Grön energi – guldläge för förskingring

ENERGIPOLITIK. Vill du bli rik på någon annans bekostnad? Investeringar i så kallad grön energi erbjuder goda möjligheter att sko sig och låta någon annan ta hand om notan. Om det finns en möjlighet att tjäna enormt med pengar på andra människors godtrogenhet, finns det då en risk att någon faktiskt utnyttjar situationen till sin fördel med ljusskygga metoder? De flesta människor skulle nog svara ja på den frågan.

EU beslutade 2020 om en satsning på vätgas för att nå klimatneutralitet senast 2050. Ramen omfattar 470 miljarder euro, ungefär 5 biljoner kronor.

Likafullt verkar det som om man inte ens tänkt tanken att alla inte har rent mjöl i påsen när det gäller så kallad ”grön” energi. Inom detta område finns det goda möjligheter att berika sig själv och skicka notan till någon annan. Med någon annan avses oftast skattebetalarna, även om det ibland skulle kunna vara andra investerare.

EU beslutade 2020 om en satsning på vätgas för att nå klimatneutralitet senast år 2050. Totalt omfattar ramen 470 miljarder euro, eller om man så vill nästan 5 biljoner kronor – 5 000 miljarder kronor. Detta rör sig inte i första hand om rena bidrag, utan till stor del om kreditgarantier till företag som etablerar förment grön teknik.

Kreditgarantier innebär att EU garanterar att ta över lånen om företaget går omkull. Ett annat sätt att säga samma sak är att EU:s skattebetalare får stå för fiolerna om satsningen blir en flopp. Därmed vet banker som lånar ut pengar till företaget att risken för deras del är noll.

Det finns det goda möjligheter att berika sig själv och skicka notan till skattebetalarna.

Läs vidare av Jan Blomgren på Epoch Times…

-Pettersson säger att det är tillfället som gör tjuven och EU bjuder på 5000 miljarder tillfällen…

Professor Jan Blomgren: Så här uppstod elkrisen i Sverige

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Grön energi – guldläge för förskingring

 1. Hela klimatrörelsen är svindleri. Det största svindleriet genom alla tider.
  De värsta svindlarna är oligarkerna i toppen av globalismen och hela miljörörelsen är lurade och nyttiga idioter.

  13
 2. Viktig röst inom viktig energiteknik. Jag förstår inte varför politiker och media är så ointresserade av verkligheten om energin. Den, som är intresserade av grönt stål tycks vara dom, som vet att de går skadefria och inte behöver skadas av merkostnaden. Se till att de först bygger sitt egna behov i så fall av elkraft utan att blanda in skattebetalarna.
  En ytterligare bild av energikrisens tekniska villkor är följande.
  “För att vårt elsystem ska fungera och vara stabilt behövs tillgång till rätt mängd el över hela landet, men också att elen håller tillräckligt hög kvalitet. Rotationsenergi är den rörelseenergi som finns kvar i våra stora generatorer när de väl är satta i snurr. Det är framför allt vår vattenkraft och kärnkraft som bidrar med rotationsenergi i det Svenska elsystemet.”
  https://www.uniper.energy/sv/sverige/om-uniper-i-sverige/ett-elsystem-i-balans/systemstabilitet
  Det verkar, som om endast SD-politiker och alternativmedia har greppat den här kunskapen.

  12
  4
 3. Sedan har vi den ypperliga “gröna omställningen av jordbruket” Vilka priser ger det? skyhöga naturligtvis” tycker redan att paprika, sallad, gurka och tomater är svindyra.

  19
  2
 4. Det finns en poäng i detta med vätgas!? Det är ju då att om man har gott om energi som kärnkraft !!
  Då skulle man under låg förbrukning alltså på natten kunna använda det överskottet an energi för att just produsera vätgas!!? Denna vägas den skulle man kunna anvnda när det brist på energi. Det är ju en fördel att med en kärnreaktor ta ut ett jämt energiflödet! . Det är identligen en utmärkt metod variera och j
  Man ut olika enegi sårter på ..
  men problemet är ju den korruption dom partikontelataionen miljömuppar center och sossialdemokrat lidae av man blir ju mörkrädd när man hör Maggan haggan och dom mentala missfall hon drev din regeri med

  14
  2
 5. Jag känner mig lurad redan nu, men jag har mig själv att skylla.

  12
  1

Kommentera