Mord och våldtäkter beräknas öka de kommande åren

BROTTSLIGHET. De kommande tre åren beräknas särskilt resurskrävande brott såsom mord och våldtäkter att öka. Den bedömningen gör fem myndigheter i rättsväsendet som lämnat en rapport till regeringen om framtida volymer i rättskedjan.

Riksåklagare Petra Lundh

Antalet inkomna brottsmisstankar till Åklagarmyndigheten om de särskilt resurskrävande brotten förväntas öka med åtta procent, från 30 800 till 33 400 fram till 2026. Kraftigast ökningar förväntas för brottsgrupperna mord och våldtäkt. Rapporten visar även på fler unga i kriminella nätverk och fler brott mot barn.

De grövsta brotten kräver mycket resurser från polis, åklagare, domstolarna, Kriminalvården och andra aktörer inom rättsväsendet. På Åklagarmyndigheten har vi de senaste åren anställt många fler åklagare för att vi framöver ska ha tillräckligt många erfarna åklagare som kan arbeta med att utreda de grövsta brotten som ofta är både komplexa och svårutredda. Vi kommer fortsätta rekryteringarna i hög takt för att kunna möta behovet, säger riksåklagare Petra Lundh.

Totalt kommer antalet inkomna brottsmisstankar till Åklagarmyndigheten att minska med tre procent. Störst minskning står tillgreppsbrotten för, tex. stölder.

Rapporten Framtida verksamhetsvolymer i rättskedjan är skriven av Polismyndigheten, Åklagarmyndigheten, Sveriges Domstolar och Kriminalvården med stöd av Brottsförebyggande rådet.

Rapporten redovisar prognoser för perioden 2023-2026 om volymer av ärenden in till och ut från Polismyndigheten, antalet brottsmisstankar vid Åklagarmyndigheten och antalet brottmål vid tingsrätterna samt antalet verkställigheter inom Kriminalvården.

Prognoserna för Åklagarmyndigheten bygger på modellering av det historiska utfallet. Prognoserna tar inte hänsyn till framtida händelser som inte ligger i linje med det historiska utfallet.

Antalet åklagare har ökat med 24% de senaste fem åren.

 • 2018 – 948 åklagare
 • 2022 – 1173 åklagare

-Pettersson arbetar inte i rättsväsendet men jag anser att det inte hjälper med fler poliser, åklagare eller domare. Det som behövs är färre kriminella. Släpp inte in, utvisa eller lås in…

Avskriv skitmål – Pettersson åtalades i en politisk dom för att ha “lånat” en bild på Facebook. Jag fälldes, Dagens Nyheter friades för samma sak. Förundersökningen var på c:a 65 sidor, en polis reste från Stockholm till Nyköping för att förhöra mig. Det gick inte med telefon, jag fick resa till Stockholm för rättegång. Ett fruktansvärt slöseri. Åklagaren hade kunnat be fotografen som ville ha ersättning att kontakta mig.

En bild “lånad” från en öppen och offentlig sida på Facebook resulterade i detta…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Mord och våldtäkter beräknas öka de kommande åren

 1. Nyp till! Hårt och bestämt! Det enda språk dessa skithögar begriper. Sluta med daltandet och plocka bort “kvinnliga” lagmän! Tyvärr är det som så att vänlighet missförstås och därför fungerar inte detta – vilket har bevisats de senaste åren.

 2. Med mångfalden kommer mångfald med brott!

  Lite märkligt är att det finns kurser i “Mångkulturell arbetsplats”
  https://verktyg.moderskeppet.se/kurs/mangkulturell-arbetsplats/?utm_source=Moderskeppet&utm_campaign=b5634ffb8e-launch2023alla4&utm_medium=email&utm_term=0_-faa6fa8ffa-%5BLIST_EMAIL_ID%5D

  bla annat så ingår:
  Robert lär dig:
  Varför du ska omfamna mångkultur på din arbetsplats.
  Vad en kultur är och hur kulturskillnader kan orsaka kulturkrockar.
  Fördelar och vinster med mångkultur på arbetsplatsen.
  Hur olika kulturer värderar och ser på arbete, tid, information och brister.
  Språklig inkludering och interkulturell kommunikation.
  Hur du introducerar medarbetare med annan kulturell bakgrund till arbetsplatsen.
  Hur du ökar tolerans bland medarbetare och främjar ett inkluderande klimat.

  Hur många fler institutioner lär ut att vi ska gilla mångkultur?
  Hjärntvätt är namnet!
  I sverigehatet och globalismens namn.

  15
 3. Enligt dansk statistik på området är andra generationen betydligt mer brottsbenägen än första generationen, så det kommer mera

  14
 4. MEN för i hela vetet, om nu insikten om en ökad brottsfrekvens framöver de facto finns,
  se då till att ORSAKERNA till kriminaliteten försvinner från Sverige..!!!
  UTVISA SMUTSEN

  15
 5. Sverige har aldrig varit tryggare än nu. Risken att råka ut för brott är liten, eller??

  13
 6. Nu när det är fint väder så passa på att cykla lite, men var försiktiga så inte farbror blå kommer och tar er för att ni inte har fungerande lyse på dan och ringklocka/reflexer på hjulen och hjälm.
  Och håll farten, det är viktigare/enklare än att stoppa de verkliga busarna.

  Ut i solen för lite D-vitamin, det är bra mot senitton-bluffen…..och överhuvudtaget bra mot mycket.

  11
 7. Ja brotten ökar förstås om man ska fortsätta behandla brottslingar, med större hänsyn än vad laglydiga medborgare blir behandlade. Första viktiga åtgärden är att börja utvisa obligatoriskt för grova brott. Misstänker man att det finns stöldgods, illegala vapen, stora knarkgömmor någonstans så ska det göras husrannsakan obligatoriskt, det är en av myndigheternas andra viktiga uppdrag. Varför man går fram med sammetshandskarna och stryker brottsligheten medhårs är väl att gamla vänsterparadigmet fortfarande tack vare viss media är fastsmetat i ett dysfunktionellt samhälle. Så än är det nog inte helt kört men jag är övertygad om att extra många enkla åtgärder krävs ganska snabbt. Låt polisen göra det de är ämnade för i sina jobb.

  25
 8. Varför är regering och rättsväsendet så flata och mesiga? Är det islamismen och typ påskupproret som skrämmer?

  Om man INTE tar tag i problemen med kriminella migranter nu kommer det att bli långt mycket värre senare.

  Jag trodde paradigmskiften skulle innebära en skärpning av daltandet med kriminella migranter men jag ser inget positivt hända.

  Så länge som föräldraansvaret är NOLL (0) för migrantfamiljer kommer kommande generationer bara att ta med sig sina socio kulturellt efterblivna handlingsmönster generation för generation.

  Det finns ett sätt att visa de migranter som tagit sig hit och lever på kriminalitet att måttet är rågat. NU FÖLJER UTVISNING och det utan någon som helst kompensation ekonomiskt. Gäller hela familjer!!! De goda, naiva och verklighetsförnekande måste förstå att vi INTE kan rädda världen utan att vi själva går under.

  33
 9. Allt enligt Olof Palmes och Fredrik Reinfeldts önskemål och planering.

  30
  1
  • Jag läste om en Pappa i ett välbeställt område som var mycket upprörd.Han hade upptäckt att Sonen och hans kompisar lekte gangsters.Dom tyckte tydligen att dom var så “häftiga” med sina poseringar med vapen och guldkedjor och rapmusik som förhärligar våldet.Pappan undrade i sin vanmakt hur det är möjligt att dom kunde ha dessa att se upp till.När man börjar beundra dessa avarter av mänskligheten så har den moraliska kompassen spårat ur rejält.Tydligen är detta inget ovanligt fenomen hos våra uppväxande Svenska tonårsgrabbar…..

   21
 10. Självklart kommer brottsligheten att öka, så länge importen av brottslingar fortsätter.
  Är någon förvånad?
  Men det går enkelt att minska brottsligheten, genom att skicka hem brottslingarna.

  44

Kommentera