Ukrainska Olga har fast jobb – men nekas få ett svenskt personnummer

INVANDRING. Ukrainska Olga har fast jobb i Sverige. Men hon får inget svenskt personnummer. Det innebär att hon till exempel inte får ett mobilt bank-id. – Jag är inte inne i systemet och blir inte behandlad som en jämlike, säger Olga, rapporterar TV4.

Trots att det inte är någon fred i sikte i Ukraina håller regeringen fast vid att flyktingarna ska fortsätta ha sina tillfälliga samordningsnummer. Personer som omfattas av massflyktsdirektivet får som regel inte ett personnummer, vilket gör att man till exempel inte kan få ett mobilt bank-id.

Och experter tycker att regeringen förhalar integrationsarbetet. Peo Hansen, statsvetare vid Linköpings universitet, menar att det borde vara enkelt att göra det lättare för de som flytt från Ukraina. – Vi vet inte när det här kriget tar slut och det är lika bra att planera och ha framförhållning, det blir bäst för alla parter, säger Peo Hansen.

Regeringen står fast vid att inte ge ut svenska personnummer, men man har lagt fram ett lagförslag kring samordningsnumren.

Det är ju bekymmersamt, men den första september träder det också i kraft en ny lagstiftning som för stärka samordningsnumren och göra dem mer användbara. Regeringen kommer att följa det här noga för att se till att det fungerar på riktigt, säger Maria Malmer Stenergard (M), migrationsminister.

-Pettersson säger att det är svårare för människor från Ukraina som arbetar att få personnummer än för människor från MENA som inte arbetar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Ukrainska Olga har fast jobb – men nekas få ett svenskt personnummer

 1. Det verkar som dom flesta politiker är utsläppta från något dårhus
  dom kan ju för fan knappast fatta ett enda riktigt beslut,jag trodde
  i min enfald att det skulle bli bättre med en ny regering men så icke
  dom agerar ju som skock hyptoniserade höns,inget blir rätt.

  9
  3
 2. Ärliga och flitiga människor bör söka sig någon annanstans.

  I Sverige föredrar vi kriminella utlänningar som har rätt religion, är analfabeter eller lågutbildade, rätt pigmentering och är dysfunktionella och socio kulturellt efterblivna.

  De skyddas av rättssystemet men faen tar en etnisk svensk om han cyklar utan ljus på natten.

  21
  2
 3. Sverige skulle må bra av att ta in de här flyktingarna och ge dom vad de behöver eftersom de vill vara självförsörjande. Vi behöver tyvärr den balansen. Men myndigheterna verkar inte vilja hjälpa flyktingar, som redan är anpassade till samhällskulturen, lagliga i sin vandel och klarar sig själva. Visst är det något fel på myndigheterna, som genast bör åtgärdas genom att byta ut vissa chefer.

  27
  3
 4. Men kriminella får Svenskt medborgarskap utan krav, så fungerar det i toklandet.
  Uppenbarligen vill våra politiker ha inbördeskrig.

  42
  2
 5. Men hon skall inte betala svensk skatt . Hon skall ju betala i
  ukriana . Och sen skall hon ju få bostad av Sveriges hon är ju flykting och skall försörjas av godhetsknarkande sossialister . Hon har ju samma rättigheter som Maggan toy Boys !!

  31
  2
 6. Hon är ingen hucklekärring, och då jobbar migränverket emot alla andra…

  54
  1
 7. Nej hon kommer förmodligen från fel land,man ska komma från Mena länderna då ordnar sig allt på ett kick? Personer som har jobb, nej det ska vara bidragstagare enligt alla
  vänsterjönsar, dom har aldrig snappat att det är jobb som får ihop pengar till alla
  system, dom tror nämligen att fattas det pengar är det bara att trycka nya, så brukar
  det fungera i kommunistländer, som den Svenska vänstern är stora anhängare av!

  56
  1
  • Dom riktiga flyktingarna (från Ukraina) borde ha flytt via något valfritt Mena-land och därifrån hit. Dels hade dom då kommit från Mena, dels hade dom kunnat resa igenom hela Europa till Sverige, precis som Menaiter gör. Och åsidosätter första-lands-principen. Vänsterblocket försöker också höja skatterna eller alt. så uppfinner dom nya skatter vartefter behov.

   43
   1
 8. Hon får väl råna någon, sen får hon enkelt både personnummer, bankkonto och ICA-kort, som alla “riktiga” kriminella invällare.

  61
  1

Kommentera