Saab får beställningar på försvarsmateriel för åtta miljarder

FÖRSVARSMATERIAL. Saab har tecknat ett ramavtal med regeringen i ett land i västvärlden och tagit emot beställningar under avtalet gällande ett antal försvarssystem. Det totala ordervärdet är cirka 8 miljarder SEK och leveranser är planerade 2023-2026.

Saab’s Giraffe 1X radar

Beställningarna omfattar Saabs granatgevär Carl-Gustaf®, det korträckviddiga luftvärnssystemet RBS 70 NG och radarsystemet Giraffe 1X. På grund av branschens karaktär och omständigheter som rör kunden samt nationella säkerhetsintressen kommer ingen ytterligare information om dessa beställningar eller kunden att offentliggöras.

Vi är stolta att leverera de världsledande förmågorna som ingår i Saabs produktportfölj. Med den här beställningen fortsätter vi att verka för vårt syfte att bidra till trygghet för människor och samhällen, säger Saabs VD och koncernchef Micael Johansson.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Saab får beställningar på försvarsmateriel för åtta miljarder

 1. Jag har inget emot att det byggs och exporteras vapen, så länge de används för att bekämpa Putins armé i Ukraina 🇺🇦.

  6
  6
 2. Jag har inget emot att länder köper/tillverkar vapen om de används i ordets bemärkelse “FÖRSVARSMATERIAL/ FÖRSVARSSYSTEM”.

  Men när det sitter korrupta ledare i snart varenda land så gör det mig bara orolig inför framtiden.
  Maktelitens törst efter makt och pengar är det största hotet mot mänskligheten.

  17
  2

Kommentera