Migranterna väljer bort Sverige

INVANDRING. Inte sedan flyktingkrisen 2015/16 har så många asylsökande tagit sig till EU som nu. Men i Sverige märks väldigt lite av detta. Signalpolitik verkar fungera, till och med journalisterna har ändrat sig och kallar numera “flyktingarna” för migranter.

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter och fattigdom är inget asylskäl.

Antalet asylsökande migranter i EU ökar väldigt men skillnaden mot hösten 2015 är enorm. Då tog sig de asylsökande migranterna genom hela Europa för att komma till Sverige och det var inte klimatet som drog.

Nu är det andra länder som lockar, Italien på grund av sitt läge, men Belgien, Nederländerna, Frankrike och Tyskland lockar. År 2022 sökte en miljon människor asyl i EU. Inte sedan 2015-2016 har så många kommit.

I omvärlden pågår konflikter, förtryck, brist på mat och försörjningsmöjligheter men inte värre än tidigare.

Italiens regering pekade nyligen ut en möjlig orsak bakom migrationsvågen, nämligen Ryssland. Den ryska Wagner-gruppen är verksam i områden i norra Afrika som många migranter slussas genom. Enligt Italien råder det ingen tvekan om att Ryssland bedriver hybridkrigföring mot Europa genom att driva på ett allt större flöde av migranter över Medelhavet. Det är inte första gången, förra vintern fylldes gränsen mellan Belarus och Polen med migranter som hotade att översvämma Europa.

Nåväl, så länge inte EU klarar av att stänga gränserna för oönskade och det lär nog dröja. Sedan 1999 har det utlovats en gemensam Europeisk migrationspolitik utan att det hänt särskilt mycket och numera är socialdemokraten Ylva Johansson ansvarig och det gör inte saken bättre.

Sverige måste ta eget ansvar för migrationen, att hoppas på EU är att hoppas för mycket. 2015 tog Sverige emot flest asylsökande per capita i EU, 163.000 personer.

Nu ser det bättre ut, även om det fortfarande är för många. Under 2022 ansökte runt 14.800 personer, exklusive ukrainare, asyl i Sverige av totalt 966.000 i EU. Den senaste migrationsvågen till Europa har haft ”begränsad påverkan på Sverige”, konstaterar Migrationsverket i sin senaste prognos.

-Pettersson konstaterar att det inte är läget i omvärlden som förklarar hur stort asylmottagandet blir i Sverige, utan vår egen politik.

Tidöavtalet kommer förhoppningsvis att sänka siffrorna ytterligare. Muslimernas kampanj om att socialen kidnappar barn kan också vara bra och hålla några bort.

Mottagandet av asylsökande är bara en del. Den som vill ta sig till Sverige kan välja andra vägar som fortfarande är väldigt generösa. Förra året utfärdades totalt runt 142.000 uppehållstillstånd, vilket är en historiskt hög siffra.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Migranterna väljer bort Sverige

 1. Ju färre som kommer hit, desto bättre är det. Om många dessutom väljer att flytta hem igen, är det ännu bättre.

 2. Ja det är naturligtvis så att normala människor inte välter Sverige !det är snare då att svenskar väljer att lämna Sverige helt enkelt för den underliga politik man för i Sverige ! Inte välter man ett land att söka skydd i som befinner sig i krig med islam!? Du har ungefär lika många döda i Sverige per kapita som i ukriana! . Man måste ju vara helt dum i skallen om man åker hit som flykting..
  Dom terrorister och jihadist eller dtåg handlare passar ju Sveriges alldeles utmärkt det är bara att välga lämpligt kriminält gäng . Och det märks inte i mängden för att inte ta den absoluta höjdpunkt man stänger av el försörjningen för landet och dess industri!
  Finns det någon som kommer från en civiliserad stat och är korkad nog att söka skydd i Sverige till och med utbytesstudenterna bör snspn nedsjutna

 3. “2022 fick 141 428 personer uppehållstillstånd i Sverige.” (Migrationsinfo)

  Av dessa var 47 520 ukrainare men nära nog 100 000 var det inte.

  14
  • Argus, TIDÖ avtalets krav på minskad massinvandring är bara en bluff!!
   (M+KD+L) vill att Sverige skall översvämmas av analfabeter, lågutbildade och religiösa fanatiker.
   (SD) tittar bort och vill INTE ta tag i frågan.

   9
   3
 4. För att inte tala om att familjer till kriminella nu lämnar Sverige eftersom de själva är måltavlor för andra kriminella klaner.
  Det är en vinn-vinn situation för Sverige. Antingen blir de dödade av andra kriminella eller så lämnar de landet vilket innebär att när deras kriminella familjemedlem grips och lagförs kan den utvisas efter avtjänat straff då den inte längre har någon anknytning till landet i form av familj.

  16
 5. Starta jakten på de som inte ska vara här. Sänk alla bidrag med 75%. Ut med alla muslimer. De passar inte in i ett civiliserat samhälle!

  43
  1
 6. Tänk ändå vad fort det sprider sig om sänkta bidrag. Nu hoppas jag på noll i bidrag för de som redan ljugit sig in och inte vill arbeta. Nettominus för invandring till Sverige bör vara en grundregel som även en folkpartist (L) kan förstå

  51
  3
  • Det bästa är om man gör bidrag till skatteavdrag. Barnbidraget kan göras om till barnskatteavdrag som bara kan kvittas mot inbetald skatt de senaste 5 åren.

   23

Kommentera