Nazistisk milis uppviglar till tortyr och mord på ukrainska fångar

NAZISM. Ett av president Vladimir Putins mål med att inleda den speciella militära operationen var att Ukraina skulle avnazifieras. Det målet var omöjligt från början eftersom det inte fanns något att avnazifiera. Putin borde ha koncentrerat sig på nazisterna i de egna leden i stället så kanske han hade lyckats.

Den nazistiska paramilitära gruppen Insatsstyrka Rusich slåss i Ukraina för Rysslands räkning. Gruppen har beordrat mord och tortyr av krigsfångar.  Gruppen är även kopplad till den ökända nazistiska Wagner-gruppen, rapporterar The Guardian. 

I Ukraina uppmanar Rusich i sin telegramkanal till krigsbrott. Den 22 september gavs order om att ”Förstöra fångar på plats”. Rusich har även publicerat order om att fångar ska dödas efter förhör. Gruppen uppmanar även att mördade fångars familjer kontaktas för att krävas på lösensummor för information om var de kan hitta sin familjemedlems kropp.

I gruppens telegramkonto uppmanas till tortyr och avlägsnandet av kroppsdelar. Gruppen har som en reaktion på fångutväxlingar också gett order om att inte rapportera om sina krigsfångar till högre befäl. Istället ska fångar rapporteras som redan ”skadade eller döende”.

Aktiva i tidigare krig: Insatsstyrka Rusich är ökända för sin brutalitet i kriget i Syrien och på Krim i samband med Rysslands invasion och annektering av Krim 2014. Efter Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina den 24 februari har gruppen åter synts till i Ukraina, nu i Donbas-regionen, Kherson och Kharkiv, rapporterar Guardian.

Adam Hadley på Tech against Terrorism, ett internationellt initiativ för att bekämpa terroraktivitet på internet och som får stöd av FN, uppmanar demokratier att utreda om gruppen ska terroristklassas. Något som förutom sanktioner skulle försvåra för guppen att använda sig av plattformar på internet för att koordinera attacker, rekrytera och sprida propaganda.

Ryssland har i kriget i Ukraina gjort sig skyldiga till åtskilliga krigsbrott. En utredning av FN kan konstatera att Ryssland bland annat systematiskt gör sig skyldigt till bombningar av civila områden, avrättningar, tortyr och ”ohyggligt sexuellt våld”.

Massgravar och våldtäkter: I Butja, Hosomel och Borodjanka har flera massgravar med torterade och mördade civila upptäckts efter att områdena befriats från rysk ockupation. I takt med att nya områden befrias  upptäcks nya massgravar och nya fasansfulla övergrepp.

FN ska nu besöka Izjum i Charkiv-regionen där över 440 kroppar hittats i massgravar i en skog. Den Internationella domstolen i Haag behandlar samtidigt ett mål där Ryssland står anklagat för folkmord. I Europadomstolen står Ryssland anklagade för grova brott mot de mänskliga rättigheterna.

Rysk soldat kastrerade ukrainsk fånge

-Pettersson tycker det är konstigt att Putin och Putins propagandapluton på bloggen som ofta skriver om nazister inte nämner de ryska. Däremot tar de upp Azovbataljonen som sedan 2014 är ett reguljärt förband i den Ukrainska armén.

Brunsmetningen av Azov passar Kremls syften

Nedan Rusich/Wagnergroup

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Nazistisk milis uppviglar till tortyr och mord på ukrainska fångar

 1. 13:18 kom första nazzen, väntar på en länk från tass, som jag såklart aldrig öppnar. Man vill ju inte riskera att bli spårad och få 15 år i Gulag. Att Wagner skulle vara en professionell yrkesarmé var det lögnaktigaste hittills idag.

  18
  7
  • Inga kommentarer från bloggens egna nazister Ulf Håkan Dahlberg och resten av patrasket ?

   24
   8
  • Wagner gruppen är en professionell privat arme’ och inget annat.
   USA/EU brukar stödja extremister för att uppnå önskade regimskiften (färgrevolution) i obekväma länder.
   Gullgossen Alexej navalnyj är ett lysande exempel på en nyttig idiot år kommunisterna i västvärlden.

   https://youtu.be/Yba-LJ8clgc

   7
   24
 2. På sig själv känner man andra, som det heter. Det är därför som Putte babblar om nazister och sådant i Ukraina.

  32
  10

Kommentera