Kvinna tog emot bidrag – trots att barnen flyttat utomlands

BEDRÄGERI & INVANDRING. Försäkringskassan kräver att en sjubarnsmamma betalar tillbaka barnbidrag och flerbarnstillägg på 112000 kronor, då barnen inte befunnit sig i Sverige, skriver Eskilstuna-Kuriren, bakom betalvägg.

Mamman har överklagat till Förvaltningsrätten då hon menar att barnen fördes ut ur Sverige utan hennes medgivande, då pappan bestämmer i familjen.

I en färsk dom framgår att Förvaltningsrätten valt att gå på Försäkringskassans linje, vilket innebär att mamman ska betala tillbaka bidragen.

Dock anser domstolen att information om förhållandena gällande kvinnans ekonomiska förutsättningar saknas, förutom att hon har en låg inkomst.

Försäkringskassan utreder därför om skulden ska avskrivas.

-Pettersson undrar om inte Försäkringskassan kan betala en enkelbiljett åt kvinnan så hon kan återförenas med sina barn…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

27 thoughts on “Kvinna tog emot bidrag – trots att barnen flyttat utomlands

 1. Hon har rollen att vara sedelmaskin åt familjen i hemlandet!

  Precis som de medflyttande pensionärerna som påstås vara föräldrar till hitflyttande utlänningar! En egen sedelautomat sittandes på en pall i köket!

  23
 2. Den som på allvar tror att den nya regeringen kommer att ta tag i bidragsproblemen som skapats genom massinvandringen räcker upp en hand.

  (SD) tiger som vanligt!!! VI SOM TRODDE PÅ FÖRÄNDRING BLEV LURADE!!!!

  31
  3
   • Sd har inte svikit, utan tagit upp dessa frågor vid ett flertal tillfällen, som du verkar ha missat. Regeringen sviker hela tiden ingångna avtal, utan att SD kan göra något om man inte hotar att fälla regeringen.
    SD är ju i minoritet i förhållande till regeringspartierna och kan nog skrika sig blåa utan att någonting händer.
    Inser nu att det enda som kan göra skillnad är just ett hot om att sluta stödja regeringen överhuvudtaget.

    16
  • Sala
   Vad fick dig att tro på en förändring, det blir nog ingen återvandring och utlänningarna kommer att fortsätta välla in.

 3. Månggifte är väl liksom barnäktenskap är väl förbjudna i Sverige men bara på papperet. I verkligheten ser myndigheterna mellan fingrarna för detta på samma sätt som den illa dolda prostitutionen som kallas ”njutningsäktenskap”. Vad är minsta gemensamma nämnare för dessa avarter? Är det denna MGN, som gör att våra annars så nitiska myndigheter blundar?

  33
 4. Låter som bästa alternativet, att hon åker hem till barnen. Hon har uppenbarligen inget i Sverige att göra.

  41
 5. Apropå bidrag.
  Socialsekreterare Birgitta Sparf skriver om mammor från MellanÖstern och NordAfrika och deras ständigt nya krav på insatser från samhället, – de vet allt om alla sina rättigheter, men väldigt lite om sina skyldigheter. Ett samhälle där det förekommer att en socialsekreterare får höra av en nyinflyttad och nybliven mamma från MENA att det är hennes mänskliga rättighet att få en ny barnvagn från Bugaboo för 10 796 kr, som tidigare kostat 14 299 kr.

  Birgitta Sparf beskriver ett typiskt exempel:
  Aisha har ”valt Sverige” då hon vet att hon kommer att få väldigt bra betalt för att föda barn här. Ju fler barn, desto bättre betalt. Aisha informeras utförligt om att hon måste anmäla sig på Arbetsförmedling och gå på SFI för att få rätt till bidrag. Tre veckor senare meddelar Aisha att hon är gravid och tyvärr inte kan gå på SFI. Hon informeras då om att graviditet inte på något sätt utgör ett hinder för att gå på SFI. Aishas arabiske läkare (som är förvånansvärt populär bland många klienter) inkommer efter en vecka med läkarintyg som intygar att Aisha på grund av oro, trötthet, graviditet, psykisk insufficiens, posttraumatiskt stressyndrom, lumbago och yrselproblematik är förhindrad att delta i SFI-undervisning. Och eftersom hon är ”sjuk” får hon socialbidrag.

  Ett år och nio månader senare och nu också med föräldrapenning på grundnivå, plus barnbidrag och bostadsbidrag, är det äntligen dags för Aisha att sätta igång med sin SFI. Aisha meddelar då att hon skilt sig. och att hennes man Ahmed har försvunnit. Dessutom är hon gravid igen och vill veta hur man ansöker om underhållsstöd från Försäkringskassan, men får information om att det varken spelar roll att mannen ”försvunnit” eller att hon är gravid igen, hon ska ändå gå på SFI. Då kommer ett nytt läkarintyg, lika som det förra, med tillägget ”krisreaktion vid skilsmässa”.
  ”När en bugaboo-vagn blivit en mänsklig rättighet”:
  https://detgodasamhallet.com/2023/01/11/birgitta-sparf-nar-en-bugaboo-vagn-blivit-en-mansklig-rattighet/

  36
 6. Är det någon längre som tror att Nya Regeringen kommer att sätta stopp på vansinnet som pågår i vårt land kommer att bli normalt igen ?
  Reinfeldts och Löfvens samt M.Anderssons politik kommer att bestå !

  34
  • Inte så länge Johan Persson och Ebba är med. Även Kristersson har en stor benägenhet att sitta nöjd och helst inget göra. Hans intresse påminner i högsta grad om Löfvens intresse för att glassa omkring bland de EUs ledarskap.

   13
 7. Häromdagen en högt uppsatt politiker verksam i Somalia som fick bidrag
  Det är det Magdalena och jag kallar ORDNING OCH REDA I FINANSERNA.
  Och tycker man inte så är man RASIST.
  BASTA.

  33
 8. Man kan ana hur det egentligen ligger till (ref Jönköping för ett par år sedan)!
  Kvinnan är alltså en av upp till 4 andra hustrur. Alla har de lägenheter från Soc. Mannen reser runt bland fruarna och samlar in deras pengar, som han sänder till hemlandet för att investera.
  Beträffande kvinnan/kvinnorna finns det 2 spår. Antingen är de 7 barnen vad alla kvinnorna fött i Sverige, men när en av kvinnorna föder, så “lånar” de andra fruarna barnet och registrera ett nytt eget barn.
  Alternativt, så stämmer det att denna kvinna fött 7 barn.

  Inom Islam ÄGER en man alla barn och i vissa länder äger han även sina fruar. Så han tar barnen och reser till hemlandet, samt inför vittnen uttalar att han skiljer sig från en eller flera av fruarna (barnens moder/mödrar) och de behöver inte veta att de nu är skilda. De “tror” att de fortfarande är gift, och tvingas att skicka pengar till “barnen” (läs sin make).

  Med stöd av korrupta skoltjänstemän, så är det inte osannolikt att mannen för ut barnen och att de medför sin “skolpeng” (korruption). Är det äldre barn så tar de ut studielån.

  35
 9. Man blir förbannad på detta som förekommer mycket mer än vad som det skrivs om. Här svälter Svenska pensionärer och vad hamnar pengarna som dom skulle haft ???
  Invandrare som inte jobbar kostar kostar med våra skattepengar mellan 100 – 150 miljarder sen resten av allt med brottslighet , skojerier , bilbränder , sprängningar , listan kan ju göras hur lång som helst . Dessa politiker som har tagit in dessa krimminella analfabeter skulle straffas .Man såg ju redan på nittiotalet tendenser till detta när dessa skrupelfria menafolk kom hit. Man måste nu börja sålla ut folk som inte kan följa Svensk lag .Man kan får två chanser med mindre förseelser .Våldtäkt,rån,knark-langing,mord,grövre brott = fängelse i hyrt fängelse i annat land sedan utvisning. Svenskt medborgarskap = 10 år inga brott och ska kunna Svenska språket.

  36
  • Jex
   Svenska pensionärer svälter inte och gör de det så har de inte stt om sitt hus.

   1
   8
 10. Förskingringskassan…..Dom är duktiga på att dra in assistansen för hederliga, utsatta svenskar. Detta för att balansera de enorma bidrag de betalat ut till importerade, ljugande skurkar. Men lär dom sig då aldrig ? Har dom ingen koll ? Undersöker dom inte de faktiska förhållandena innan beslut tas ? Är personalen på FK rent av bedragarnas medbrottslingar ?

  48
 11. Ta bort alla bidrag till importfolken så kommer Sverige omg. bli ett normalt land igen.
  Minst 90 % av importerade bidragsfolket kommer att flytta hem igen.

  55
  • Negrerna och araberna hånler åt mig när jag samlar burkar. Det känns jävligt att se dom drälla omkring när man själv har arbetat i 40 år. Hur kan idioter komma till makten val efter val? Kanske väljarna är på samma förståndsnivå?

   15
   • Nbo
    Det är bra att samla burkar, då tar man ansvar över sitt eget liv.

 12. Känns skönt att bo i bidrags-slukhålet Sverige med inget ansvar för något än att invällarna ska ha det bra.

  Medans pensionärerna svärmar runt papperpelle i centrum, dödens väntrum……….

  47

Kommentera