien och Georgien ska ställa upp som kanonmat i utmattningkriget mot Ryssland (proxy kriget).

   21
   39
   • De kommunistiska oligarkerna blev rika för att Jeltsin delade ut de statliga företagen till folket. Oligarkerna köpte snabbt upp folkets andelar billigt och blev rika. Om Jeltsin tänkt klart så hade han inte tillåtit folket att sälja sina andelar direkt. Han kunde t.ex. låtit folket sälja 10% av sina andelar/år. Då hade inte oligarkerna blivit så rika.
    Det var ett av de två misstagen Jeltsin gjorde. Det andra och största misstaget var att peka ut Putin som sin efterträdare.

    35
    2
   • Gamling..
    Du slår rekord i ditt svammel. Tycker mig ana någon form av osäkerhet mellan raderna.
    Kan det vara så att du tillhör resterna av den utflippade 68-vänstern?
    Det skulle förklara mycket!
    I vilket fall som helst är du beklagansvärd.

    32
    11
   • Ursäkta, men jag förstår inte vad du vill framföra. Och vad har ditt svar med Putins slakt av sin egna befolkning att göra?

    2
    2

Kommentera