Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill flyttar till Sverige med barnen

INVANDRING. Prinsessan Madeleine, Chris O’Neill och familjen ska flytta hem till Sverige. Chris O’Neill kommer behöva ställa sig i kön och ansöka om uppehållstillstånd. ”Det finns inga undantag för tredjelandsmedborgare som ansöker om uppehållstillstånd på grund av anknytning till kungligheter,” skriver Migrationsverket på Facebook.

Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill med barnen Prinsessan Leonore, Prins Nicolas och Prinsessan Adrienne.

H.K.H. Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill med familj flyttar hem till Stockholm i augusti månad 2023.
Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill har beslutat att familjen tills vidare ska vara bosatt i Sverige.
Prinsessan Leonore och Prins Nicolas påbörjar under hösten skolgång i Stockholm. Prinsessan Adrienne kommer att gå i förskola. I och med flytten bosätter sig Prinsessfamiljen i våningen på H.M. Konungens hovstall i Stockholm, skriver Kungahuset i ett pressmeddelande.

Madeleine och Christoper har varit gifta sedan 2013 och har tre barn ihop så det är knappast ett skenäktenskap.

Christopher O’Neill är brittisk medborgare och han kommer i sitt arbete att utgå från Sverige: ”Det finns inga undantag för tredjelandsmedborgare som ansöker om uppehållstillstånd på grund av anknytning till kungligheter. Migrationsverket har inte heller några förenklade rutiner för detta och ärenden hanteras därför enligt den vanliga processen.”

-Pettersson säger att givetvis ska paret inte ha några förmåner från Migrationsverket men varför ska det vara en process. Chris O’Neill behöver ett uppehållstillstånd för att få registrera sin bostad i Sverige. Ett sådant ska ges inom nio månader efter att ansökan skickas in, om familjeanknytning föreligger, enligt utlänningslagen.

Nio månader??? Det är uppenbart att familjen har rätt att bo i Sverige, Migrationsverket vet vilka de är, prinsessan Madeleine får inget apanage så familjen är självförsörjande. Vad är problemet när tusentals icke självförsörjande bidragstagare med okänd identitet får uppehållstillstånd utan problem.

Hur många andra familjer där den ena är svensk medborgare får vänta på Migrationsverkets byråkrati och krångel?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill flyttar till Sverige med barnen

  • Jens/Jöns, varför ska jag skriva om något du redan läst?

   Är inte invandring och uppehållstillstånd intressant för dig så byt blogg eller starta en egen.

   6
   1
 1. “Vad är problemet…”
  Åh, ska vi se här. Han är en vit kristen självförsörjande man. Mer problematiskt än det blir det inte. Det finns ingen anledning överhuvudtaget att ge en sådan man uppehållstillstånd i Sverige enligt socialisterna på Migrationsverket.

  31
 2. Araber och negrer utan verifierad identitet men en invöad snyfthistoria är däremot hjärtligt välkomna.

  43
  1
 3. Migrationsverket tycks helt verklighetsfrånvända. Dvs. mer vansinniga än man kunde tro. Skulle det inte vara självklart att välkomna en väl fungerande, självförsörjande familj att bosätta sig i Sverige. Jag ser det enbart vara en tillgång. Vad är problemet? Hur är det ställt med Migrationsverket egentligen? Det kanske är dags byta ut några egenmäktiga aktivister där.

  35
 4. Snubben med fläskkotlett frillan kan gott få bida sin tid. Behöver vi honom, kanske om han betalar skatt här?

  8
  17
 5. “Madeleine får inget apanage så familjen är självförsörjande.”

  Apanaget är istället för livräntan för den av Jean-Baptiste Jules Bernadotte betalade statsskulden. Kan med andra ord likställas med ränteinkomst.

  17
  5
  • Argus, förlåt. Jag tar om, prinsessan Madeleine får ingen ränteinkomst efter Jean-Baptiste Jules Bernadotte…

  • Han löste Sveriges skulder med att betala omkr 900 miljoner i dagens penningvärde med sina egna medel. Pengar som egentligen aldrig återbetalades.
   Apanaget är väl någon slags lön för jobbet som kung.

   13

Kommentera