Tipsa SVT om klimatförändringar

KLIMAT & VÄDER. Förändringar i klimatet diskuteras ibland som en framtidsfråga, men SMHIs mätningar visar att Sverige har blivit varmare, att vi får mer nederbörd och kortare snösäsong. Nu vill vi på SVT gärna komma i kontakt med dig som har noterat något i din omgivning som du tror kan bero på klimatförändringar, skriver SVT.

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

På Mount Washington State Park, USA den 4 februari visade termometern med köldeffekt av vinden -79 Celsius. Det är väder säger SVT om dom alls rapporterar om kyla.

Public Service Budget 2023

Till de tre public service-företagen (SR, SVT och UR) anslås för år 2023 från public service-kontot 9.087 miljarder kronor (varav SVT 5.350 miljarder, SR 3.265 miljarder och UR 472 miljoner kronor. Anslaget innebär en uppräkning med 2 % jämfört med innevarande år.

-Pettersson konstaterar att Public Service är politiska aktivister, de vill att folk rapporterar om förändringar i vädret och rapporterar sedan om kyla som väder och värme som klimatförändringar.

Hanna Stjärne vd på skattefinansierade SVT tjänade 2021 2.627.000 år eller 218.900 mån.
Stjärne tjänade redan då en hel del mer än statsministern gör.

Public servicejournalister ifrågasätter ofta övriga (privata aktörers) VD-löner och avfärdar resonemanget om att kompetens kostar eller att den “flyr landet”.

-Undrar om det inte finns mängder med kompetenta människor som skulle kunna var VD på SVT för 70.000 i månaden…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Tipsa SVT om klimatförändringar

 1. SVT är en stor lögnkanal för sossarna, vädret ändrar sig liksom klimatet. Det är SVT som är idioter, sorgligt, Tyrone 83

 2. Jag har gjort en spaning. Vintern har förskjutit sig mer mot våren. Varmt i december och januari, och kallt mars april. Också en liten kallsvacka i juni juli. Jag tycker dock det är skönt att slippa den långa kalla vintern. Dom som är missnöjda med att vintern blir varmare kan flytta norrut.

  19
 3. Det bästa beviset på klimatförändringar borde väl vara att klimatprofeterna köper strandtomter att bygga sina palats på…
  Enbart Al Gore har tjänat över $300 000 000 på att sälja klimatprofetior.

  25
  1
 4. Vad festligt om alla sätter igång och massrapporterar till SVT. Idag är det +3 grader. Och slask! Erika Bjerström får flyga landet runt som en skottspole och peka på alla smältande snöhögar.

  29
 5. Jag blir glad över att läsa kommentarerna för SVT, Aftonbladet och Expressen på Trustpilot.
  Att betyget sen är på botten nivå bekräftar det man själv upplever.
  Klimat hysterin är ett hot mot allt levande på jorden.
  Man kan inte skilja på väder och klimat längre.

  33
 6. Dessa självutnämnda besserwissrar skickar för våra utsugna pengar sin flygande klimatreporter Erika Bjerström till USA. Vad hittar hon väl där? Jo hon påstår att det finns klimatrasism. Vita skulle få mer ersättning är svarta. Vad fan har det med klimatet att göra och vad bryr vi oss i Sverige? Låt nu denna reporter ta en lång time-out på hemmaplan och utan att skriva eller visa sig i rutan. Förtroendet är slut sedan länge.

  42
 7. Kan mycket väl förstå att fantasin börjar tryta. I varje jävla nyhetssändning vill man gagga om klimatet. Öronen är såriga av allt okunnigt svammel. En person i nyktert tillstånd begriper direkt att det mesta är ”hittepå”, avsett att förleda tvivelaktigt utbildade, och lättpåverkade människor.
  Nä, SVT, ni får själv fortsätta att fantisera!

  44
 8. Själv har jag fått byta ut hörapparaterna mot Öronproppar så att jag slipper att höra SVTs klimatgaggande! Tar av propparna när jag hör Elsa Widding, men sätter dit dem när
  Erica Bjerström sätter igång, Det är skillnad på kunskap och rent svammel!

  56
 9. Hur ska gemene man eller SVT:s lågutbildade journalister kunna skilja på lokalt väder och klimatförändringar?

  40
 10. Herregud vilka idioter. Kan meddela att jag tittar aldrig på nyheter där. Två gånger om året är jag tittar jag på svt.
  Kalle på julafton och tolvslaget på nyårsafton. Så jag betalar massa i onödan

  46
  1
 11. Ja i allra högsta grad. MP har sparkats från regeringstaburetterna. Den absolut bästa och största klimatförändringen.

  52

Kommentera