Tyskland skickar 178 stridsvagnar

UKRAINA. Tysklands regering har godkänt en leverans på 178 stridsvagnar av modell Leopard 1 till Ukraina, enligt uppgifter till Der Spiegel.

Leopard 1

Ukraina kommer att få över 100 Leopard 1-stridsvagnar från flera europeiska länder, säger den tyske försvarsministern Boris Pistorius under ett besök i Kyiv på tisdagen.

Beskedet innebär att en betydligt större mängd tyska stridsvagnar än vad som tidigare utlovats kommer levereras till Ukraina. Tyske förbundskanslern Olaf Scholz meddelade för två veckor sedan att de kommer skicka 14 av den mer moderna stridsvagnsmodellen Leopard 2.

Sedan tidigare har det tyska vapenföretaget Rheinmetall meddelat att de ska leverera 88 Leopard 1-stridsvagnar. Enligt tidningens källor har även företaget Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft fått grönt ljus att skicka 90 stridsvagnar.

-Pettersson säger att 178 är ett skapligt antal…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

31 thoughts on “Tyskland skickar 178 stridsvagnar

  • Håkan, Tyskland vill att Putin åker hem och ordnar rinnande vatten och avlopp till alla ryssar som saknar moderna bekvämligheter istället för att bomba Ukraina till rysk nivå.

   9
   4
 1. “-Pettersson säger att 178 är ett skapligt antal…” japp kanske alla L.. 1? iaf definitivt majoriteten…. gamla tanks visserligen… Tyskland har drygt 300 L..2

  4
  5
 2. Det lutar kanske åt inbördeskrig i Ryssland?

  Rysslands premiärminister Michail Mishustin har signerat ett godkännande av att energimonopolet Gazprom Neft skapar en egen privatarmé. Därmed kommer enligt Ukrainska Pravda ’vapenkapplöpningen’ att fortsätta bland Rysslands viktigaste politiska aktörer som aktivt skapar privata arméer efter samma modell som Yevgeny Prigozhins Wagner-grupp.

  Är det någon av dessa som knäpper Putin? Eller kanske den ryska försvarsministern Russian Sergei Shoigu’s privatarmé…? De interna striderna i Kreml kokar och bubblar!

  20
  11
  • Han ligger kanske liksom “Lenin” som en docka på Maosuleumet på röda torget, CCCPs eget Madam Tussauds.

   4
   6
   • Du kan ju alltid hoppas på det!

    Men tänk om de har löst upp honom i syra och låtsas som ingenting. Ingen vet någonting, och om några år är han raderad från de ryska skolböckerna…?

    6
    9
 3. Ja dessa gamla avrustade Stridsvagnar har stått lagrade i många,många år. En del av dem var redan skickade för skrotning. Som jag tidigare skrivit fyller man upp hela Ukraina med en massa krigs-skrot..Men vad gör man inte,för att få positiva nyheter i PK-pressen ?

  23
  30
  • PS.
   Vill tillägga att det nu enbart saknas ammunition,för dessa stridsvagnar. Schweiz har levererat tidigare,men nekar nu att sälja !
   (kanske finns i f.d. Öststaterna en del fortfarande kvar i gömmena ? )
   DS.

   19
   27
   • Finns en hel del ammunition kvar till dem. Det var i princip den gamla NATO standarden innan de gick över till 120 mm på Leopard II med flera.

    14
    10
 4. Den 24-2 är det ett år sedan kriget i Ukraina startade, och då är det lämpligt att Ryssland drar tillbaks sina styrkor och åker hem och rustar upp sitt land (Inte Militären)
  även det Ryska folket precis som det Ukrainska vill säkert leva ett normalt liv, med kontakter med andra länder, idrottsfolket vill säkert tävla mot andra länder?

  20
  6
 5. Nu ska du se att det blir fred,
  och Putin kommer frivilligt till Haag 🙂

  Sedan låter vi SD stycka upp det ryska riket.

  7
  3
  • Du är fruktansvärt trög svammelman!

   Har du glömt att DPR och LPR inte existerar mer än i din och Putins fantasi?

   Har du glömt att Ryssland har misslyckats i ett år att bomba bort det dom skulle på 3 dagar?

   Har du glömt att den mänskliga katastrofen har startats och underhålls av Putin?

   Har du glömt att västs utökade vapenleveranser till Ukraina beror på att Putin valt att eskalera kriget och det mänskliga lidandet?

   21
   12
  • Tycker synd om de stackars grabbar som skall möta ryssen i dessa reliker.
   Leopard1 blev omodern samma dag T72 såg dagens ljus.
   T72:an var skälet till att man utvecklade Leopard2, man insåg att Leo1 inte längre räckte och då pratar vi de 1:a versionerna av T72, inte b3m.
   T55:or klarade den av mot T62 var det relativt jämnt.
   Pansarskyddet är klent, 105 mm kanonen ligger långt efter konkurrenternas 120 eller 125 mm.
   Ukrainas gammla T64bv är mycket bättre än Leopard1.

   13
   16
   • Vi ratade själva Leopard 1 vagnen och utvecklade vår egen Stridsvagn S istället. Leopard 1 är hopplöst föråldrad.

    12
    2
   • Nja, vet inte om jag håller med eftersom nästan alla Leopard 1 är av varianten 1A5 som har en hel del förbättringar. Den har lite pansar jämfört med de flesta andra. Men å andra sidan är den snabbt och har extremt goda terrängegenskaper.
    A5 varianten bör vara jämbördig med T-72 även om jag tvivlar på att den kan ta en träff från T-72:ans kanon. Poängen är dock att inte bli träffad till att börja med.

    8
    2
 6. En piss i havet för DPR, LPR och Ryssland att bomba bort.
  Men en katastrof ur den mänskliga synvinkel.
  Även Ryssland kommer att utöka sin militära resurser i takt med västvärldens vapen transporter till Kiev regimen.

  Ett citat av Douglas Macgregor en fd amerikansk armé överste.

  “Väst och NATO har en amatörmässig och impulsiv strategi som möter en rysk bulldozer”

  19
  31
  • Grattis Gamling, nu har du hittat en avdankad amerikansk militär igen. Det finns tusentals pensionerade och aktiva militärer i USA som tycker Douglas Mcgregor är en idiot. Bland annat har han tyckt att Putin ska få göra vad han vill med Ukraina.

   Jennifer Griffin, Foxs långvariga nationella säkerhetskorrespondent, fann Macgregors överdrivna retorik svår att ta till sig. Hon sa faktiskt att MacGregor lät som “en apologet för Putin.”

   24
   11
   • Pettersson
    Lite ljus i tunnel………. jag går från att sprida Ryska propaganda till att lyssna på avdankade Amerikansk militär.
    Har du aldrig tänkt tanken……. att det kanske är just alla avdankade Amerikanska militärer som jag följer?
    Att Douglas Mcgregor, Scott Ritter med flera säger sanningen om kriget i Ukraina är givetvis inte populärt för makten…….. men det stärker bara min tro på deras ärlighet.
    Det de sagt hittills har stämt med facit i handen.
    Kiev regimens framgångar har helt och hållet uteblivet trots västvärldens alla vapen leveranser.
    Det vore bättre om vi utgick från verkligheten istället för känslor för att få slut på kriget och eländet i Ukraina.

    16
    26
   • Vem påstår att de har “sanningen”? Du? Vad har du för kompetens att bedöma det Gammeldags tovarish?

    13
    10
  • Korkat inlägg! Vem bryr sig om citat från forntiden. Fascisterna z ska bekämpas här och nu. En Leo kan prickskjuta mitt i Z.

   15
   11
  • Ösk.

   Vi har ju varit med i papperstigern NATO indirekt i många år, så vi får ligga kvar under sängen och skaka ett tag till, tills dom kommer och räddar oss ifrån ryssen?
   Tag med FN samtidigt som gör så mycket för världen, och en massa andra snyltorganisationer som vill pungslå oss på pengar/bidrag/skatt, och allt vad det heter….

   8
   5
  • Vitsen är ju att ryssen inte kommer hit när deras konventionella styrka mals ner i Ukraina nu. Eller är du rädd att Island ska passa på och invadera oss?

   1
   1

Kommentera