Alzheimersjuk ska utvisas – missade att förnya pass

INVANDRING. Svårt alzheimersjuka Kathleen Poole, 74, flyttade till Sverige från Storbritannien för 18 år sedan. Efter Brexit var hon tvungen att söka uppehållstillstånd för att få stanna – men fick avslag eftersom hon missat att förnya sitt pass. Och nu ska Kathleen utvisas, rapporterar GP, bakom betalvägg. Kathleen Poole är sängbunden och bor på ett demensvårdshem, och klarar inte pappersarbetet

Kathleen Poole med sin son Wayne och svärdotter Angelica som kämpar mot hennes utvisning från Sverige där hon har bott i 18 år. Foto: Angelica Poole

Familjen lyckades inte få till en ny fullmakt för att hjälpa Kathleen med bankärenden efter att hennes make gick bort. Trots att de överklagat flera gånger har Migrationsverkets beslut nu vunnit laga kraft.

Utvisning och regler måste vi ha, det förstår jag. Men vissa beslut är helt ofattbara, säger svärdottern Angelica till GP.

Fallet har fått mycket uppmärksamhet i Storbritannien

-Pettersson undrar vad Migrationsverket lider av för sjukdom…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Alzheimersjuk ska utvisas – missade att förnya pass

 1. Migrationsverkets “högtstående” humanism kastar ut hjälplösa individer och vill hellre hjälpa stora antal kriminella att bosätta sig och bli bidragsförsörjda i Sverige. Det liknar väl en obegriplig ambition av folkutbyte vilket borde vara ett allvarligt brott. Lagar är vad jag förstått i grunden till för att skydda mot brottslighet inte piska gamla demenssjuka. Fy skäms.

  1
  1
 2. Hon kanske har pengar på banken (som sonen inte kommer åt), kanske har hon pension efter sina år i England, kanske sonen/familjen betalat en del av hennes kostnader, vem vet efter den torftiga artikeln.
  Annars ser vi ju exempel på att det räcker nästan med skoskav för att få uppehållstillstånd i Sverige.

 3. Vem betalar hennes månatliga egenavgift och vårdkostnader nu ? Det är lite håligheter i den här historien som borde klarläggas…

  11
  1
 4. Den svenska rättvisan när den visar upp sitt rätta jag, en försvarslös dement !!!
  Otrolig rättsröta i det nya idiot sverige.
  kommer sossar o vänstern sätta in någon protest – nej
  men alla andra avarter som skjuter och bombar sönder samhället skall det ösas tårar över.
  man blir mindre klok för varje dag som går

  20
  1
  • Ja det är något som inte stämmer . När hon flyttade hit så var hon EU emigrant och bara för att England går ur EU så gör det inte att hon förlorar något av den EU status hon fick när hon flyttade

 5. Fel kön, fel religion, för gammal och inte tillräckligt kriminell, förmodligen fel hud, hår och ögonfärg dessutom Ärligt talat i det här fafallet borde Alzheimer sjukan i sig ge henne dispans.

  35
  1
 6. Så de har inga problem med att ge muslimer från Asien uppehållstillstånd utan legitimation men de kan inte ge en brittisk medborgare uppehållstillstånd på grund av att passet är lite gammalt.

  Snacka om att sila mygg och svälja kameler.

  Frågan blir då, vad hade hänt om detta var en iranier?

  Nu säger inte artikeln något om vem handläggaren är. Men min gissning är att hon heter något på Aisha eller liknande.

  38
  2
 7. Vi måste inse att det är skillnad på en person från grannländerna och en kriminell muslim.

  Har denna kvinna varit muslim och kriminell så har hon naturligtvis fått stanna och blivit försörjd av dina och mina skattepengar.

  42
  3
 8. Det gäller att prioritera! Här ger vi svenskt medborgarskap till en förrymd och efterlyst mördare som har stuckit till sitt gamla hemland!

  42
  3
  • Har egen erfarenhet av det stelbenta svenska byråkratin. Genom att det inte krävs eftertanke eller empati, bland byråkraterna, händer vansinnigheter på löpande band.
   Ni som ruskar på er, går vidare och släpper ex.vis denna nyhet, kommer själv att få uppleva idiotin, om någon nära anhörig skulle råka bli långtidssjuk och i behov av hjälp med det vi andra fixar med telefonen!

   36
   • Hej Dissidenten.
    Ofta begås Tjänstefel och andra brott.
    Svensken är tyvärr obenägen att polisanmäla grova brott när myndigheter är misstänkta.

    Om du inte redan läst igenom Brottsbalken och särskilt Brottsbalken Kap 20 och 23 samt 18 §5 så uppmanar jag Dig och andra att göra det.

    Frasen ”-ring till någon annan” innebär brott mot Förvaltningslagen. Det vill säga Tjänstefel som skall anmälas.

    Jag känner till den Svenska doktrinen men gör anmälan ändå.
    Med vänlig hälsning
    Tomas.
    Åsså dissident.

    9
    2

Kommentera