Den ryska våroffensiven är död

UKRAINA. En högt uppsatt Nato-general tonar ner farhågorna om en rysk storoffensiv, enligt tyska Bild. Slutsatsen är att inget mer kommer att komma av planerna.

Det här är den ryska våroffensiven. Det är så här den ser ut. Det här är allt som finns.

En orsak till att offensiven stannat av är enligt generalen att Rysslands ammunition och utrustning sinar samtidigt som ukrainska styrkor förstärks. Enligt Focus säger samma källa att de ryska förlusterna i mantal också är betydligt högre än de ukrainska.

-Pettersson säger att man ska inte underskatta Ryssland och att krig aldrig går som man tänkt, men hur det än slutar har Putin och det ryska folket förlorat ett helt onödigt krig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

30 thoughts on “Den ryska våroffensiven är död

 1. Det fega Ryssland har idag ANVÄNT SIG AV kLUSTERBOMBER,, SÅDANA SOM INNEHÅLLER FLERA ANDRA BOMBER SOM SPRIDER DÖD OCH LEMLÄSTAR
  MÄNNISKOR I DESS NÄRHET. DESSA BOMBER ÄR FÖRBJUDNA AV ANDRA
  LÄNDER, MEN FÖRBUD FÖR RYSSLAND EXISTERAR INTE, OCH APPLÅDERAS
  SÄKERT AV DERAS PÅHEJARE HÄR?

  18
  7
  • Några sådana på Nevski Prospekt i S:t Petersburg hade kanske fått några ryssar till att förstå vad Putin håller på med ?

   10
   3
   • Så här skriver Pettersson:
    REGLER FÖR KOMMENTARER
    Det är fritt att kommentera alla inlägg.

    När du kommenterar eller gör inlägg: Var saklig, vårda språket, använd inga könsord eller hot mot varandra eller någon annan, kort sagt använd vanligt sunt förnuft.

    Använd samma alias, byt inte

    Givetvis står var och en för sina kommentarer och eftersom detta inte är ett PK-media bedriver vi ingen censur. Jag litar på att ni är ansvarsfulla medborgare.

    Pettersson

    Detta får jag upp när jag skriver en ganska återhållen kommentar:

    Din kommentar inväntar granskning.
    Några sådana på Nevski Prospekt i S:t Petersburg hade kanske fått några ryssar till att förstå vad Putin håller på med ?

    2
    3
   • Per, om din kommentar inväntar granskning så prova att rensa din historik och minne.

    Systemet spärrar vissa kommentar automatiskt, men sedan måste jag godkänna de spärrade och ibland tar det tid. Jag bor inte på bloggen.

    Och jag hinner inte läsa alla kommentarer som är flera hundra om dagen. Så meddelanden till mig den vägen är osäkert.

    Läs mer under rubriken Regler och kommentarer.

    https://petterssonsblogg.se/kommentarer-och-regler/

  • Tony
   Vid “Operation Allied Force” så bombade USA jugoslavien med CBU-87 klusterbomber.
   Även Storbritannien bombade med RBL755 klusterbomber
   USA använde även CBU-89 Gator mine spridningsminsystem.
   USA och Storbritannien går under radarn när det gäller lagar/regler och Moral .

   13
   14
   • USA använde dessa på 80 talet ja, men slutade därför skadorna på människor blev
    så omfattande grymma, det är ju 40 år sen, har inte Ryssland lärt sig något sen dess? USA är också det land som använt kärnvapen i krig, men tog lärdom av dom
    fruktansvärda lidande det åsamkade Japanerna, och har såvitt jag vet inte hotat
    andra med dessa vapen, men det har Putitin gjort åtskilliga gånger!

    8
    3
   • Tony, atombombningen av Hiroshima och Nagasaki kostade många liv och var hemska. Det hade dock varit värre om kriget fått fortsätta. De konventionella bombningarna av Japan hade redan krävt fler liv än atombomberna gjorde och en invasion hade troligen kostat miljoner liv.

    Atombomberna gjorde att Japan kapitulerade.

    Numera går det inte att använda atombomber för motståndaren kan svara och alla förlorar.

    7
    2
 2. Ryssland gör minst 2 saker parallellt f n! Dels håller man fronten i östra Ukraina. Dels skall de nyss inkallade 300000 soldaterna sättas in i förband, samt tränas personligt, gruppvis, kompanivis etc. Allt detta tar tid. Dels håller Ryska armén på att omorganisera sina strukturer. De har sedan WW2 jobbat med “divissioner” och stränga orderkedjor där lägre befäl inte tillåts agera flexibelt. Nu omstrukturerar man till “brigadförband”, vilket utförts även längs fronterna. En svår sak. Brigadstruktur och till del “friare” ageranden är svårt att införa. Träning resp omstrukturering tar således tid och 1 år är sannolikt kort tid. D v s “våroffensiven” lär snarare komma till hösten.

  Missta inte att ryssarna skjuter mindre med artilleri, med att det är brister. När anfall förbereds sparas daglig ammunitionsinsats in samtidigt som tillförsel ökas. Det som syns är att något färre artillerigranater skjuts. Resten kan snarare vara anfallsförberedelser.

  Dessutom bör man inte förvånas om Ryssland har placerat något 10-tal nyorganiserade brigader vid foten av Kaukasus, för att kunna ingripa när USA/UK på nytt försöker utvidga “proxykriget” till Georgien, Armenien. Ryssland kommer aldrig att tillåta USA/UK (NATO) att blanda sig i Georgiens, Armeniens inre angelägenheter. Just nu togs lagförslaget tillbaks, men förr eller senare kommer nämnda länder att stoppa alla dessa subversiva NGO:s som är verktyg för USA/UK krigföring.

  27
  47
  • Och vad det Gerorgiska och Armeniska folket själva tycker det har väl i dina och
   Putins ögon ingen som helst betydelse? Det är vad Ryssarna tycker som ska styra
   världen?

   36
   20
  • Tovaritsch Roland, de 300 000 mobikniks har redan gått åt. Så vad är den store Ledarens plan nu?

   14
   8
  • Svammel-Roland. Så Ryssland är fantastiska som gör två saker samtidigt.

   Hur många saker tror du Ukraina gör samtidigt?

   Jag är inte militär eller expert men undrar varför inte världens på pappret näst starkaste militärmakt efter drygt åtta månader inte lyckats erövra Bachmut eller varför den speciella militära operationen som skulle vara över på några dagar fortfarande pågår?

   Varför har Ryssland inte ens kontroll över Cherson, Zaporizjzja, Donetsk och Luhansk som de påstår är en del av Ryssland?

   16
   5
 3. Vågar inte ”trycka” på Dahlbergs länkar längre, är rädd för att drabbas av ryska sjukan!

  37
  25
 4. Tja, den beryktade ukrainska leran håller inte för tunga stridsvagnar än så någon storoffensiv har man inte haft möjlighet att dra igång ännu.
  Däremot vet jag inte om man tänker sätta exempelvis 1 Guard Tank Army i rullning när slätterna torkar upp, den elitstyrkan deltager inte i striderna alls utan verkar stå i reserv.
  Där handlar det inte om några museie föremål direkt utan vi pratar om Rysslands bästa förband.
  Det ryska flygvapnet används alltjämt försiktigt, man förfogar över mer än 1000 stridsflygplan av olika modeller och det flygvapnet har ju i Syrien visat på stor effektivitet.
  Däremot har ryssen ökat användningen av deras modernaste missiler, åtminstone 6 khinzals användes i missilregnet för några veckor sedan.
  Sådana vapen finns inget skydd emot och amerikanska VT har i flera artiklar belyst dessa vapens stora effektivitet mot bunkrar djupt ner i urberget.

  26
  40
  • Var det därför putteterroristerna förlorade 23 stridsvagnar igår tovaritsch?

   38
   21
   • Har du någon seriös källa på det påståendet?
    Den ukrainska arméns officiella siffror är inte trovärdiga alls.
    Vi som följde kriget 2014 vet att dom överdrev folkrepublikernas förluster med minst 10ggr.

    26
    39
  • Stackars Mikael som lever i den ryss-nazistiska villfarelsen att snart vänder det med alla Putins bridader och divisioner som “snart” kommer att rädda rysspackets situation…har man hört det förut..t.ex under Hitlers sista veckor i livet…

   20
   13
 5. Tror inte ryssland behöver ta nå mer land än dom gjort.? nån offensiv har väl aldrig planerats .? Endast av väst styrda medier.

  35
  32
  • Tony,om Vladimir Putin jobbar åt västmedia kan du ha rätt. Annars inte.

   När Vladimir Putin invaderade Ukraina den 24 februari 2022 hade han fyra mål. Putin har inte lyckats uppfylla ett enda. När Putin höll ett tal till nationen tidigt på morgonen den 24 februari listade han upp fyra mål för Rysslands ”speciella militära operation”.

   1. Invånarna i Donbass skulle skyddas
   2. Ukraina skulle avmilitariseras
   3. Ukraina skulle avnazifieras
   4. De ”som begått blodiga brott” skulle ställas inför rätta.

   Punkt 1: Invånarna i Donbass har inte skyddats, tvärtom. Städer har förvandlats till grushögar och männen i Donetsk och Luhansk har tvångsinkallats och stupat i tusentals.

   Punkt 2: Ukraina skulle avmilitariseras men Ukraina har aldrig varit så militariserat som nu.

   Punkt 3: Ukraina skulle avnazifieras, det målet var omöjligt från början eftersom det inte fanns något att avnazifiera.

   Punkt 4: De som begått blodiga brott är mest ryssar och dom tänker knappast Putin ställa inför rätta.

   46
   29
   • Han sa återställande av Stalins gränser. Dvs att järnridån återuppstår.
    Om haven, att Ryssland ska ha kontroll.
    Att Västeuropa är dekadent och ska rensas från sina perversiteter.
    Pjotr den store har han också nämnt.
    Georgien, ossetien som Putin intog och sedan etiskt rensade. Var i Georgien efter den invasionen. Åkte runt i några veckor. På flygplatsen möts man av EU flaggor. De vill vara ett västland.

    25
    10
  • Håkan D, var bussig befria oss allah från ditt fascist dravel. Om du nu är så begeistrad i blanka stövlar, ondska, förtryck, barnamord, kidnappningar osv osv så ta då och flytta hem till Fascist Putin i Kreml. Vi som håller demokratins flagga högt och fortfarande tror på Franska Revolutionens ideal kommer INTE att sakna dig! Jag lovar!!!

   38
   22
   • Sala, Ulf Håkan Dahlberg är som alla nazister väldigt förtjusta i yttre attiraljer, som putsade stövlar och uniformer, han har en hel garderob full med gamla SS uniformer där hemma.

    21
    13
 6. Leve dödförklaringen, men var så säkra det kommer en våroffensiv. Då ska ryssen få smaka på LEO och Archer. Styrkeuppbyggnaden pågår från båda håll. Från väst och från ryska museer.

  59
  34
  • Oj.
   Själv hoppas jag att alla jänkare som är där blir grillade som dom gjorde med folket i Veitnamn och min mor och far och syskon .Länge leve kriget

   12
   23

Kommentera