Sydsvenskan går med 48 miljoner i vinst

MEDIA & SKATTER. Sydsvenskan gör en vinst på 48 miljoner år 2022, helt i linje med förväntningarna.
Viktigt och glädjande att vi kan göra ett stabilt resultat i de här svåra tiderna, skryter Sydsvenskans chefredaktör Jonas Kanje.

Jonas Kanje, chefredaktör för Sydsvenskan. Bild: Sven-Erik Svensson

I bolaget Sydsvenska Dagbladet AB (eller HD-Sydsvenskan) ingår även Helsingborgs Dagblad och Lokaltidningen. Samtliga tre titlarna gick med vinst 2022 och det sammanlagda resultatet blev 56,3 miljoner kronor. Vinsten har sjunkit jämfört med 2021 då resultatet för bolaget landade på 61 miljoner kronor.

Sydsvenskan ägs av Bonniers.

-Pettersson är tveksam till att det är riktigt att skattebetalarna bidrar till vinsten med det statliga presstödet på cirka 34,5 miljoner.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Sydsvenskan går med 48 miljoner i vinst

 1. Undrar hur mycket WEF bidrar med? Hur den tidningen annars kan gå med vinst är en gåta, det var en bra tidning en gång, men det var då det?

 2. Presstödet infördes på 60-talet för att kompensera vänsterpressen gentemot högerpressen som då var dominerande . Vänsterpressen lade ner X antal tidningar då de inte bar sig . De styrande slog 2 flugor i en smäll då med presstödet . Resultatet ser vi dagligen och har så gjort i några decennier nu . Pettersson har inget presstöd ? Är därför fri och obunden ! Tack Pettersson och ni andra här .
  Mvh Sjöström

 3. Ja det är ju jätte bra !!! Men varför får dom presstödet för dom skał ju inte ha varken distribution stöd eller presstöd!
  Detta är ju ett typiskt press stöds bedrägeri

 4. Boken ”Framtidsstaden – Om Sverige imorgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då”, är författad av Lars Åberg.
  När Sydsvenskan recenserade boken, gick man till personligt angrepp på Lars Åberg, och ägnade en helsida åt att ta heder och ära av honom.
  – Lars Åberg skriver att han i nästan 60 år bott i Malmö och sett stadens radikala förvandling, att allting har blivit så annorlunda att han undrar om välfärdssamhället ska kunna leva vidare över huvud taget.
  – Han berättar om kommunikatörerna i Stadshuset och att han som journalist får massor av pressutskick som bara talar om hur bra Malmö är, ingen talar om problemen, man är totalt ovillig att prata om dessa. Men att han i andra sammanhang blivit inbjuden för att presentera boken och debattera den, dock INTE hos socialdemokraterna!
  https://pekasten.wordpress.com/2017/08/02/en-bestseller-och-viktig-bok-om-malmo/

  24
 5. De kanske kan låna ut överskottet till allah kommunikatörerna i Malmö stadsförvaltning?

  Eller anställa några “förortsreportrar” med rätt etnicitet, rätt värdegrund, rätt religion, rätt pigmentering, … osv! En extra bilaga i tidningen kallad “Islamisten”. Och då behöver de ju heller inte behärska svenska språket

  Ett annat “bildningsorgan” ABF startar räddningsoperation.

  https://ledarsidorna.se/abf-inleder-raddningsoperation/

  Rädda det (S)om räddas kan:

  Magda (S) hörs inte av men hon letar väl efter lätta stenar att vända på.

  18
  2
  • Ja du Sala igår tillkännagav SVT Skåne att de öppnar en redaktion i Rosengård trots att de redan finns i Malmö.
   De sänder 5 vardagar i veckan med 10 minuter och på söndagen 4 minuter lördagen ingen sändning.
   Anställda verkar det finnas i oräkneliga mängder.

 6. Det heter presstöd.
  Men det dras in om de skriver gott om SD eller den nya Regeringen.
  Förvillande likt korruption

  40
  2
 7. Ja, då behöver dom ju inget presstöd. Varför ska vi ha stöd till allting ? Det är ett systemfel.

  63
  • Kungen::: Syftet med “ekonomiskt stöd” är till för att styr samhället utanför det så kallade demokratiska systemet, i princip all media och kulturyttringar som är/blir “till nackdel” för svenska skattebetalare gagnas av sådana bidrag !!!

   13
   1
   • SKITSNACK. Kan man inte överleva utan stöd är det ett systemfel. För höga skatter tex

    8
    1

Kommentera