Reste sju gånger till Turkiet för att tvätta 23 miljoner – nu är de permanent utvisade

BROTTSLIGHET. Bloggen har flera gånger skrivit om “svenskar” som rest till Köpenhamns flygplats Kastrup med stora summor kontanter som de försökt transportera till Istanbuls flygplats och sedan vidare. Istanbul är ett nav för hela Mellanöstern och Afrika.

Köpenhamns tingsrätt har precis dömt två svenska motborgare för försök till penningtvätt av särskilt grov karaktär, efter att de transporterat valuta motsvarande cirka 23 miljoner kronor via Köpenhamns flygplats, skriver Den Korte Avis.

En 37-årig man och en 34-årig man har dömts till två år och nio månader i fängelse och tre års fängelse för att ha smugglat valuta motsvarande 23 miljoner danska kronor via Köpenhamns flygplats.

De har dömts för att ha rest mellan Danmark och Turkiet totalt sju gånger, dit de har transporterat omkring 18 miljoner danska kronor under perioden från slutet av november till början av februari. De greps i samband med en annan resa i mitten av februari 2022, där de hade cirka fem miljoner kronor i beslag, som beslagtogs.

Förutom fängelse dömdes de två männen till permanent utvisning från Danmark.

***

TIDIGARE 2022-10-22 Ännu en “svensk” greps på Köpenhamns flygplats med två miljoner kronor

BROTTSLIGHET. ”Svenska” valutasmugglare gripna på Kastrup igen, skrev bloggen igår och det var inte första gången. I går, fredags greps ytterligare en “svensk” på Köpenhamns flygplats i Kastrup med cirka två miljoner kronor i utländsk valuta i resväskan, enligt EkstraBladet. Totalt har ett 20-tal “svenskar” gripits på flygplatsen i år då de var på väg till Turkiet med stora summor pengar.

Pengarna var tänkt att flyttas från Danmark till Turkiet, säger åklagarmyndigheten, som menar att pengarna härstammar från brottslighet antingen direkt eller indirekt. Istanbul är ett nav varifrån du kan ta dig vidare till Irak, Kurdistan, Syrien, Somalia osv.

“Svensken” var på väg till Istanbul när pengarna hittas i hans resväska. Han är nu anhållen, åtalad för penningtvätt och kommer att ställas inför grundlagsförhandling i morgon, säger vaktchef Espen Godiksen på fredagskvällen.

Mannen ansluter sig till en rad svenskar som har gripits med stora summor pengar på flygplatsen under året.

Hittills i år har det förekommit ungefär tio liknande fall av transport av kontanter från flygplatsen i Kastrup, sade vice polisinspektör Peter Reisz vid Köpenhamnspolisen på torsdagen.

Gemensamt är att alla kurirer har haft en biljett till Turkiet. Totalt har ett 20-tal personer åtalats i de många fallen, varav några handlar om flera miljoner kronor.

Till exempel greps sju svenska medborgare den 30 september med totalt 12 miljoner kronor.

En del av transporterna avslöjades i februari, men trafiken fortsätter trots gripanden och frihetsberövanden. Två män, som avslöjades i februari i år, har åtalats för en lång rad pengaresor till Istanbul. Totalt ska de ha fört motsvarande 45 miljoner danska kronor till Turkiet, hävdar åklagaren.

-Pettersson noterar att TT och svenska medier skriver svenskar medan danska medier skriver svenska medborgare med annan etnicitet än svensk. Klart är att hundratals miljoner med kriminella pengar försvinner ur landet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Reste sju gånger till Turkiet för att tvätta 23 miljoner – nu är de permanent utvisade

 1. Vid dom i Sverige skulle de aldrig ha utvisats! De är utvisade från Danmark, men reste ju bara över sundet så är det “fritt fram”.

  I Danmark betyder utvisning just detta. I Sverige betyder det bara livstids bidragsförsörjning!

 2. Den NAIVA Sossen fd.svetsare, ” det blir vinst längre fram ”
  Den hemska Moderaten ” Tack för att ni valde Sverige ”
  Detta är bara två av tiotals politikerna som har förstört Sverige.

 3. Vi borde aldrig tagit in dem. Svenskar ska bo i Sverige. Turkar ska bo i Turkiet. Hade vi inte haft dem här hade vi inte droger, inga skjutningar etc. Jag gillar inte att se utlänningar som bor här. De har ingen hyfs och de tär på systemet. Låt Sverige bli svenskt igen. Ut med utlänningarna.

  29
  • Tyvärr precis det. Och härifrån kommer de väl aldrig att utvisas eftersom de anpassat sig så bra och anknytning och bla bla bla…

   46

Kommentera