Sverige skickar 30 miljoner i nödhjälp

BISTÅND. Sveriges kommer att skänka ytterligare 30 miljoner kronor till Turkiet och Syrien efter jordbävningen, meddelar regeringen på en pressträff.

Den 6 februari bjöd minister för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin, bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell och generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Charlotte Petri Gornitzka in till pressträff om Sveriges stöd till Turkiet och Syrien efter jordskalven. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Dessutom kommer man att skicka tält, sängar, torrmat och generatorer.

På längre sikt planerar man även att anordna 1000 nödboenden, som kan inrymma upp till 5 000 familjer och är lämpade för klimatet, säger Carl Oskar Bohlin, minister för civilt försvar.

Sverige meddelade under måndagen att man skänker sju miljoner kronor i stöd efter jordbävningen. Fem miljoner till Turkiet och två till Syrien.

Dödssiffran efter jordbävningarna ligger nu på 6300 men stiger fort.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Sverige skickar 30 miljoner i nödhjälp

 1. Hjälp gärna till med tält och liknande,men icke likvida medel för dom hamnar
  troligtvis i regeringens egna fickor,lita aldrig på en turk.

  13
 2. Varför då? Inte en krona till Turkiet. Deras gud har såklart straffat dem, ska vi då lägga oss i. Varför ska hatade kristna länder hjälpa dem.

  11
  1
 3. Nu gick det fort att ta beslut..
  Tänker på Estonia och tsunamin på Phuket .Men då handlade det om Svenskar .
  Ni är lika alla ni politiker ingen skam i kroppen.
  Fy fan ..kräks på Er

  14
 4. Bra att länder hjälper varandra! Men på planen ner borde det finnas gott om plats för turkar och framför allt syrier som ska utvisas ur Sverige.

  43
  3
 5. Nu jä…. gick det fort att ta beslut, medan annars tar det månader/år, hycklare är vad ni är, fy….n.
  Odågan ska inte ha ett rött öre, utan ta tag i detta själv nu.

  37
  1
  • Rätt Roger. Ett perfekt tillfälle att låta Erdogan visa lite ödmjukhet. Jag trodde i ett naivt ögonblick på Kristerssons regering men efter det otroligt korkade, underdåniga beteendet efter pkkterroristernas grej och Chang Fricks hjärnsläpp med Paludan så har hoppet farit sin kos. Detta gäng är inte ett dugg bättre än det förra, i alla fall inte på utrikespolitik, och jag som trodde att Linde och Wallström var lågvattenmärken. Billström må vara 50 men han beter sig som om han vore 12, lite som Calle Bildt, den ständige fjortisen.

   20
   1

Kommentera