”I Sverige har hundar mer värde än våra barn”

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Han förlorade sin son i en skjutning för ett och ett halvt år sedan. Pappans sorg över mordet, och ilska över att ingen dömts, har fått honom att ringa rikspolischefen. – Vad har mitt barn för rättigheter, om den som sköt honom fortfarande springer runt på gatan? säger Jama Omar, enligt Aftonbladet.

Jama Omar förlorade sin son i en skjutning i augusti 2021. Ingen har dömts för mordet. Du skaffar barn, uppfostrar dem och när din son blir 20 år skjuter någon honom. Och allt är förlorat. Allt man investerat är borta, säger Jama Omar.

Omar anser att det rättsliga systemet inte fungerar, och menar att man skulle behöva filma ett mord från planering till genomförande för att det ska hålla i en svensk domstol. Men också att det rättsliga skyddet inte är lika för alla i Sverige.

Skjutningar sker över hela Sverige, men har drabbat det somaliska communityt extra hårt. Staten ansvarar för invånarnas säkerhet, men vi anser inte att våra barn ingår i det skyddet.

Efter mordet, berättar Jama Omar, att hans dotter och mamman satt i varsitt rum i 19 månader, chockade och traumatiserade.

I sin sorg kunde de inte återhämta sig. Jag har till och med försökt söka stöd för att de skulle kunna åka utomlands lite, bryta situationen och komma bort för att återhämta sig. Men jag fick inte en enda krona i hjälp, säger Jama Omar.

Inte heller har familjen fått något erbjudande om samtalsstöd efter mordet. Han skaka på huvudet och suckar.

Jama Omar har också sökt svar på vem som bär ansvaret för säkerheten. Men han upplever att ingen vill ta ansvar, eller lyssna på honom. – Jag ringde Anders Thornberg, för jag vill veta vem som bär ansvaret. Men han ignorerade mig.

Allt som händer mot oss här, det händer inte överallt i hela världen. Vi har kommit hit och då känns det som att svenskar och myndigheterna tror att de äger oss. Hundar har mer värde än våra barn här, säger han. Många poliser i Rinkeby, menar Jama Omar, visar detta tydligt.

-Pettersson ser att herr Omar gnäller på allt och alla, men vi får inte veta varför hans son mördades, var Omars somhederlig eller kriminell.

Omar påstår att poliserna i Rinkeby inte gillar invandrare. Jag gillar heller inte dem som skjuter och kastar sten. Vad har Omar gjort för att få slut på stenkastningen mot blåljuspersonal?

Omar borde fundera på varför somalier är inblandade i så mycket elände. Och vill han, dottern och mamman åka utomlands finns det återvandringsbidrag till lugnare trakter.

Alla somalier begår inte brott, bara 62 % av de unga är dömda

Om Rinkeby på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “”I Sverige har hundar mer värde än våra barn”

 1. Konstigt att de inte förstår att det är frivilligt att bo i Sverige. Ingen har bett dem komma hit och ingen skulle sörja om de vänder hem igen! De har tvingat sig in i vårt land, vad förväntar de sig?

 2. Tja nu var det ju faktiskt en somalier som påstod att hundar har ett större värde än hans somaliska son, vad hade hänt om tex Björn Söder (SD) sagt samma sak?

  14
 3. Ja varför skulle inte hundar ha samme värde som hans son? Varför blev han skjuten,
  av vem blev han skjuten, och varför är du och din familj här i landet? Man ska inte fly
  genom tio länder för att söka skydd, utan till närmsta säkra land, där är väldigt många
  säkra länder innan Sverige? I vilket fall som helst så är det till nästan 100 % invandrare
  som skjuter invandrare, det kan väl inte hundarna rå för?

  30
 4. Skulle föreslå att alla somalier flyttar hem till Somalia så slipper de få sina ungar skjutna i Sverige.

  42
  1
 5. Innan utlänningarna kom hit så hade vi noll problem med utlänningarnas våld.
  Sorgligt för pappan men hans existens här är källan till problemet.

  56
  1
 6. Ni skulle inte ha flytt till det farliga landet Sverige
  Annars får ni göra som oss svennar, gilla läget.
  Ingen har bett er att komma hit.

  68
 7. Varför får inte jag pinka uppåt väggarna utanför min port medan hundarna får det?

  31
  3
  • Att Somaliaer sjuter varandra är ju inte en nyhet ! Det är en utpräglad klan mentalaitet som gäller hittils har ja aldrig hör att hundar sjuter någon!? Men det händer att hundar dödar människor och få avlivas dom med dessama .
   Det i sig är något man borde ta efter djur som dödar människor bör ju då avlivas och det borde ju då hälla somalier .. det borde ju gälla dessa som kallar sig för Boko haram och andra terrorister .. bästa exemplet är juden nioåriga flickan som blev våldtagen och misshandla

 8. Det framgår inte i Herr Omars hätska utfall och agerande om sonen var inblandad i kriminella sammanhang.Visst kan jag förstå att han är frustrerad och ilsken och ledsen men om han nu anser att han har investerat så mycket i grabben så borde han också ha försökt hålla honom borta från vissa olämpliga sammanhang.Om pojken blev “oskyldigt “skjuten så kommer ju det hela i en annan dager.Det är så lätt att kasta skuld på andra och bli ett offer för det lättar den tunga skuldbördan för att man inte kunde förhindra det som skedde.Jag tror nog Herr Omar känner så innerst inne.

  47
 9. Fråga till den sörjande fadern.
  Vem har uppfostrat sonen?
  Vilka värderingar ingick i uppfostran?
  I vilka kretsar verkade sonen?
  Av vilken anledning avrättades sonen?
  Har sonen ett förflutet, med oklanderlig vandel?
  Om inte så är fallet, utgjorde han en belastning i VÅRT svenska samhälle!
  Av vilken anledning ska vi svenskar betala stödpengar till en somalisk familj, som redan är en belastning i samhället?
  Tänk efter lite, gubbe, det finns utmärkta resemöjligheter till Somalia också. Där duger dina värderingar bättre!

  65
  1
  • Ett tillägg till ovan.
   Efter att läst ytterligare en gnällartikel om hur jävligt somalier har det här, samt att hundar verkar ha högre status än gängkriminella somaliska pojkar.
   Du har åtminstone fattat hundarnas upplyfta status helt rätt. De står högre i kurs än gängkriminella somaliska pojkar.
   Om det är sååå svårt för dig att leva här:
   Åk till Somalia, för fan! Och bli där!

   49
   1
 10. Apropå hundar!

  I Iran har kvinnor inget eller ringa värde.

  https://www.expressen.se/tv/nyheter/moralpolisen-tvingar-kvinnor-till-offentlig-ursakt/

  I Sverige gör feministerna vad de kan för att dölja deras kamp genom att hela tiden lovorda de massimporterade kriminella utlänningarna.

  Varför flyttar inte de svenska feministerna till Iran?

  PS I Sverige har katter numera ett värde. Kanske större än svenska vita medelålders män som jobbat hela livet

  56
  1
  • Förväntar han sig att svenska skattebetalare skall betala honom därför att en annan neger har skjutit hans barn?

   73

Kommentera