Hani Bilal Madi “Årets förebild” döms till tre års fängelse

TERRORISM. Efter korankravallerna i Örebro delade Hani Bilal Madi ut blommor till utsatta polismän. Han utsågs till ”Årets unga förebild” – och fick en halv miljon kronor av Wallenbergsstiftelsen.

Hani Bilal Madi ser ut som de drygt 50 personer som hittills är dömda för koranupploppen runt om i Sverige.

Nu har Örebro Tingsrätt dömt Hani Bilal Madi till tre års fängelse för att ha deltagit i upploppen och kastat sten mot polisen.

-Pettersson tycker att straffet minst borde dubblas för att muslimen är så falsk och givetvis indraget medborgarskap samt utvisning…

***

TIDIGARE 2023-02-23 Hani Bilal Madi “Årets förebild” åtalas för grovt sabotage mot blåljusverksamhet

TERRORISM & INVANDRING. Den 20-årige “örebroaren” Hani Bilal Madi åtalas vid Örebro Tingsrätt målnummer: B 28-23 tillsammans med fem andra kaosbabbar, misstänkt för att ha deltagit i koranupploppen i Sveaparken. Han misstänks för grovt sabotage mot blåljusverksamhet.

Tidigare har han fått en halv miljon kronor av Wallenbergstiftelsen ”för att undersöka hur man kan förebygga kriminalitet” och blivit utsedd till ”Årets unga förebild” för sitt arbete med ungdomar i stadsdelen Vivalla i Örebro.

Dagarna efter det så kallade koranupploppet i Örebro förra året, då 17 poliser skadades, var han på plats i Sveaparken och städade upp och delade ut blommor till boende och polisen i Vivalla.

Hani Bilal Madi nekar till brott, men åklagare Helena Treiberg Claeson har tidigare sagt att det finns stark bevisning mot honom. – Han är aktivt deltagande i gärningen i Sveaparken, sade hon i början på januari.

Enligt åtalet ska Hanif Bilal Madi ha maskerat sig samt kastat ett flertal föremål, framförallt stenar, mot polisen och polisbussar.

Det finns ingen helt entydig definition av terrorism, men den svenska lagen om terrorbrott baseras på ett rambeslut från EU. Enligt beslutet är terrorism “en gärning som allvarligt kan skada en stat eller mellanstatlig organisation om denna syftade till att:

 1. injaga allvarlig fruktan hos en befolkning eller befolkningsgrupp,
 2. tvinga offentliga organ eller en mellanstatlig organisation att vidta eller avstå från att vidta en åtgärd, eller
 3. destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer.”

TIDIGARE 2023-01-05 Prisad Vivallabo häktad för koranupplopp

BROTTSLIGHET & INVANDRING. “Örebroaren” Hani Bilal Madi, 20, har fått flera priser för sitt arbete med ungdomar mot kriminalitet i stadsdelen Vivalla, Örebro. Efter koranupploppen var han i Sveaparken och städade samt delade ut blommor till grannarna.

Hani befarar att upploppen under påskhelgen kan spä på folks fördomar om både muslimer, ungdomar och invandrare i området.

Fördomar som inte har något med verkligheten att göra.

Faktum är att många ignorerade Paludan. Många av oss som bor här omkring stannade hemma. Flera boende försökte minimera våldet och ställde sig som en sköld mellan polis och demonstranter för att färre skulle skadas, sa Hani då.

Hani Bilal Madi har bland annat varit ordförande för föreningen For the people i Vivalla. Han tog initiativ till en städdag efter upploppen i Sveaparken och köpte blommor för att dela ut till boende. Foto: Privat

Nu är Hani Bilal Madi häktad – misstänkt för att själv ha deltagit i våldsamheterna under kravallerna. Han förnekar brott och bestrider de särskilda häktningsyrkandena. Han begär att bli försatt på fri fot, säger Andreas Hahn, mannens försvarsadvokat.

Åklagaren anser sig ha ordentliga bevis för att lagföra herr Madi och han häktas på sannolika skäl – den högre misstankegraden. Brottsrubriceringen är grovt sabotage mot blåljusverksamhet med bland annat stening av polis.

Under flera år har Hani Bilal Madi med hjälp av SVT med flera media och en rad organisationer lanserat sig som en god invandrarkraft med en drivkraft för att förmå andra invandrarungdomar i Vivalla att lämna brottets bana och hitta hederlig försörjning. För detta har han fått flera priser och även stipendiepengar, bland annat en halv miljon kronor av Wallenbergsstiftelsen förra året.

Så sent som i november utsågs Hani till ”Årets unga förebild” för sitt arbete i föreningen ”For the people” (FTP) i Vivalla. I motiveringen nämndes bland annat att han tog initiativ till att städa upp Sveaparken efter långfredagens våldsamma koranupplopp av muslimska invandrare.

Hani Bilal Madi har en skattefinansierad anställning hos Örebro kommun med arbetsbeskrivningen att jobba med projektet ”Min karriär” som går ut på att hjälpa unga kriminella invandrare att lämna brottets bana och komma i arbete. Inblandade i projektet är också föreningarna ”Partnerskap Örebro” och ”Trainstation”.

-Pettersson hoppas att om Hani döms, att han tas ifrån sitt svenska medborgarskap och skickas till ett muslimskt land…

Sammanlagt har 42 personer hittills frihetsberövats för brott begångna i samband med korankravallerna i Sveaparken, Örebro. I ett antal fall har dom fallit med påföljder på mellan fyra och sex års fängelse. Fler domar väntas men i flera fall har identifieringen av de muslimska invandrarbrottslingarna försvårats av att de uppträtt maskerade när de attackerat polisen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Hani Bilal Madi “Årets förebild” döms till tre års fängelse

 1. Kontentan av det är ju att Wallenberg stiftelsen finansiera terrorismen.. detta borde ju kräva någon form av åtgärder.

 2. På tal om priser! Vi har Nobelpris i kemi, fysik och medicin/fysiologi. Hur många gånger har något av dessa priser vunnits av en muslim? Hur många världsberömda forskare inom naturvetenskap är anhängare till Islam?

 3. Iranier är ofta långt bättre. Några av dem är i alla fall civiliserade som vi. Jag har egna personliga erfarenheter på den punkten.

  5
  1
 4. Han verkar ha manipulerat de godtrogna förtroendevalda. Men han är nog inget undantag, det sker i princip dagligen detta manipulerande av “de naiva”.

  37
  • Taqiyya = ljug så mycket du vill för att främja islam och dig själv.
   Svensken lär sig aldrig

   10
 5. Ändra utmärkelsen till årets idiot och skicka en räkning på en miljon och ett
  straff på minst tio år och utvisning för alltid.

  37
 6. Kunde inte Wallenbergsstiftelsen istället delat ut skadestånd till de 100 tal skadade poliserna, som i många fall fick skador för livet. Det är en gåta att aldrig brottsoffren är föremål för sympatier och omtankar. Får inte deltagarna i upploppet utvisning på livstid efter fängelse så har inte tingsrätten gjort sitt jobb tycker jag. Sverige ska inte behöva ta emot denna form av importerat religionshat.

  48
 7. Kommer dom att lägga ner årets förebild nu, precis som årets svensk med Refat El saied.

  49
 8. Varför inte bara sluta med att uppmuntra och lyfta fram invandrare som ngn typ av hjältar så fort man tror eller anser att dom gjort något beundransvärt, nu var det ju dock inte så i det här fallet!
  Men när etniska svenskar gör vad som förväntas och agerar korrekt så nämns det inte, men om en invandrare gör ngt positivt så ska det alltid tokhyllas!?

  61
 9. Samtidigt som jag tycker det är så underbart att Snubben åker dit, efter allt trams de haft om honom.
  Samtidigt tycker man ju att det är för djävligt att han blev rik på kuppen. Finns väl vettigare saker de kan lägga sina pengar på. Finns trevliga och ärliga Svenskar. Men Nä! Det gör väl inte der

  51
 10. Och Wallenbergsstiftelsens kommentar är…?

  Nänä, de verkar i det tysta. Både när de delar ut halva miljoner till kriminella och då de fjäskar för den kinesiska diktaturen. Rätt intressant hyr devot svensk media är mot Wallenbergarna. Men de har väl gemensamma intressen kan man tänka?

  43
  2

Kommentera