Möten om det misslyckade Brexit

STORBRITANNIEN & EU. Högt uppsatta politiker inom Storbritanniens styrande Toryparti och Labouroppositionen har haft hemliga möten om misstag som skett kring Brexit, rapporterar The Guardian.

Diskussionerna ska ha gällt hur Storbritannien kan ”få brexit att fungera bättre tillsammans med våra europeiska grannar”.

Huvudinriktningen var att […] brexit inte levererar och att vår ekonomi är svag, säger en källa.

Tidningen skriver att det ovanliga mötet visar att det finns en ökande acceptans bland politiker i båda partierna för att Brexit i sin nuvarande form skadar den brittiska ekonomin och minskar landets strategiska inflytande i världen.

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak har i tysthet bett sina ministrar och högt uppsatta tjänstemän att planera för hur relationen med EU kan återuppbyggas efter den uppslitande brexit-skilsmässan. Det uppger källor för Bloomberg.

Behovet av ett närmare samarbete med EU uppges delvis komma ur Rysslands krig mot Ukraina.

-Pettersson antar att en av Vladimir Putins högsta önskningar är att Europa och Nato splittras så han kan gå på ett land i taget…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Möten om det misslyckade Brexit

  1. “En källa” säger att Englands ekonomi är svag, EUs ekonomi är ännu svagare. England hade tur som slapp ur skiten, nu kan de slänga ut pensionsräddarna utan att Ylva Johansson sätter käpp i hjulet.

    16

Kommentera