Tysk vapenjätte vill bygga stridsvagnar i Ukraina

UKRAINA. Den tyska vapenjätten Rheinmetall överväger att bygga en stridsvagnsfabrik i Ukraina för drygt två miljarder kronor, rapporterar Der Spiegel.

Rheinmetall Panther-stridsvagn på en vapenmässa i Frankrike Foto Benoit Tessier

Fabriken beräknas kosta runt 200 miljoner euro – motsvarande 2,2 miljarder kronor. Den ska kunna producera upp till 400 stridsvagnar av typen Panther KF51 årligen när den står klar, enligt företagets vd Armin Papperger.

Han säger att han haft ”lovande” samtal med den ukrainska regeringen och att han hoppas på ett beslut inom två månader.

Ukraina har bedömt att det behövs mellan 600–800 stridsvagnar för att kunna bekämpa den ryska invasionen.

-Pettersson tror det är bättre att producera vapen i grannländerna och transportera dem till Ukraina…

Panther KF51 är en vidareutveckling av Leopard 2

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Tysk vapenjätte vill bygga stridsvagnar i Ukraina

 1. Visserligen en knappfelskrivning, det skulle vara investering men blev incestering men kanske inte så fel när H.D. tror att Tyskland investerar i ett besegrat land där allt blir förstört, stulit av ryssar, ukrainare dödade eller transporterade till Gualag i Sebirien. Tiden får visa om ukrainska folket är starkare än de monsterösa putinisterna.

  Om du Håkan Dahlberg är putinist erkänn då att du vill döda både ryssar och ukrainare för att nå ditt mål. Ryssland utan Ukraina är ett land. Ryssland med Ukraina är ett rike. Simsalabim blir det fred för evigt när folkrätten inte har respekterats.

  12
  12
 2. Vi tar det väl i tre steg:
  1) skicka befintliga Leo till Ukraina och destruera ryssarnas skrot.
  2) bygg nya i Tyskland
  3) på sikt kanske ett befriat Ukraina kan få någon fabrik.

  Det viktigaste just nu är att invasionen stoppas och att de ryska terroristerna utplånas.

  31
  14
  • Det är ju välkänt för alla som INTE enbart läser/lyssnar på MSM, Public Service eller annan Psyk.försvarskontrollerad media, att västvärlden helt enkelt inte har den infrastruktur som erfordras för att producera krigsmateriel. De flesta uppgifter är journalistiska önskemål.

   I Ryssland har man sedan flera år bakåt en dylik infrastruktur igång och i o m krigsutbrottet gasade de på produktionen. Västvärlden var ju behjälpliga med att skapa incitament hos Ryssland för att skapa en fungerande infrastruktur tack vare alla “embargon” etc. Dessa embargon har funnits i 10-tals år. Undra på att Ryssland blivit allt mer misstänksam mot västländerna och vänt sig från EU, USA etc. Västländernas befolkningar är dock så parallellställda av den västliga propagandan att de inte fattar vad som pågått länge. Embargona kostade t ex EU-länderna åtskilliga miljoner arbetslösa och dessa jobb återkommer aldrig. Och Ryssland lider ingen långsiktig brist på insatsvaror för sin militär-industri. Vad man inte tillverkar själv, finns gott om att köpa utifrån. Ett fel i artikeln är att påstsås att enda chip-maskinen skulle vara Holländsk. Räkna INTE med detta, Varför skulle inte Ryssland, Kina eller andra, bl a Israel, sätta upp egen produktion?

   Nu först, drar man alltså igång stridsvagnsproduktion för att täcka behoven i Ukraina. Det tar ett par år att bygga och komma igång, samt varje stridsvagn tar månader att färdigställa. I Tyskland (eller något annat västland) finns inga produktionslinjer redo utöver för materiel som redan är beställd av någon. Och detta gäller hela det västliga militärindustriella komplexet. Dock ligger Ryssland före i o m att de har lärt sig snabbare och reagerat på vad de anser är Västliga provokationer sedan 2014.

   3
   1
   • Svammel-Roland. Du är otrolig.

    “Det är ju välkänt för alla som INTE enbart läser/lyssnar på MSM, Public Service eller annan Psyk.försvarskontrollerad media”

    Jag känner inte till att Ryssland är bra på att producera något eller att dom har infrastruktur för detta.

    Ryssland är en liten eftersatt ekonomi och senast igår klagade Putin på sanktionerna. Det skulle han knappast göra om Ryssland var oberörda.

    2
    1
 3. Att överväga incesteringar i Ukraina måste betyda att Putin blir förloraren. För vem vill sitta på en gren när den sågas av.

  12
  11
 4. Lite om ettor och nollor i det digitala samhället. Hur många dunkar
  vatten behövs och hur mycket kontanter går det att få ut med swish? Om påsksmällaren kommer!?

  17
  21
  • “hur mycket kontanter går det att få ut med swish”
   Det går inte att få ut några kontanter med swish. Swish är en del av det kontantlösa samhället!

   13
   • När det väl smäller är kontanter värdelösa. Kolla rubeln. 1 rubel är just nu värd 0 dollar/kronor/yen eller vad du vill. Den går inte att sälja. (Däremot kan man köpa rubel om man är korkad och vill betala Putins påhittade pris. Problemet är att man inte kan använda sina rubel till något annat än ersättning för dasspapper.)

    Det enda man ska stoppa i madrassen är guld, silver och unika samlarföremål!

    9
    4

Kommentera